Doktor Proktor a velká loupež zlata

Doktor Proktor a velká loupež zlata https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176903/bmid_doktor-proktor-a-velka-loupez-zlata-176903.jpg 4 249 33

Jeden skoro šílený profesor, jedna chytrá holka s culíky a jeden malinkatý zrzavý kluk se rozhodli vyloupit nejbezpečnější banku světa v Londýně. Ale jak to propána souvisí s finále anglické fotbalové ligy? Přečtěte si tuhle knihu! Doktor Proktor a velká loupež zlata. To je kniha o nejbezpečnější bance světa, nejbohatším muži světa, nejdražším fotbalovém hráči světa, konci světa – ne, počkat, o tom byla ta předchozí knížka. Tentokrát je to mnohem horší. Tak zlé, že už pravděpodobně nikdy, NIKDY, nebudete chtít jíst parmezán. Doktor Proktor, Bulík a Líza se musí vypravit do Londýna, aby zjistili, kdo uloupil norský zlatý poklad. Mohlo by se zdát, že půjde o obrovské množství zlata, ale protože Norové jedí spoustu sladkostí a pak potřebují hodně zlata na plomby, scvrknul se norský národní poklad na jednu jedinou zlatou cihlu. I přesto však má naše trojice za úkol získat zlato včas zpátky ještě před každoroční inspekcí norského zlatého pokladu, jinak Norsko dozajista zachvátí panika a zavládne chaos. Přestrojeni za detektiva, starou paní a nemluvně proniknou do bandy nejstrašlivějších ničemů, kterou vede dáma tak ďábelská, že si ji netroufne zatknout ani samotný Scotland Yard. Ukáže se, že celá tahle mise je komplikovanější, než si naši tři kamarádi mysleli. Nejenže musí naplánovat úplně nemožné vyloupení banky, ale musí se také zúčastnit fotbalového finále a postavit se nejdražšímu fotbalovému hráči světa Ibranaldovezovi. Bulík a Líza odvážně nastoupí v týmu Rotten Ham a za použití prdicího prášku doktora Proktora a dalších vynálezů dovedou beznadějný tým outsiderů k vítězství...... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

Doktor Proktor og det store gullrøveriet , 2012


více info...

Přidat komentář

Corso
13.03.2023 4 z 5

1. Jo Nesbo je pravdepodobne lepsi autor pribehov pre deti ako detektivkar. Ak to pise naozaj on. :)
2. David Novotny si to v audioknihe doslova uziva a posuva knihu na dalsi level. Kniha sa proste "da len tak nacitat", alebo sa s nou da spravit daco taketo. Takto to ma zniet, ked sa nacita kniha pre deti. A pre stare deti ako som ja. Plus hudobny doprovod proste parada.
Clovek by myslel ze napisat pribeh pre deti je jednoducha zalezitost. Lenze tych vtipnych napadov, ktore sa tu len tak mimochodom obcas mihnu, to musis mat proste talent. Cela seria je dokonala zabava pre decka. Kedysi som videl aj filmy, neviem, ci len dva boli natocene alebo uz aj viac? To bolo dost zufalstvo a ani by som ich nedoporucil. Radsej knihu. A este lepsie audioknihu.

Hakate
22.12.2022 5 z 5

Tento příběh Lizy, Bulíka a Doktora velké loupeže a finále fotbalové ligy se mi zatím líbil nejvíce :))


janamaluveckova
01.12.2022 5 z 5

Takhle má moderní dětská kniha vypadat - dobře propracované postavy, děj, co má spád, humor... Jde to i bez čarodějů a brumbálů. :) — Doporučuju audioverzi - podání D. Novotného je geniální, katapultuje knihu mnohem výš. A ráčkování dr. Proktora nedostanete z hlavy.

markulina711
03.09.2022 4 z 5

Ibranaldovez a finále ve Wobbley mě opravdu dostalo. Bulík opět nezklamal. Sice má série lehce sestupnou tendenci i tak si ale drží vysokou kvalitu.

Rozari
25.07.2022 4 z 5

Půjčili jsme si audioknihu do auta na delší cestu, aby se synové ve věku 8,5 a skoro 7 let zabavili. Nějak jsem si nevšimla, že to není první díl, ale nevadilo nám to, bylo to vtipné, zápletka jednoduchá, bavili jsme se všichni bez rozdílu, tedy i rodiče :-)
A přednes/čtení v podání Davida Novotného neměl chybu, posouvá to dle mého názoru na ještě vyšší úroveň. Doporučujeme!

Sauron
02.07.2022 4 z 5

Vtipy jsou dokonalé, skvělé originální ilustrace a správné charaktery. Ale je to už trochu stereotyp. Má to ale vtipnou zápletku, to musím uznat.

Amy05
15.04.2021 2 z 5

2,5⭐️/5⭐️
Takže, pokud jste četli moji recenzi na knížku Doktor Proktor a konec světa. Možná..., tak víte, že jsem si oba dva díly půjčila v knihovně v rámci výzvy dočítám série. A ano, jsem ráda, že jsem sérii dočetla, ale kdybych v tomto ohledu nebyla perfekcionistka, tak ji nedočtu. Bohužel ale musím přiznat, že pro mě už tohle prostě není. Postavy jsou od prvního dílu stejné a nijak se nevyvíjejí, ale to bych od dětské knížky nějak neočekávala, nevím no.. prostě jednoduché dětské postavy. Děj nebyl nějak záživný, ale místy mi u knížky cukly koutky. Zápletka s loupeží bylo taková hezká, ale nepřinesla mi nic nového. Tuhle knížku jsem četla na 2 zátahy, což byl bohužel problém, jelikož do dočtení knížky jsem se musela hodně nutit (a to má knížka jenom cca 200 stránek). Suma sumárům vám knížku (sérii) mužů doporučit, ale jenom jestli jste mladší čtenář (6 - 12 let), pro starší mi to nepřijde nic extra a radši stravte čas s nějakou lepší knížkou.

Knihomolka506
09.03.2021 3 z 5

Hodnocení celé série: Doktor Proktor, Líza a Bulík. Tři hlavní postavy zažívají jedno dobrodružství za druhým. V Norsku, kde žijí a které musí jako trojice pořád zachraňovat z nějakého nebezpečí nebo krádeže se často mluví o politice a to si myslím malé děti moc nezajímá. Ani tomu myslím nemůžou rozumět. Že ale autor kromě krvavých detektivek píše také pro dětskou populaci je skvělé!

Broukodrak
28.07.2020 5 z 5

Celou knihu jsem přelouskala během odpoledne, později jsem si ji přečetla jestě asi dvakrát. Je to VÁŽNĚ, vážně psina. Hodně se mi líbila část kde Bulík povídá o Monopolarech a Monopolésii, tam byli fakt kraviny (to je u Bulíka typické). Ale úplně nejlepší z celé knihy mi přijde loupež zlata uskutečněná Lízou, Bulíkem a doktorem Proktorem.

mazlak
31.05.2020 4 z 5

Líza, Bulík i doktor Proktor prostě dokáží pobavit. Proto jsem se k této trojici zase vrátil, aby mne pobavila a zahnala chmury všedních dní. Je to prostě moderní pohádka, ale zdařilá.

lazenskaveverka
06.05.2020 5 z 5

Příběhy doktora Proktora a jeho přátel prostě milujeme. Bezvýhradně. Královsky se bavíme, děti i rodiče. Vřele doporučuji audioknihu, podání Davida Novotného posouvá zážitek z knihy na vskutku nevšední, dá se říci prdicí. :-)

zarovicka4
21.01.2020 3 z 5

Humor spise pro pubertaky, ale dalo se to precist jako oddechovka od klasickeho krimi:)

trudoš
26.08.2019 4 z 5

Trochu méně bláznivé, ale pořád stejná legrace. V ohrožení se opět nachází především samo Norsko, i když nebezpečí hrozí celému světu. Někdo totiž krade státní poklady (v případě Norska je to jedna zlatá cihla) a jen Bůh ví, jaké s nimi má plány. Království proto vysílá doktora Proktora, Bulíka i Lízu na nebezpečnou misi přímo do srdce Británie, aby ve zločineckém podsvětí získali zpět to, co mu po právu náleží. Ukáže se však, že celá tahle patálie je mnohem komplikovanější, než si hrdinové mysleli. Nejenže musí naplánovat úplně nemožné vyloupení banky, ale také se zúčastní fotbalového finále, kde budou čelit nejdražšímu fotbalovému hráči světa.
Tentokrát jde Jo Nesbø čistě po dějové lince a s ničím se zbytečně nepáře, přičemž vynálezy doktora Proktora pro jednou nehrají ústřední roli, ačkoli na nezbytný prdící prášek se zapomenout nesmí. K tomu si připočtěte skvělé grafické zpracování a velké množství svérázných ilustrací Pera Dybviga, pročež je o zábavu postaráno po všech stránkách.

Alex.rrr
24.10.2018 4 z 5

Když si na tento druh humoru zvyknete, tak knížka pobaví. Zatím byly všechny pěkné, kromě prvního dílu.

000nugatovej
07.10.2018 4 z 5

Kniha pro děti? Jasně. Ale i dospělým přináší požitek. Obrovská prča (Nesbeovi, resp. jeho překladatelce dík za připomenutí tohohle slova!), při níž se autor viditelně baví na téhle trochu jiné "detektivce", než jsou Holeovky, a vy se bavíte s ním.

Marekh
29.06.2018 3 z 5

Tento díl se mi líbil asi nejméně. Příliš mne nebavily kapitoly o fotbalu.

Denisa153
31.05.2018 4 z 5

Super dětská knížka co je vtipná...

kaja3190
09.02.2018 2 z 5

Než jsem tuto knihu začala číst, čekala jsem něco víc dětského, ale nakonec jsem byla překvapena, co se z toho vyklubalo.

Venny345
08.02.2018 4 z 5

Bohužel tento díl nebyl tak skvělý, jak díly předchozí, a proto musím hodnotit 4*.
Příběh byl jinak velmi nápadity a poutavý.

Devil-Ivet
25.12.2017 3 z 5

Tento díl mě docela zklamal. Čekala jsem něco velkolepého a zatím jsem přečetla ten nejnudnější díl. Pravda, zápletka je dobrá a chvílemi jsem se bavila. Ale po přečtení mohu říct, že mě ze všech čtyř bavil nejméně. Přesto ale doporučuji jak dětem, tak dospělým. Jiní z ní budou určitě nadšeni :)

Štítky knihy

přátelství humor sci-fi pro děti dobrodružství vynálezci sci-fi detektivky pro děti

Autorovy další knížky

Jo Nesbø
norská, 1960
2012  90%Sněhulák
2013  73%Netopýr
2015  91%Policie
2019  91%Nůž
2017  90%Žízeň

Kniha Doktor Proktor a velká loupež zlata je v

Právě čtených2x
Přečtených354x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených19x
Knihotéce170x
Chystám se číst100x
Chci si koupit41x
dalších seznamech8x