Dobrodružství

Dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22472/bmid_dobrodruzstvi-dLn-22472.jpg 3 17 6

Seznamte se s doktorem Luciferem Jonesem: americkým tulákem a zkušeným podvodníkem, který svou odvahou a chytrostí čelí těm nejfantastičtějším nebezpečím Černého kontinentu. Může však jediný člověk, třebaže obdařený tak výjimečnými nadáními jako Lucifer Jones, obstát dlouho ve světě zalidněném oživlými mumiemi faraonů, krvelačnými upíry a tlupami hladových kanibalů? Je mu snad určeno, aby potkal svůj osud na legendárním sloním hřbitově? Nebo v rukou Pána opic? Nebo bílé bohyně? Přeložil Petr Caha.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Adventures , 1985


více info...

Přidat komentář

Ivan F
01.11.2022 1 z 5

Prečítal som niekoľko sto kníh, ale takú nevtipnú kravinu ako je táto, to aby človek pohľadal. Autor sa snaží byť vtipný aj tam, kde pre vtip nie je miesto a jeho humor je v každom ohľade silený. Alebo mal autor vyslovene nízke IQ a svoje rozprávanie o Luciferovi Jonesovi je určené práve tým s nižšou inteligenciou. Ono to tak asi bude, lebo túto knihu mi požičal ("a nezabudni vrátiť", dodal) miestny vyškerenec, ktorého všetci volajú osemdesiatpäť (narážka na Votrelca 3, hoci u nás nikto nevie, aké IQ vlastne osemdesiatpäťka má) s tým, že knihu niekde našiel a lepšiu nečítal. Obálka knihy nie je špatná, celkom ma navnadila, no obsah, to je hrôza - teda pre mňa určite. Nedokázal som to prečítať vcelku, musel som mnohé preskakovať, ale dal som to až do konca. Dúfam, že ma kniha negatívne nepoznačila. Osemdesiatpäťke slúži ku cti, že číta, hoci brak. Musím mu darovať niečo hodnotnejšie, mám pomerne dosť komiksov zo série UKK, nech si chlapec rozšíri obzory.

CharlesWard
04.12.2019 1 z 5

Rádoby vtipné jinak ovšem absolutně nevtipné "dobrodružství".


ludek.n
21.12.2018 2 z 5

Všechna úžasná dobrodružství reverenda biskupa ctihodného doktora Lucifera Jonese v černé Africe, od Bečuánska, Transvaalu, Ugandy, až po Keňu a Kongo, se nesou v duchu ztřeštěných situačních komedií, které vládly světu někdy v 80. letech minulého století. Hrdinou Resnickova románu je protřelý podvodníček, který nechce nic jiného než nalézt klidné místečko, kde by postavil chrám svatého Lukáše a našel zbožné farníky, jež by plnili jeho pokladničku. Že to není nic lehkého, ukazuje právě tato kniha. Je to dílko plné humoru, gagů a veselých peripetií, které se nicméně snaží zastřít fakt, že pod tím vším není nic než hluchý a prázdný příběh bez pointy. Lucifer Jones do něj na jedné straně vpadne, trochu se v něm poplácá, a na druhé straně zase stejně nedotčený a neposkvrněný, jako byl na začátku, vypadne. Problém je, že všechny jeho šarády jsou podle jedné neměnné šablony, která brzy začne nudit. To, co bylo zprvu zábavně veselé, se mění na útrpně hloupé a z dlouhodobého hlediska únavné. Jinými slovy, opakovaný vtip přestává být vtipem a Resnickovo Dobrodružství k tomu má až nebezpečně blízko.

snupko
04.07.2017 3 z 5

Vtipné patálie reverenda doktora Jonesa naozaj pobavia. A to aj napriek tomu, že sú všetky postavené na podvodoch tipu mydlový Jack, "rýchlo nabyl, rychleji pozbyl." Príbehy sa odohrávajú v neprebádanej afrike v začiatkoch devätnásteho storočia, takže priestoru a možností si autor doprial habadej. Paroduje v nich kadečo, ako prezrádza výcuc hore, najčastejšie a najlepšie sa to darí z ľudskou racionalitou. :)

Atanone
14.05.2017 5 z 5

Kniha u které jsem doslova řvala smíchy. Pro mě antidepresivum

Polly
26.03.2011 5 z 5

Šíleně ztřeštěná kniha, ale opravdu hodně vtipná. Je místy trochu až pornografická :), ale není se čemu divit, když se autor živil taky psaním porna :). Doporučuju lidem co mají rádi fantazy. Tahle kniha je svá, ale myslím, že pobaví.

Štítky knihy

dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Mike Resnick
americká, 1942 - 2020
2002  85%Kirinyaga – Bajka o Utopii
1994  83%Santiago: Mýtus daleké budoucnosti
1999  81%Věštkyně
1995  67%Dobrodružství
2008  72%Kdo je vrah?

Kniha Dobrodružství je v

Přečtených31x
Doporučených2x
Knihotéce33x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x