Dohoda jistá: Zásady úspěšného vyjednávání

Dohoda jistá: Zásady úspěšného vyjednávání https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 14 3

Přidat komentář

chovanec
27.03.2024 5 z 5

Knihu jsem četl 2x a změnila můj pohled na život. Dokonce jsem ji i daroval svému šéfovi v naivní víře, že s ním půjde lépe vyjednávat (nešlo, lepší je najít jiné a kompatibilní lidi, než měnit ty stávající nekompatibilní). Jsou zde krásně popsané základní principy vyjednávání i s příklady. Je to už trochu starší kniha, takže se mezitím našli lidé (např. Chriss Voss - Never Split The Difference), kteří tvrdí, že kniha je už zastaralá. Ne, tyhle principy jsou nadčasové a ti kritici jsou hochštapleři. Je to, jako kdyby tvrdili, že je zastaralá gravitace. Nejvíce mi přijde smutné, že dodnes i ti nejvyšší představitelé států vyjednávají pozičně ve stylu: "denacifikace Ukrajiny" nebo "vrátit Krym" - čili handrkují se a válčí, místo aby jednali o svých podstatných zájmech.

roso.mak
13.04.2021 2 z 5

Prolistovala jsem poměrně se zaujetím. Jen mě chyběly odpovědi na otázky "Jak vyjednávat s absolutní sviní" a to i přesto, že autor tyto otázky pokládá. Jen, přestože ke každé vyplodí slušný odstavec, na ně neodpoví.


AKul
12.03.2018 5 z 5

Klasika, kterou by si měl přečíst každý, kdo se chce zlepšit ve vyjednávání. Jen mi vadí nepřesný český překlad (například "postoj" místo "pozice"). Napoprvé kniha může někdy připadat trochu abstraktní, to se zlepší při dalším čtení (a postupném získávání zkušeností při vyjednávání).

Autoři knihy

Bruce Patton
americká
Roger Fisher
americká, 1922 - 2012
William Ury
americká, 1953

Kniha Dohoda jistá: Zásady úspěšného vyjednávání je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Doporučených2x
Knihotéce10x
Chystám se číst38x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x