Napříč vesmírem

Napříč vesmírem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492755/bmid_napric-vesmirem-tkX-492755.jpg 4 18 10

NEJVYŠŠÍ ČARODĚJ ZEMĚ MÍŘÍ KE HVĚZDÁM! KDYŽ STEPHEN STRANGE ztratí své mistrovství v okultním umění, nabídne mu Tony Stark řešení hodné jednadvacátého století: má po nové magii zapátrat ve vesmíru! Bizarní nová kouzla, noví spojenci i nepřátelé – s tím vším se Strange mezi hvězdami potkává, zatímco odkrývá nikdy dříve nepoznaná zákoutí a tajemství marvelovského vesmíru. Jenže záhy se ocitá v zajetí nepřátelské civilizace. Dokáže Strange daleko od domova, bez své moci a přátel, přesvědčit jistou mimozemšťanku s nevyslovitelným jménem, že je hoden záchrany? Válka nekonečna se blíží, a on se svou novou společnicí čelí Super-Skrullovi, který v rukou třímá Kámen času!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Across The Universe , 2018


více info...

Přidat komentář

Atlantis
31.03.2023 2 z 5

Panebože, to byla tak strašná nuda! Nezajímavé prostředí, nulové napětí, absolutní absence humoru. Ale hlavně - ty postavy jsou prostě na pleskanec, tak neskutečně nesympatické duo, aby člověk pohledal. A to mám obecně Strange hodně rád. Ale tohle není on. Nepřemýšlí, nefunguje. Tuhle sérii s díky odkládám, naprosto mě nezajímá, co bude dál.

Lenka.Vílka
18.01.2023 3 z 5

Je to tak půl roku, o co jsem držela v ruce Město hříchu, a byla jsem z děje trochu zmatená. Tahle věta bude ještě dál důležitá. To: Byla jsem trochu zmatená. A přestala jsem číst a řekla jsem si, že počkám na Zatracení. A víte, co se stalo? Do ruky se mi dřív dostaly knihy Napříč vesmírem a Úhrada. A já hned, že si to přečtu postupně. Ale vtipný je, že tohle píše dost čtenářů na začátku úplně každého dílu. Byl/a jsem trochu zmatený/á. A já si řekla, že se na to vyprdnu. Takže jdu na Napříč vesmírem a Úhrada. Počítám s tím, že budu trochu zmatená? Jo, ale ne z toho důvodu, že jsem nečetla Město hříchu a Zatracení. Ale popojedeme, když to tak po sobě čtu, začínám u toho usínat...

Stephen je opět bez magie. A chce jí získat zpátky. A kdo mu k tomu pomůže? Tony Stark. Takže se Stephen ocitne ve vesmíru, kde si ve vězení najde novou kamarádku. A teď ta věta, no. Byla jsem trochu zmatená. Proč je to takový rychlý? To dobrodružství s novou kámoškou, artefakty a to všechno. To mě truchu mrzelo. Protože děj zpomalí až když dvojka narazí na skrulli, jelikož mají něco, z čeho Stephena svrbí prstíčky...a potom zase šup sem a šup tam. Bylo to takové zmatené a vůbec nevím, zda se mi to líbilo. Ale konec byl napínavý, takže jsem zvědavá, co bude dál...

Nelíbilo se mi, co řekl Tony, aby Stephen letěl do vesmíru. A nelíbilo se mi, že to zabralo. No, ale jak bychom se tam jinak dostali, že? :O


Arkagas
16.10.2022 4 z 5

Strange přijde o schopnosti a Tony Stark ho pošle hledat je do vesmíru, kde je zajat a zkoumán mimozemšťany do doby, než ho vysvobodí žena, jejíž jméno zní jako kdybyste si pšikli. Je to skvělý - barevný, svižný, Strange má svůj rýpavej humor i nadhled. Celkově to na mě působilo fajn, čtení jsem si užila a na pokračování se těším. Jelikož je to klasická sešitovka, je čtení cca na hodinku, pokud se na to vážně chcete soustředit, ale to ničemu neubírá na kvalitě. 

robin9739
22.06.2022 3 z 5

Jedná se o komiks, kterému bych vyčetl jeho neschopnost využít všechen svůj potenciál, a to je obrovská škoda. První díl teto sérii proto hodnotím průměrné a počkám si na druhý díl, který snad napraví reputací nejvyššímu čaroději. Myslím, že Strange je velmi komplikovaná a kvalitní postava, která má určitě co nabídnout.

instageek_cz
19.05.2022 4 z 5

Svižně odsýpající kosmické dobrodružství. Svým způsobem má trochu retro feeling, protože se v něm mísí scifi a fantasy ve stylu dávných brakových příběhů. Strange se stává zajatcem civilizace nepřátelské vůči němu i magii, seznamuje se s mimozemšťankou, putuje s ní vesmírem z planety na planetu, a zjišťuje, že jeho trápení je maličkostí oproti tomu, co hrozí Zemi...

Z mé dosavadní čtenářské zkušenosti mám dojem, že scenárista Mark Waid je vždy zárukou kvality (byť tady při seznámení obou hlavních postav možná až moc okatě spoléhá na gigantickou náhodu), a líbila se mi i kresba Jesúse Saize. Sice jako celek představuje spíše takový střední proud, čili nic, nad čím byste zírali v němém úžasu, ale zachovává si určitou osobitost. Výjimečně se objeví i panel, kterým se člověk vyloženě pokochá.

Tenhle komiks se ze sebe nesnaží dělat víc, než čím doopravdy je a možná i díky tomu budete stejně jako já zvědaví, co se stane dál!:)

Hodnocení: 8/10

PS: Mé další recenze nejen na komiksy či komiksové filmy najdete na Instagramu, profil instageek_cz , díky:)

sgjoli
15.05.2022 4 z 5

Za sebe musím říct, že jsem s tímto svazkem spokojená, ale asi jdu proti proudu, jak tak koukám na komentáře. :-D Steven má teda staronové problémy, řeší je dost zajímavým způsobem, ke kterému mu dopomůže pro někoho překvapivě Ironman, ale já si nestěžuju, neb je to můj oblíbenec.
Skvělá akce, pořád se tu něco děje, opět miluju tu kresbu. A Steven zase opět perlí s několika sarkastickými hláškami, byť třeba jen pomálu. No a ten konec?? Teda doufám, že další svazek u nás vyjde brzo, protože jsem zvědavá, jak to autor bude chtít vysvětlovat.
Pravda, taky bych se nezlobila, kdyby se tu třeba ukázali Stevenovi další blízcí, třeba právě Wong, ale jinak jsem si tuhle jízdu vcelku užila. Ale je fakt, že já jsem ve světě komiksů pořád dost začátečník a ke štěstí mi momentálně stačí fakt málo. :-D

fvalek
30.04.2022 3 z 5

Tak úplně pro začátek je asi nutné říct, že po finále předchozí série mi chybí dokončení děje ohledně vloupání do pekla a snad se ho v nějakém jiném příběhu dočkáme. Nicméně je tu příběh nový, nebo spíše staronový, který nás zavádí zase výrazně jinam. Chybí mi nějaké větší časové ukotvení, protože nějak netuším, v jaké době se tenhle příběh odehrává, myšleno k ostatním komiksům, eventům apod. Celá podoba prostoru je pak stejně jako děj spíš taková skečovitá a střídají se různé kapitoly z putování, což může někdy působit nekonzistentně, ale je to do jisté míry i zajímavé.

Stephen zase z nějakého důvodu nemá magii, a i když se to různě naznačuje (vyhoření, nezaplacení ceny, ztráta sebedůvěry apod.), tak v tomhle čísle rozhodně nezjistíme proč. Že by to byly stále pozůstatky po Empirikulu nebo snad následky vzkříšení Las Vegas? Můžeme teoretizovat, ale spíš se zdá, že to v téhle sérii ani nebude moc důležité. Překvapující je, že se Stephen obrátí na pomoc zrovna k Tonymu, což je jeho pravý opak a není to zrovna žádný mentor. Ale dobře, máme tu nápad cestovat vesmírem, tak proč ne. A ideálně se ani nebalte a prostě nasedněte... V tomhle byl příběh takový zrychlený a na přeskáčku, ale asi si nedovedu představit, že by tam byly strčené nějaké extra kapitoly navíc. I když... Co třeba Wong, další postavy, něco ze života? Ne? Ne? Tak nic...

Vesmírné dobrodružství bylo zajímavější, ale mělo podivnou atmosféru. Spíš než nějaká zajímavá vesmírná odysea typu Indiana Jones na cizí planetě dostáváme dost povrchní a ploché chování pana doktora, který rabuje, brakuje a vykrádá, co se dá. Je arogantní, sebestředný a byl mi i nepříjemný. Část s kameny nekonečna, jejichž znovustvoření zde asi nebylo zdůrazněno jako tak důležité, jak možná bude, byla podivná a souboj se Skrully nedával moc smysl. To, co pak Stephen udělal mě jen utvrdilo v tom, že tahle série vůbec nejde do nějakého hloubky osobnosti, charakteristiky a vývoje postav, ale jde vážně jen o domýšlivý pokus udělat si vlastní kapitolku Doctora Strange. Kde jsou ty krásné hluboké momenty, kdy Stephen bojoval z posledních sil proti Empirikulu, jiskřilo to mezi ním a Zelmou, oplakával oběť psa pro Yggdrasil apod., tohle je vážně plytká fraška na jeho osobu. A dokonce i to hledání magie bylo dost o ničem, místo soustředění se na nějaké opěrné body, o kterých se bude série točit, šlo spíš o nakouknutí do co nejvíc lokací a ukázání co nejvíce nepopsaných a nedůležitých kouzel. Postava arkanoložky nakonec asi jediný světlý bod celého dílu.

Abych našel aspoň nějaká pozitiva, tak některé artefakty, kouzla a planety byly zajímavé, i když nijak neprobádané a jen tak letmo ukázané. Ve finále to pak taky vypadá docela zajímavé ohledně toho, co se děje v Sanctu s Batsem a jeho nezvaným hostem. Jinak mě asi nic nenapadá a můžu jen doufat, že druhý díl už tomu dá nějaký řád, směr a ukáže taky Stephena v trošku lepším světle.

Ivan Kučera
28.04.2022 4 z 5

Dr. Strange na gynde pardon na Grynde. Po rune od Aarona a Catesa bolo otázne, či čáryfukove univerzum nie je vyčerpané. Má vôbec slávny mág ešte čo ponúknuť svojim fanúšikom? Ľudia v Marvele si také „hlúpe“ otázky nekládli a nový run (tentokrát od Marka Waida) uviedli na trh ešte v rovnakom roku, ako končil Aaronov/Catesov (t.j. 2018). Strange sa tentoraz dostáva do vesmíru. To je svieže. Aby našiel mágiu, ktorá už na Zemi nie je resp. je vyčerpaná. To už, pravda, svieže nie je, pretože o to isté šlo aj v predchádzajúcej sérii. Napriek istému sklamaniu z „kopírovania“ si to 4* ako-tak zaslúži. Strange je stále skvelá postava a v hlbinách vesmíru, musiac sa pozviechať a spoľahnúť plus-mínus iba sám na seba, získava jeho charakter nezlomenejšieho ducha. Už mi to síce nepripadalo až také hravé, ako Aaronov run, ale koncový zvrat slušne navnadil.

DennisMoore
17.04.2022 3 z 5

Nová série se Strangem vcelku nenápaditě, ovšem ne nenápadně vykrádá tu minulou. Velká škoda. Strange zase přišel o magii, zase se shání po artefaktech... Však to znáte. A i kdybyste to neznali, stejně budete brzy vědět, oč tu jde a jak to dopadne. Chyběla mi ta bizarní nálada předchozí řady, chyběla mi ta krásně podivná kresba, ten humor... Chybělo mi skoro všechno. Poslední sešit to trochu napravil a pokračování asi šanci dám, ale spokojený rozhodně nejsem.

memphisz
10.04.2022 3 z 5

Podobně jako Aaron se i Waid uvedl Strangem, který přišel o magii. Spolu s ním se tak musíme znovu vydat na putování za hledáním magických předmětů. Jelikož ale po všech koutech Země jsme už pátrali na stránkách Aaronova Strange, nyní se musíme vydat do vesmíru. Premisa se tedy opakuje, i když ve větším a bombastičtějším měřítku. I proto je to ze začátku vcelku nudné. Ke konci, od momentu, kdy se Strange začne učit něco nového to ale opět nabírá na zajímavosti. Škoda jen, že výsledkem je, že si Strange vyrobí magický meč, podobně, jako přišel Aaron se sekyrou. Jestli ti autoři chtějí psát o hrdinovi, který nemá magii a bojuje se zbraní v ruce, nerozumím tomu, proč si pořád vybírají mága Strange... Kresba je ovšem velmi povedená.