Dokonalá

Dokonalá https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36032/bmid_dokonala-z6j-36032.jpg 4 48 8

Svět obchodníků s diamanty je tvrdý a nelítostný, to Scarlett Drummond Murrayová zjistí poté, co se rozhodne opustit přehlídková mola a věnovat se navrhování šperků a jejich výrobě. Diamanty mohou být surové, broušené, dokonalé, bez poskvrny, falešné, krásné, krvavé, nebezpečné i vražedné. Ve všech podobách se ukazují v příběhu o Scarlett Drummond Murryaové, talentované návrhářce šperků, která se odmítá smířit s tím, že lesk, krása a bohatství pro jedny znamená trápení, bídu a nemoci pro jiné. Jakmile se začne zajímat o podmínky horníků v diamantových dolech v Africe i v Rusku, její život se zcela změní. Pryč je klid a přátelská atmosféra Notting Hillu, diamantový magnát Brogan O’Donnell je nemilosrdný ke každému, kdo se mu odváží postavit do cesty. Scarlett se ale odmítá vzdát i po přímém útoku na ni, přesune se z Londýna do Los Angeles, kdepomalu získává věhlas a snaží se rozšířit i své charitativní aktivity. Svět obchodu s diamanty je ale hodně tvrdý a má svoje pravidla. Prosadit se mimo ně vyžaduje skutečně silné osobnosti. Odolá Scarlett a její blízcí tlaku a nepříznivým okolnostem, nebo podlehne, vzdá se a vrátí se domů?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Flawless , 2009


více info...

Přidat komentář

ikul
19.07.2016 5 z 5

Lehké, příjemné čtení na dovolenou. Místy pokus o thriller, ale romantika sedí Tilly Bagshawe víc.

Danago
15.03.2016 5 z 5

Knížka se mě velice líbila. Tilly Bagshawe mě zatím ještě nikdy nezklamala. Velice čtivá , příjemná, zajímavá. Není to přehnaně sladké, tak akorát. Rozhodně stojí za přečtení.


Kamiliana
08.02.2015 3 z 5

Na 350stranách se řeší spletitost vztahů a na posledních 10stranách je najednou na všech frontách happyend, trochu nevyvážené. Kniha se nevyhýbá tématům rakoviny plic u ruských dělníků v dolech, rasismu, znásilňování atd., ale trochu jakoby klouže po povrchu. Sporný je překlad názvu knihy a pobavilo mě např. přeložení love jako oslovení na ulici "lásko" (neznámý neznámému), lehká neznalost reálií :-) ani "protivy, které se přitahují" moc smysl nedává.

ovpana
03.12.2014 4 z 5

Moc hezké, příjemné a oddechové počtení

DaPo
03.07.2014 5 z 5

Mne se knížka moc líbila.. kdo hledá dobrodružství, lásku, napětí... určitě ho tato skvělá spisovatelka nezklame...

k.atuska
30.10.2013 5 z 5

Ze začátku se skoro nic neděje, na konci se toho děje zas až moc. I tak se do ní člověk začte a zhltne ji jedním dechem.

Hřibče
10.06.2013 3 z 5

Chtěla jsem si přečíst něco z prostředí mladých, úspěšných a bohatých, a to mi tato kniha splnila, příjemně jsem si u ní odpočinula. Trošku mě i obohatila v tom, že teď vím něco víc o prostředí kolem diamantů, i když mám pouze zkreslený vhled. Ke konci mě kniha už trochu nudila, připadalo mi to roztahané a zbytečně natahované.

bailandi
29.03.2011 5 z 5

" Dokonalá " kniha na odreagování :-) Čtivá jedním dechem!!