Dokud není pozdě

Dokud není pozdě https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435171/bmid_dokud-neni-pozde-doz-435171.gif 5 4 4

Příběh dvou kamarádek - Sofie, která si užívá života bez závazků a hledá sama sebe. Ve skrytu duše však touží a sní o lásce. Splní se jí krásný sen a najde ji? Druhá je Anna, která ve starostech o své děti život spíše přežívá. Nečekaně ji však skolí zákeřná nemoc, která jí otevře oči a ona si hodlá naplnit své sny - dokud není pozdě.... celý text

Přidat komentář

cornetka
28.02.2021 5 z 5

Další kniha, jejíž příběh vás neskutečně zasáhne. Je to smutný, ale krásný příběh zároveň. Další kniha, která je útlá, ale obsahově velmi rozsáhlá. Je psaná velmi čtivě a přesvědčivě. Jsou to další lidské příběhy ze života, které bavily a které určitě doporučuji.

saryk93
10.11.2020 5 z 5

Z knihy jsem měla hodně smíšené pocity. Bylo mi smutno a úzko, ale zároveň jsem se občas musela pousmát tomu, jak celou knihou prostupuje krása jednak mateřské lásky a jednak čistého přátelství. Celou dobu jsem doufala, že se stane zázrak a hlavní hrdinka se uzdraví. Zároveň mě knížka i přinutila zamyslet se nad smyslem života, nad nesmyslným plýtváním vzácného času na tomto světě a, ač to zní jako klišé, nad tím, že nejdůležitější na světě je zdraví, což si bohužel dost lidí uvědomí, až když o něj přijde. Kniha je psána velmi čtivě a je dobře, že se o tomto tématu začíná trochu víc mluvit. Dle mého názoru by se toto dosavadní, dá se říci tabu, mělo dostat mezi co největší množství lidí, především proto, aby se začalo dbát více na prevenci a lidé si konečně uvědomili, že se toto může týkat každého z nás. Proto velice oceňuji i závěr knihy a návod k samovyšetření prsu. Za mě rozhodně šest hvězdiček, z knihy mi sice bylo ještě několik dní po přečtení dost úzko, ale rozhodně stojí za přečtení.


Mikayla_m
11.10.2020 5 z 5

Tahle kniha mě velmi zasáhla. Výborné čtení od kterého jsem nemohla odtrhnout zrak. Autorka velmi pěkně popsala niterné pocity nemocné hrdinky. Ačkoliv je to román kratšího rozsahu, bylo v něm obsazeno vše od lásky, radosti až po nemoc a s ní spojené slzy, které jsem nedokázala zastavit ještě dlouho po dočtení knihy.

Luci83
05.03.2020 5 z 5

Příběh vypráví o dvou kamarádkách, Anně a Sofii.
Dvě ženy. Dvě kamarádky. Dva různé životy. Dvě různé povahy. Jedna za druhou by položila život. Když přátelství trvá déle než sedm let, není to jen přátelství, už je to rodina. Život se jim náhle změní, když jim do něj zasáhne zákeřná nemoc… Každý má jen jednu šanci žít. Bohužel si to člověk uvědomí, až když má na kahánku…

Příběh není založen (úplně) na skutečnosti, je (pouze) inspirován příběhy žen, které si léčbou a podobnými příznaky a obtížemi prošly. Důležitost tohoto příběhu spočívá v tom, aby si člověk uvědomil hodnotu svého života, než bude pozdě.

Rakovina je strašák. Ale člověk by se neměl bát nebo dokonce stydět toto slovo vyslovit. Měl by se naučit čelit všemu, co obnáší a rozhodně by se neměl bát podstoupit lékařská vyšetření. Zdraví má každý jen jedno!
Na konci je návod na samovyšetření prsů krok za krokem.