Tajemná krabička

Tajemná krabička https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408137/bmid_tajemna-krabicka-Zgz-408137.jpg 4 32 8

Příhody Rychlé Veverky navazují na to nejlepší z domácí komiksové tradice – čtenářům nabízejí ladovsky dobromyslný humor, sekorovsky rozpustilou hravost i foglarovskou touhu po dobrodružství, které jistě čeká za nejbližším rohem. Přitom je tato série zcela svébytná a její autor v každém pokračování přichází s novými nápady. Pátý díl tak vypráví o lá sce ke k nížkám, staré indiánské legendě nebo jednom dramatickém únosu.... celý text

iLuciferie
iLuciferie
26.06.2023 2 z 5

Ilustrace pořád pěkné, ale přijde mi, že autor nemohl nic vymyslet, tak dost vaří z vody..

MaxíkD.
MaxíkD.
16.02.2023 5 z 5

V knize se vykytuje Ruddy, což je postava z této knihy (též od Pavla Čecha):
https://www.databazeknih.cz/knihy/ruddy-504561


RobertVlach
RobertVlach
24.12.2020 4 z 5

Celá série komiksů Dobrodružství Rychlé Veverky je naprosto úžasná a našeho syna moc bavilo plnit různé úkoly. Na rozdíl od jiných Čechových knih je právě tato série komiksových sešitů nejvíc interaktivní a hravá, pro děti 4-8 let tutově doporučuji všechny díly — pokud je ještě seženete.

Mercatino
Mercatino
16.09.2020 5 z 5

Zase mě rozplakal. Tušil jsem, že se to stane, ale přesto jsem to takto nečekal. Hodně silné...

kamibe
kamibe
28.01.2020 5 z 5

Neodolala jsem a po jedničce, která mi připadala skvělá, sáhla u přátel rovnou po pětce. Nemám tedy návaznost, nicméně je mi při čtení stejně dobře, hezky a příjemně usměvavě. Pro někoho to může být o tom, jak je důležité poslechnout, když vás někdo před něčím varuje. Pro jiného to může být o tom, že zlo má být po zásluze potrestáno. Pro mnohé to může být výzva najít a přečíst si i to, co ještě nezná, a to i přesto, že některé úryvky jsou možná až příliš dlouhé. Každopádně se mi líbila skautská zmínka o krabičce poslední záchrany, protože to může být pro někoho výzva, aby si tu svoji zaplnil opravdu potřebnými věcmi, i když té úrovně, jakou má Rychlá Veverka, se dosáhnout nedá ani náhodou.
Je to zkrátka další krásný příběh v milém komiksovém provedení.
Jak já se těším, až konečně seženu tu dvojku!

bertrand
bertrand
17.01.2020 5 z 5

Pro mě naprosté zjevení.
Když se v textu mluví o tom, že některé knihy dokážou člověku změnit život - tak Rychlá veverka může být klidně jednou z nich.
Za jejím tvůrcem cítím laskavost, pochopení, lásku k životu a hlavně ke knížkám, samozřejmě. Samá velká a zavádějící slova, ale po přečtení pochopíte....a já od včera... jsem fanda Rychlé veverky a Pavla Čecha zvlášť!

tez80
tez80
23.10.2019 5 z 5

Zakomponování úryvků z autorových oblíbených knih je logickým vývojem příběhů o Rychlém Veverkovi - dosud se narážky objevovaly ve výtvarné složce, nyní jsou součástí textu (kterou lze ale klidně přeskakovat a "sjet" jen komiks - tak to děláme s tříletým synkem.) Mé starší děti s Rychlým Veverkou vlastně vyrůstají - první dva díly jsme kupovali cca před 6 lety - dneska je jim 10 a 12 a nad Tajemnou krabičkou si užívaly i to, že mají některé knihy přečtené. Ajvaz je nudil - nerozuměly tomu, ale i to je v pořádku. Až ho budou číst po letech, vzpomenou si, že už se s ním setkaly. Hodně jsme mluvili i o tom, že každý máme rád jiné pasáže z téže knihy...
Celého Rychlého Veverku vnímám jako "tátovsko-synovskou" záležitost a jak roste malý František, tak se mění jeho potřeby a potřeby toho, co mu jeho táta chce předat - a to vše je vpleteno do komiksu.

Marcik7
Marcik7
18.07.2019 5 z 5

Tak tohoto pana autora já můžu, přečetla jsem od něj všechno a hlavně - prohlédla jsem si od něj všechno, co vyšlo knižně. A vždycky na jeho obrázcích najdu maličkost, která mi předtím unikla...Je poetický, vtipný, detailista a má zajímavé nápady.