Dočasný manžel

Dočasný manžel https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136259/docasny-manzel-136259.jpg 4 20 3

Rozprávkové svadby série

1. díl >

Wynne se potřebuje rychle vdát, aby nepřišla o dědictví. A Jake se ze stejných důvodů potřebuje rychle oženit. Najdou to, co hledají, na proslulém Popelčině plesu, který pořádá rodina Montaqueových?

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Harlequin
Originální název:

Temporary Husband , 1966


více info...

knihomolka27
knihomolka27
18.03.2023 2 z 5

(SPOILER) Já vlastně ani nevím jestli se to dá za mě zaškatulkovat do kolonky relax, ale pravděpodobně asi jo, protože jinak bych i přes mou kritiku neměla takovou chut se k tomuhle žánru vracet. Pořád si ale stojím za tím, že pokud chcete mnohem inteligentnější, zajímavější a po všech směrech lepší romantiku tohoto žánru tak sáhněte po rodince Bridgertonů. Pokud ovšem chcete svůj mozek úplně vypnout, jakože úplně mu dát tak na hodinu dvě dovolenou, tak sáhněte po Harleguinu. U některých příběhů z této edice však zůstává podstatně velké riziko, že se váš mozek z té dovolené už nevrátí protože nadobro uvízne v cukrové vatě sametových řečiček, naoko vroucích pohledech narcisovských postav a té nejpovrchnější romantiky, která kdy bude existovat, protože v těchto příbězích slovo láska paradoxně velmi často není nic jiného než slovo na papíře.


Tento příběh patří asi do toho lepšího průměru, ale jen tak tak se tam drží. Ten začátek byl za mě čistočistá bolest ze které by feministkám krvácely oči...a to z hlavní hrdinky, která čeká cituji skutečně na svého práce, a očekává, že za ní muž vyřeší všechny její problémy. Motiv svatby z nouze mě obvykle velmi baví, třeba v takovém filmovém Návrhu se jedná o naprostou klasiku, která velmi dobře reprezentuje tuto tématiku. Tady v tomhle příběhu mají naštěstí taky docela silnou motivaci, ale to zpracování je zase studená sprcha, ze které se vzpamatováváte ještě dlouho. A Popelčin ples tomu uhodil hřebíček na hlavičku, sice se mi líbí, že tam všichni narovinu řekli jakého partnera hledají, ale ta láska na první pohled mezi hlavními hrdiny opět přilila další tekutinu do mého kotle UŽ PROSÍM NE TY LÁSKY NA PRVNÍ POHLED. Mě jako ta tématika obyčejně tolik po nervech nešlape, ale všechno má svoje meze a tady je úplně zbourali....já to prostě nemůžu brát ani trochu vážně. Hlavně z pohledu Wynne, která hledá svého prince a je si hned na 100 procent jistá, že je jím člověk, kterého viděla 1 minutu a prohodila sním dvě slova...Kam se na ní hrabě Anna z Ledového království se svým jedním dnem . A ano, samozřejmě, ty lidé tam byly pro to, aby tam našli někoho...ale i tak povrchnější ples jsem v knihách snad ještě nezažila...někdy si říkám, jak bych byla ráda, kdyby se pak z oněch tajuplných, temných mužů, ze kterých jsou hrdinky paf už po třech vteřinách, vyklubali nějací psychopati. To by potom možná ženy přehodnocovali volbu, začít vztah s někým o kom absolutně nic nevím. No prostě celé mi to přišlo k smíchu s tím plesem a už mě vážně štve, jak jsou v těch knihách všichni naprosto krásní a bezchybní, akné na ně....


Jako tu knížku jsem přeskakovala, jejich snatek opět v tom baráku na plese, mi přišel vlastně celkem smutný, ani nevím proč. Což asi nebyla ta emoce, kterou to ve mně mělo vyvolat. Svatební noc byla jedna z nejnudnějších, co jsem v tomhle žánru četla. To s dětmi se mi vlastně celkem dost líbilo, že má Wynne celkem dost velkou motivaci, a celkově z toho mohlo vzejít hodně fajn scén, což se nestalo, jelikož děti byly zase generické bytosti co po celou knihu velebily Jakea, jako kdyby bez toho zamindrákovanýho chlápka nemohly žít. Hlavní hrdinka mi tu přišla hrozně otravná, prostě taková nejvíc plochá Disney princezna co jenom čeká na svého prince. A ten konec zase ten největší náběh na cukrovku......

Verdikt: Budu hledat dál jestli náhodnou bude existovat Harlequin knížka, které dám aspon tři hvězdičky.

LilluLong
LilluLong
09.05.2021 5 z 5

Toto bolo repete čítanie, a zas som si to užila, krasny príbeh od skvelej pisovatelky . Odo mna ma 5*


Makyt
Makyt
29.07.2015 5 z 5

Oba hlavní aktéři šli do vztahu s tím, že je jen dočasný... ale díky pěknému popisu jejich myšlenek všichni víme, že je to navždy. Další z mnoho slaďáků, ale relax výborný ;-)

Štítky knihy

harlekýnky

Kniha Dočasný manžel je v

Přečtených36x
Doporučených3x
Knihotéce35x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x