Dobrodružství skřítka Valentýna

Dobrodružství skřítka Valentýna https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199139/dobrodruzstvi-skritka-valentyna-199139.jpg 4 10 2

Bylo nebylo. Žil kdysi skřítek jménem Valentýn a modrý pták Šťastlivák, který mu měl pomoci získat krásnou Celestýnku. A změnil celý skřítkův život....

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

Un fabuloso viaje al pais de los duendes


více info...

Metla
Metla
24.03.2021 4 z 5

Sedět v chladných měsících doma s lautr zdravou čerticí příliš nepřeje četbě: kde najít souvislou chvíli klidu v neustálé palbě požadavků, otázek, nutnosti zajistit zábavu, vzdělání, stravu? Více stránek otočím v dětských knihách, v minulém týdnu už podruhé došlo na „Dobrodružství skřítka Valentýna“. Zamilovaný nebožák se musí o svou Celestýnku přetahovat se zákeřným, lstivým, zlovolným čarodějem Drakodejmem a jeho gangem. Skřítek svou lásku získá, až bude mít modrého ptáka... opeřence, vy prasáci! A tak Valentýn putuje světem – letecky, lodí, ba i pod hladinou, všude se setkává s úklady prohnilého padoucha, naštěstí však také s pomocnými končetinami různých lidiček a zvířátek.
Logika příběhu mi sice připadala chvílemi docela pochybná, přesto nemohu jít s hodnocením pod čtyři silně tlukoucí srdíčka: výtvarný doprovod je prostě kouzelný, bohatý na barvy i množství motivů, plný detailů. Akorát ten Valentýn měl být větší fešák, aby si omotal kolem prstu nejen Celestýnku, ale také čtenářky (trochu méně Abraham Lincoln a trochu více Brad Pitt).

Frajerka
Frajerka
15.01.2016 5 z 5

Je pravda, že teď už mi kniha nepřipadá tak skvělá jako v osmi letech, ale prostě nemůžu zapomenout na ty krásné vzpomínky, kdy jsem byla přímo nadšená, že čtu tak krásnou knihu. Proto dávám pět hvězdiček. Příběh byl skvělý a naprosto se lišil od ostatních pohádek, které jsem znala, a ilustrace byly naprosto nádherné. Rozhodně mohu doporučit například jako nádhernou pohádku před spaním :)


Štítky knihy

skřítkové

Autorovy další knížky

Carlos Busquets
španělská
2009  88%Dobrodružství s myškami
2006  84%Dobrodružství skřítka Valentýna
1993  98%Medvídci na vandru
2012  83%Skřítek Bystroušek a jeho lesní přátelé
2007  90%Pohádky pro předškoláky

Kniha Dobrodružství skřítka Valentýna je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x