Dobrodružství se lvem

Dobrodružství se lvem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49295/bmid_dobrodruzstvi-se-lvem-QQ4-49295.JPG 4 8 2

Lákají vás cizí země, obdivujete jejich neobvyklou přírodu a zvířata, míváte obavy o jejich budoucnost? Pak se vydejte na cestu africkou pouští s hrdinou tohoto příběhu Chrisem, chlapcem, který měl srdce stejně statečné jako zestárlý vůdce lví smečky. Nahlédněte spolu s ním do idylického ráje zvířat, uzavřeného ve vyhaslém kráteru sopky, a prožijte nevšední dobrodružství při havárii letadla, setkání s nebezpečnými pytláky a řadu dalších... Tento příběh napsal velký milovník divočiny Eric Campbell, který v sopečné oblasti východní Afriky prožil řadu let.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Svoboda
Originální název:

The Place of Lion , 1990


více info...

Přidat komentář

novecento
02.05.2021 4 z 5

Po jedné z knih E. Hemingwaye jsem sáhl na tuto útlou knížku. Je zde cítit velká snaho o vytvoření napínavého příběhu z tanzanského národního parku Serengeti. Ale Campbell příběh napsal dosti těžkopádně až nudně. Teprve v poslední devatenácté kapitole se mu podařilo na čtyřech stránkách vyjádřit opravdu čtivý a dojemný závěr příběhu. Za tyto čtyři stránky dávám****.

knihamouder
07.03.2018 5 z 5

Pěkný příběh o dobrodružství, napětí, strachu, statečnosti a hlavně přežití. Skvěle popsaná africká fauna. Dojemný vztah/nevztah mezi kurážným chlapcem a starým lvem.
Knížka je určena dětem, vyprávění je kratší, čte se velmi dobře.


Autorovy knížky

Eric Campbell
anglická
1992  83%Dobrodružství se lvem

Kniha Dobrodružství se lvem je v

Přečtených15x
Knihotéce15x
Chystám se číst2x