Dokonalá oběť

Dokonalá oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437042/bmid_dokonala-obet-y94-437042.jpg 4 167 59

Alice Parr série

1. díl

Vstupte do mysli vraha, a už nikdy se nedostanete ven. V londýnském parku je nalezena mladá žena na pokraji smrti, těžce pobodaná a s proříznutým hrdlem. Pachatel zmizel jako přízrak a oběť u sebe nemá žádné doklady, nic, podle čeho by ji bylo možné identifikovat. Nepomůže ani vyhlášené celostátní pátrání. Jako by tu ženu nikdo neznal, jako by nikomu nechyběla. Když se konečně objeví první stopy, zjišťuje seržantka Alice Parrová, že je pachatel vždy o krok napřed. A že toho ví o ní víc než ona o něm. Že proti ní nestojí obyčejný člověk, ale mistrný a velice nebezpečný manipulátor, který dokáže podle potřeby měnit identitu. A není jediný, kdo tu skrývá před světem svá tajemství…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

To Catch a Killer , 2019


více info...

Přidat komentář

evin84
17.09.2023 2 z 5

Kniha mě začala trochu bavit až na konci. Bude navazovat na druhý díl díky otevřenému konci a upřímně se mi číst nechce, i když bych ráda věděla jak to dopadne.

Evule *
18.08.2023 3 z 5

Na můj vkus až moc zamotané a pomalejší tempo. Ovšem téma zajimavé. Otevřené konce nemám ráda a v detektivce už vůbec.


Káťa484
10.06.2023 4 z 5

Kniha se četla dobře. Již na začátku mi bylo jasné, kdo tento čin spachal, ale nevěděla jsem proč. Mistr převleku toho bude mít na svědomí asi víc....

Adriena838772
11.05.2023 5 z 5

Moc se mi to líbilo a je to hodně napínavé

zazvorka
19.04.2023 3 z 5

Docela dobře vymyšlená zápletka, ale postupně mě začalo nudit, že je pachatel byl vždy o krok napřed. A navíc mi neseděl otevřený konec, nevidím v tomto případě smysl v přetahování zápletky do dalšího dílu - tedy kromě výhod, plynoucích z toho pro autorku. Zavírala bych knihu spokojenější, kdyby bylo zlo řádně potrestáno a v další knize čtenáře čekal nový případ.

MaJa264
12.04.2023 4 z 5

Zajímavá zápletka, jen kdyby bylo méně popisu duševního stavu vyšetřovatelky. A něco ke komentářům. Neprozrazujte prosím konec knihy, kazíte tím požitek při čtení ostatním!

Emma27
09.04.2023 5 z 5

Zatím nejlepší kniha ,kterou jsem četla.Napinavá,čtivá.Těším se na pokračovaní.

pearlness
01.02.2023 4 z 5

Kniha Dokonalá oběť je 1. díl trilogie s hlavní hrdinkou, Alicí Parrovou, londýnskou policejní vyšetřovatelkou. Nečte se špatně, ale u mě “wow” efekt, takovéto když pouštíte z ruky knihu nad ránem, protože v práci nevysvětlíte, že se prostě nedalo odtrhnout, kdy čtete v autobuse, na WC, při čištění zubů, kdy si řeknete kapitolu…ještě jednu … a přečtete dalších 100 stran, tak tento efekt u mě bohužel nenastal. Možná u 2. dílu??? Uvažovala jsem, co mi na knize vadilo, a došlo mi, že jsem se nedokázala napojit na hlavní postavu. Něčím mě od sebe odrazovala, přestože autorka se opravdu snažila důkladně popsat Aliciny vnitřní pochody. Teď něco k ději…Alice se při cestě do práce přichomýtne k pokusu o vraždu. V parku leží čerstvě podřezaná a pobodaná neznámá žena, nad ní bojuje o její život záchranář. Alice mu pomáhá, než přijede sanitka. Tyto chvíle s ní natolik zamávají, že si v případu nedokáže držet citový odstup. Svědkyně viděla nad obětí obtloustlého chlapa v baseballové čepici. Alice se se svým týmem pouští do pátrání po tomto pachateli. Jak ale zjistí, umí se vyhýbat kamerám a umí splynout s davem. Ať Alicin tým narazí na jakoukoliv stopu, pachatel je vždy před nimi, umí za sebou dokonale zamést a jde i přes mrtvoly. Pátrání, které se pro Alici stane víc osobním, než si připouští, ji dovede až za Atlantik, kde narazí na sympatického detektiva. Jenže v novém prostředí se stává Alice zranitelnější, obzvlášť když zná pachatel její slabiny. Kniha má otevřený konec a 2. díl nikde:-( snad se dočkáme.

Gracinka
22.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Hlavní hrdinka mi byla dost nesympatická. To je takový problém napsat knížku, kde vyšetřovatel nebude psychicky nevyrovnaný jedinec?
Jinak byl příběh celkem fajn, i když čtenář asi od půlky tuší, kde je pravda.
Každopádně mě dost zklamalo, že nechali padoucha uprchnout. Navíc s dětmi. To přece nemůže být tak snadné.

Domanovak
07.11.2022 5 z 5

Perfektně napsané, děj běží rychle ale přehledně.

oolinkaa
20.10.2022 4 z 5

Hodně pomalý rozjezd, ale pak to předčí očekávání a je z toho skvělá detektivka a do konce nevíte , kdo a proč .. škoda že v češtině nejsou už další díly

vera4669
04.08.2022 4 z 5

Kniha se mi dostala do rukou na doporučení a určitě čtení nelituji...nicméně od začátku jsem věděla kdo i další věci, mám radši, když to tak jasné není a čeká mě nějaké to překvapení...zde se bohužel žádné nekonalo, přesto se kniha četla vcelku dobře, dle otevřeného konce soudím, že bude nějaké pokračování, určitě si ujít nenechám, i když to byl spíše průměr :-)

marekB78
26.05.2022 5 z 5

Kniha mě mile překvapila. Autorka stupňuje napětí až do samého konce. Doufám,že budou i nějaká pokračování :)

Majulle
08.04.2022 3 z 5

Velice skvělá knížka. Četla se úplně sama. Od začátku do konce plná zvratů. A ten konec? nečekala jsem to a už sem se bála že nebude pokračování a že to tak skončí :D Tak šup sem s ním.

hlenicka
05.04.2022 5 z 5

Dokonalá obet je jednodušše dokonalá kniha! Napínavá je ještě i po poslední straně,opravdu. Neverite? Tak si ji přečtete. Celou dobu se hlavni hrdinka žene za tajemnou osobou,která je opravdu tak nejak fantomas. Zjeví se a zase se jako mlha vypaří. Nikdo nic neví,ale obětí přibývá. Proč?! No nevim jak vy,kdo to četl,ale já už chci další epizody! Prý je to trilogie, chci další! :)

Sabina335
06.02.2022 5 z 5

(SPOILER) První díl trologie s vyšetřovatelkou Alicí Parrovou. Velmi napínávý příběh plný neuvěřitelných zvratů. Vrah se skrývá za mnoha maskami, dokáže použít skvělé převleky tak, že ani sama vyšetřovatelka neví, že s tímto vrahem měla čest tváří v tvář.

Majuš333
22.12.2021 5 z 5

Už dlhšiu dobu som po tomto titule pokukovala a stále odkladala nevyhnutné :)
Musím uznať, že kniha sa nedá len tak ľahko odložiť, pretože aj keď sa 'niečo odkryje', vôbec nič to neznamená a vyšetrovanie vyzerá ako na samom začiatku...
Spočiatku mi hlavná hrdinka Al nebola veľmi sympatická, vadili mi jej myšlienkové pochody, ale nejako som si na ňu zvykla. Naopak Gabriel bol sympaťák hneď :)
Trošku ma nahneval koniec, ktorý zostal otvorený a vážne si 'v tomto prípade' neviem predstaviť, čo sa dá ešte vymyslieť v pokračovaní...



'Protože to byla stará známá pravda, že smrt nikdy není prostě jen smrt. Má spousty prstů, úponků, které vyrůstají z oběti a ovíjejí nespočet dalších životů.'

'Jsou chvíle, kdy se nám v hlavě odehrávají věci, které se teprve stanou, kdy máme pocit, že jsme uvízli v nějaké zpětnovazebné smyčce, takže náš mozek reaguje dřív, než by měl. Je to takové obrácené déjà vu.'

lucie2371
08.12.2021 5 z 5

Zajímavý thriller, který ale končí otevřeně. Takže čekám na další díl. Doufám, že to bude pokračovat.

Kekik
24.11.2021 5 z 5

Fascinující kniha.
Tak jo. Identit je tu opravdu hodně, ale rozuzlení v poslední kapitole druhé části mě totálně odrovnalo. To mi sebralo dech. Doposud jsem tak nějak byla s pachatelem na stejné vlně. Nepřekvapily mě jeho kroky. Až jsem si někdy říkala, že je Alice trochu "hloupější", když jí to došlo až poté. ALE nakonec mě také dostal. A to parádně. Tohle jsem vážně nečekala.
Kniha je čtivá, i když první kapitola mě moc nenadchla. Příliš mnoho myšlenek hlavní postavy. Ovšem velmi brzy jsem si na tento způsob psaní zvykla. Trochu mě zaskočil epilog. Byl psán v er formě, zatímco celý příběh je psán ich formou prostřednictvím Alice. Snad bude další díl (a snad již brzy vyjde) psán stejně jako tento první díl.
Velmi zajímavý příběh, kdy zloduch je opravdu vždy o krok napřed.
Těším se na další díl.

Januli
25.07.2021 4 z 5

Tak závěr mě šoknul... ani ne tak nějakým rozuzlenim, ale otevřeným koncem. Mám teda dost otazníků, ale možná je další kniha zodpovi. Jinak mě kniha zaujala, bavila mě, byla jsem fakt zvědavá co za tím vším stojí a to mě hnali ve čtení dále a dále.... Takže šup šup s další knihou :-)

Štítky knihy

detektivní a krimi romány identita psychologické thrillery

Autorovy knížky

Emma Kavanagh
britská, 1978
2020  79%Dokonalá oběť

Kniha Dokonalá oběť je v

Právě čtených6x
Přečtených196x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce202x
Chystám se číst173x
Chci si koupit39x
dalších seznamech5x