Dobrodružství s aljašskými medvědy

Dobrodružství s aljašskými medvědy https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104992/dobrodruzstvi-s-aljasskymi-medvedy-104992.jpg 5 11 2

Vyprávění zavádí čtenáře na ostrov Admirality u jihovýchodního pobřeží Aljašky, kde žije velký počet hnědých medvědů, baribalů a ledních medvědů. Seznamuje s jejich způsobem života a chováním a líčí dramatická setkání s těmito velkými zvířaty. 8 stran příloh Doslov napsal RNDr. Ivan Heráň

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

No Room for Bears , 1966


více info...

Přidat komentář

Horal123
21.01.2020 5 z 5

Skvělý exkurz do života medvědů. Málokdy se mi stane, že knížku čtu víckrát. Ale v tomto případě dělám rád výjímku, a vracím se k ní s naprostou pravidelností.

Bear Reader
07.02.2013 5 z 5

Knížku mám od doby vydání. Přírodu a zvířata jsem měl rád vždycky. Autor, který dlouho pracoval v komisi pro lov a rybolov popisuje medvědy bez emocí, věcně a přitom je cítit jeho lásku a zároveň obdiv k těmto zvířatům. Zároveň ale jasně deklaruje " POZOR! je to šelma", kterou je nutno respektovat. Já jsem měl a mám k medvědům vždy blízko.
Jenže znáte to, pohádky líčí medvědy jako takové dobrácké troubelíny, v člověku to stopu zanechá. Literatury na tohle téma moc nebylo, vyjma vědecké a tak moc jsem medvědy zase studovat nechtěl. Duffresnova kniha byla jak pramínek svěží vody, který opláchl čtenáři oči a rozšířil obzory. Pan doktor Heráň který napsal doslov byl, bohužel byl, velmi vzdělaný pán a přesto dokázal psát i pro ne zcela vědecky založené lidi.


Štítky knihy

Aljaška medvědi lední medvědi

Autorovy knížky

Frank Dufresne
americká, 1895 - 1966
1980  93%Dobrodružství s aljašskými medvědy

Kniha Dobrodružství s aljašskými medvědy je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce34x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x