Úhelný kámen

Úhelný kámen https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247805/bmid_uhelny-kamen-efe-247805.jpg 3 32 11

Doktorka Emily Wessová série

< 2. díl

Hlubiny egyptské pouště skrývají další nebezpečné tajemství. Starodávný příslib má být proměněn v novodobé prokletí. A pomsta může přinést záhubu i záchranu… Z londýnského bytu doktorky Emily Wessové (hrdinky konspiračního thrilleru Ztracená knihovna) někdo ukradne část záhadného rukopisu a zabije přitom jejího bratrance. Zdrcená Emily chce zloděje a vrahy vypátrat, a proto se společně s manželem Michaelem vypravují do Egypta odkrýt mystické, šifrované poselství odcizeného textu. Necestují však sami – artefakt z dávné minulosti, který zde má být podle rukopisu uložen, přitahuje jako magnet i velmistra apokalyptické sekty, jenž si na odstranění potenciálních protivníků najal profesionálního zabijáka. Mezitím chicagští pracovníci tajných služeb zaznamenávají stále více náznaků, že se schyluje k rozsáhlému teroristickému útoku. Den nezávislosti se možná promění v peklo…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Keystone , 2013


více info...

Přidat komentář

veronika4001
17.09.2022 4 z 5

Knihu jsem už jednou četla. Příběh je poutavý, s troškou tajemna, zvláště je akční. Jedná se o vyšší cíl - vědu, nebo i jiný cíl, a to komplotem bojovníků získat výhradní cennost? Obojí spojuje text, který má být mapou, a tuto mapu chce více sil a chtějí ji celou. Má dvě strany. Ta první byla ukradena. Ta druhá je v držení Emily, která je vědkyní a mapu má prozkoumat. Podle ní je dokument spíše padělkem; mapa je psána hustým černým inkoustem a jsou v ní chyby. Vypadá bezvýznamně, přesto se o ní bojuje na život a na smrt. Je to dokument popisující, jak oddělit tělo a duši?

namornice
18.10.2020 3 z 5

Četlo se mi trochu líp než autorova předchozí kniha, ale i tak hodnotím spíš jako slabší průměr.  I zde jde o konspirační příběh vystavený na základech skutečných historických událostí - tentokrát jde o nálezy dokumentů v egyptském Nag Hammádí. Stejně jako u ztracené knihovny mě bavila právě historická fakta, ale čtení mi opět trvalo dost dlouho - nebyl to úplný literární průser, ale  rozhodně taky ne tak vzrušující a dobrodružné jak by asi námět zasluhoval..


orinka3
15.08.2020 1 z 5

Nemůžu se začíst. Je to jaksi divně napsané, spíš jako scénář k americkému seriálu nevalné kvality. Nechápu, proč to ten pán vůbec psal. Možná to měl jako relaxaci. Tak to odkládám nedočtené, je mi docela jedno, jak to bude dál.

jaja1989
01.09.2019 odpad!

Nuda od začátku až do konce

JPBelmondo
07.07.2019 3 z 5

Tentokrát Emily pátrá po dávném artefaktu gnostiků. Děj je opět napínavý a plný tajemství. Stejně jako u Ztracené knihovny, je příběh vystavěn na základě skutečných historických událostí a objevů (tentokrát se jedná o dokumenty nalezené v Nag Hammádí), takže se dozvíte spoustu zajímavostí z historie. Pěkné dobrodružné čtení.

Jessybelle
05.03.2019 4 z 5

Kniha byla čtivá, příběh odsýpal, námět byl zajímavý, o Ghnosticích jsem doposud neslyšela, takže mě inspirovala, abych si o nich něco našla na netu. Trochu mě mrzel konec, jak z hrdinů jsou supr hrdinové...a z FBI dělaj b... ...to už bylo na mě moc. Ale celkově mě autor zaujal.

xindl007
26.02.2018 3 z 5

Začátek byl zdlouhavý a nudný, pak dostala knížka trošku spád a dala se číst. Hodnotím průměrně.

Hanulka25
18.08.2017 3 z 5

Ze začátku se knížka zdála být zajímavá, pak se to bohužel jen zhoršovalo. Zdlouhavé a pro děj naprosto zbytečné popisy (opravdu nepotřebuju dopodrobna vědět, jak vypadá skříň, za kterou se někdo schovává). Dočetla jsem ze zvědavosti zda se nestane něco úžasně nečekaného a ...... nastalo.

Slávka 1970
17.02.2016 5 z 5

Kniha splnila má očekávání, opět krásně napsaná i přeložená. Vyžaduje plné soustředění, žádná oddechovka. Téma mi bylo bližší ve Ztracené knihovně (proto bych tady ubrala 1/2 hvězdičky), ale díky literárnímu stylu, historickému podtextu, dobrodružným a napínavým zápletkám (mnohdy naivním, ale vždy pěkně propracovaným), mne autor u knihy udržel. Počet osob a střídání místních a časových úseků mi potrénovalo šedé buňky mozkové :-) Autora si řadím mezi oblíbené a těším se, až zase něco napíše!

Dandellion
10.02.2016 2 z 5

Kniha mě z počátku vůbec neoslovila a nebavila. Až ke konci jsem jí přišla trochu na chuť. Musela jsem se k ní hodně nutit. A dlouho mi trvalo než jsem ji dočetla. Kniha obsahuje hodně jmen a často jsem se v nich ztrácela.

čef
30.10.2015 5 z 5

Škoda, že tento román nebyl napsán před romány Dana Browna a dalších napodobitelů.. Snadněji by potom mohl čtenář autorovi odpustil různé naivity, příhodné náhody apod. a ocenil by rozhodně více akční scény v rychle ubíhajícím ději jakož i vynalézavé hrdiny. Takto nám k plnému obdivu musí stačit pouze historické reminiscence na pradávné gnostiky.

Štítky knihy

americká literatura thrillery

Autorovy další knížky

A. M. Dean
anglická
2013  64%Ztracená knihovna
2015  66%Úhelný kámen

Kniha Úhelný kámen je v

Právě čtených1x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce71x
Chystám se číst15x