Dokonalý dvojník

Dokonalý dvojník https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42430/dokonaly-dvojnik-42430.jpg 3 20 5

Média rozpoutala aféru na téma klonování lidí. Pod tíhou argumentů vědci přiznali, že se jim podařilo naklonovat člověka. Vypukne velké pátrání, kde se onen tajemný klon skrývá. Nemohl by to být šestnáctiletý Wolfgang, syn jednoho z vědců?

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Perfect Copy: Die zweite Schöpfung


více info...

Přidat komentář

Pert
08.01.2023 2 z 5

(SPOILER) Otec mi přišel až neuvěřitelný, nemyslím si, že by byl nějaký otec takhle šílený. A na konci ta matematická olympiáda, to mi taky přišlo přitažené za vlasy.

B4LU
13.12.2017 3 z 5

Příjemná oddechovka, kterou zvládnete přečíst za jedno odpoledne, otírající se kromě o rebelujícího teenagera také o otázku genového předurčení a etiky genových manipulací. Patrně z ní nepadnete na zadek, ale vede i k lehkému zamyšlení. Osobně mi kniha trochu připadá jako "cvičná verze" Posledního svého druhu...


olle3
07.08.2017 5 z 5

"Slunce vysoko nad horami zářilo, jako by se nechumelilo."

Přirozený styl vyprávění, tentokrát trošku v odlehčeném stylu, by snad neurazil nikoho. Nevím proč, ale něčím mi připomínal Payneovo Mládí v hajzlu. Vzhledem k tomu, že byl vypravěčem mladý kluk, se není co divit.

Kniha mě z počátku bavila, ke konci nadchla a po jejím zavření jsem se uculoval, jako dítě ve frontě na zmrzlinu.

Tento (u nás) přehlížený autor mi přirostl k srdci už dávno, proto pro mě kvalitní příběh nebyl žádným překvapením. Škoda jen, že byl tento titul od Eschacha poslední, který jsem nečetl. A nikde jsem se nedozvěděl, jestli se chystá překlad dalších...

Neumíte někdo náhodou dobře německy?


Hodnocení: 5/5

Jiitush
21.10.2016 3 z 5

Na to, že kniha spadá do žánru sci-fi, tak mě to i bavilo. Pravděpodobně proto, že to nebylo žádné typické sci-fi, které se odehrává ve vzdálené budoucnosti v přetechnizované společnosti a kniha se nevěnuje dlouhým popisům technických vymožeností. Příběh se odehrává v současnosti, hlavním vypravěčem je patnáctiletý kluk, takže mi to víc než sci-fi připomínalo román pro náctileté. Je napsaný jednoduše, tak do půlky čtenář moc nechápe, o co pořádně jde, nakonec se vše proplete a vyjasní. Je to jednoduchý, oddechový příběh, ale i přesto mi to přišlo jako až moc náhod najednou.

kapllu
21.01.2012 3 z 5

Celkem neotřelý a záživný příběh, nechybí mu napětí ani originalita. Je to ale pořád jen celkem jednoduchý příběh, nesnaží se o nic víc, což je u tohoto tématu docela škoda. Hezká oddechovka.