Dobrodružné cesty světem

Dobrodružné cesty světem https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50006/dobrodruzne-cesty-sv-50006.jpg 3 3 2

První část svazku tvoří výňatky z knih Evropan se vrací, jež zachytila zážitky z cesty dlouhé 25 tis.km s vozem Škoda Popular v r. 1936 do Spojených států a Mexika. Druhá část je věnována výpravě z r. 1933, kterou podnikly tři posádky maličkých dvouválců Aero na trase Středomoří-Libye-Tunis-Alžír-Maroko, vozy projel Libyjskou pouští , Třetí část Tango Argentino obsahuje příběhy z cesty do Jižní Ameriky z r. 1938.... celý text

Přidat komentář

Jrsnbl
19.08.2020 3 z 5

Styl psaní mi bohužel nesedl, píše se zde dle mého názoru až moc podrobně. Většinou se zde objevují velmi nudné pasáže. Autor občas vytáhne nějakou vtipnou kapitolu, poté to ovšem znovu upadá. Ač mám cestopisy rád, tento se mi moc nezamlouval.

mira.l
30.10.2017 3 z 5

První částí tohoto souboru je výtah z knihy Evropan se vrací.
To, že původní kniha se mi nečetla moc dobře, jsem uvedl v komentáři k ní. Říkal jsem si, že nějaká korektura by jí prospěla, ovsem tady zmizela celá část knihy od otočky v Mexiku až skoro do New Yorku.

Druhá část - původní knihu jsem nečetl, ale také tady to působí dojmem, že je to výběr, který je až vytržený z kontextu.

Třetí část, výňatek z knihy Tango Argentino, byla nakonec asi nejzajímavější, i když seňora Francisca Lhotu bych kop do zadele asi tak po deseti kilometrech společné cesty...:).

Myslím, že tímto výborem jsem s dílem F. A. Elstnera skončil. Myslel jsem si, že objevím nějaký zapomenutý klenot našeho raného cestopisu z doby částečně ještě před H+Z, částečně coby jejich současníka, ale F. A. Elstner psal takovým způsobem, který mi ne zcela sedl, občas tak stručně až stroze, že to skoro ztrácelo smysl a občas zase vykouzlil pasáže, o kterých jsem si jen říkal, co vlastně mají znamenat. Ne, nečte se to dneska už úplně dobře, a to je asi taky důvod, proč jeho knihy nejsou narozdíl od dvojice H+Z dnes už tak známé.


Kniha Dobrodružné cesty světem je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x