Dokud jsme naživu

Dokud jsme naživu https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23132/dokud-jsme-nazivu-23132.jpg 3 10 2

Příběh Judith, mladé dívky z chudého předměstí Barcelony, která se shodou náhod dostane do blízkosti obdivované slavné autorky ženských románů a obrátí tím – a nejen svůj – život úplně naruby. Ukazuje se, že Judith není jen hloupou husičkou snící o slávě a bohatství, a naopak všemi obdivovaná Regina Dalmau ve svých knihách radí všem, ale sobě poradit neumí. A tak zatímco se Regina pokouší hrát s naivní Judith ne zcela čistou hru, děvče vedle stárnoucí hvězdy velmi rychle dospívá a dokáže všechny velmi překvapit. Jedině díky Judith musí Regina nalézt sílu ponořit se do vlastní minulosti. Do příběhu vstupuje postava další ženy – již zesnulá milenka Reginina otce, jejíž písemnou pozůstalost Regina dlouhá léta schovávala netknutou… Vrstevnatá a dějem nabitá próza úspěšné španělské autorky je napínavým a strhujícím příběhem o různorodosti lidských tužeb a přání, o hledání v minulosti a o síle začínat znovu…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Eroika
Originální název:

Mientras vivimos


více info...

Přidat komentář

Radimka
02.07.2023 4 z 5

Docela překvapení. O dvou ženských, které se tváří jako andělé, ale jedna se snaží využít druhou, a o kostlivcích ve skříni. Dobře se to četlo.

Viviana
15.07.2013 4 z 5

Bylo to pro mě celkem překvápko, čekala jsem tak trochu nudu v intelektuálně/feministickém hávu, a ono to bylo... poutavý! Sakra, sice mi chvíli trvalo, než jsem se chytla, ale pak jsem tu knihu přečetla takřka jedním dechem. Doporučuju, pokud nepotřebujete k zážitku ze čtení krev odkapávající ze stránek, vypjaté akční scény a brodění se mrtvolami. :) Vlídný, přitom koneckonců i dost nemilosrdný čtení o ženách, tajemstvích, touze být "někým" (většinou někým jiným, než skutečně jsem), i o úskalích literární tvorby.

Ještě jsem to trochu okecala tady:
http://viviana.mablog.eu/vivik-cte-maruja-torresova-dokud-jsme-nazivu/


Autorovy knížky

Maruja Torres
španělská, 1943
2004  64%Dokud jsme naživu

Kniha Dokud jsme naživu je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst5x