Domácí hosté

Domácí hosté https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72781/domaci-hoste-72781.jpg 4 11 2

Román s fantaskními prvky, kterým autor reflektuje českou porevoluční skutečnost. Kromě vypravěče absurdního příběhu je dalším protagonistou svérázný malíř pan Prág, známý z románu Klíč je pod rohožkou, který svým otevřeným, někdy trochu naivním pohledem komentuje negativní jevy v porevoluční české společnosti.Kniha, sloužící autorovi k vyjádření vlastních postojů, má hodně autobiografických prvků a originálními prostředky vypovídá o společenském klimatu naší země na konci druhého tisíciletí.... celý text

Přidat komentář

bekule
03.03.2022 5 z 5

5,5
Opět jako vždy musím obdivovat to kouzlení s jazykem, Třešňákův styl mě neustále udivuje. Baví mě ty tak typicky třešňákovité opakujicí se motivy pronásledující každou jeho knihu - tady to byl prezident branář, žumpa, poklepávání čajovou krabičkou, listovní tajemství,traktor etor - krásné počteníčko.

pawla.sevcikova
22.10.2016 4 z 5

"naděje umřela poslední"

Zvláštní kniha. Téměř celou dobu mi unikal smysl, nechápala jsem, oč v knize vlastně jde, a přesto jsem nedokázala knihu zavřít a přestat číst. Čím víc se blížil konec, tím víc jsem tušila, že bude převratný. Úžasně charakterizované povahy lidí, smekám!