Dokud dýchám, doufám…

Dokud dýchám, doufám… https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473131/bmid_dokud-dycham-doufam-whY-473131.jpg 3 10 4

Život mladé Amélie se obrátí vzhůru nohama, jakmile se její nejlepší kamarádství zničehonic promění v drsnou a nelítostnou šikanu. Traumatizující vzpomínky ale dokáže překonat, když jí rodiče pořídí koně, s nímž se dostává na prestižní jezdeckou školu. Zde se jí naskytne jedinečná příležitost v podobě světového dostihu Golden Oval, kterou s obrovským nadšením přijímá. Avšak netrvá dlouho, a její priority se vmžiku změní poté, co shodou okolností potkává charismatickou a neobyčejně krásnou učitelku. Amélie se do ní bezhlavě zamiluje, a zatímco balancuje na tenké linii mezi rozumem a srdcem, neúnavně se snaží navenek nedostupnou ženu přesvědčit o své lásce. Její snaha ovšem ne vždy vyjde tak, jak si představovala, vinou čehož se dostává do spousty trapných i humorných situací.... celý text

Přidat komentář

Zelený.úval
29.01.2024 2 z 5

Téma šikany mi přišlo zajímavé, ale bohužel je v knize zmíněno pouze na pár stránek. Jinak kniha za moc nestála. Amélie mi byla protivná. Dočetla jsem ji jenom proto, že mě zajímalo, jestli jejich vztah přece jenom vydrží.

Aranel15
03.11.2023 odpad!

Katastrofa! Amélie pořád za Rosemary dolézá, neustále se omlouvá a je tak otravná, že by ji spíš znechutila. Slibovaná anotace knihy proběhne tak na pěti prvních stránkách a pak už je to jen nuda.


Zigotka
11.06.2023 5 z 5

V této knize jsem měla ze začátku problém, se orientovat v čase, kdy se co děje a kolik času uplynulo mezi odstavci. Nejspíš mojí chybou, jelikož děj byl příjemný na čtení a zrychlovala jsem tempo čtení.
Nikdy předtím jsem nečetla knihu zaměřenou na LGBT a musím říct, že se spisovatelka trefila do mého vkusu. A myslím, že spoustě mladým lidem by se tato kniha zamlouvala.
Jediná škoda, že v knize jsou některé časové úseky vynechané nebo velmi stručně popsané. Můžeme si jen domýšlet, co se v nich odehrávalo. Ocenila bych i pokračování, ale bohužel kniha je ukončená epilogem odehrávající se s odstupem několik let.

BrozaM
10.06.2023 1 z 5

Páni ... tolikrát napsanou spojku KTERAK jsem snad v životě neviděla. A tolik vulgarit, opravdu to je nutné? Všechny postavy neustále klonily hlavu na stranu, podle mě si musely bloknout krk. To není možné.
A postavy? Ty byly velmi povrchní.
Rosemary mi byla absolutně nesympatická, ukňouraná, agresivní, vyhořelá a rádoby umoudřelá učitelka.
Matka někdy děsně přející a chápavá, jindy absolutně hysterická.
Věčně milý a chápající otec mi vůbec neseděl.
Jediná trochu uvěřitelná postava byla Amálie, v 18 prostě člověk fakt neví.

Moc nerozumím tomu, co chtěla autorka říct. Děj předvídatelný, nepochopitelné postavy a nesrozumitelné situace.

Štítky knihy

lesby, lesbismus LGBT, queer, LGBT+

Autorovy knížky

Tereza Šiklová
česká, 1997
2021  58%Dokud dýchám, doufám…

Kniha Dokud dýchám, doufám… je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst12x
Chci si koupit7x