Ve službách krále

Ve službách krále https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227887/bmid_ve-sluzbach-krale-227887.jpg 4 20 6

Dobrodružná historie série

< 4. díl

Tato knížka přenese malého čtenáře do středověké Anglie, kde se stane jedním z králových rytířů. Napínavý příběh čtenáře rychle vtáhne do děje. Podaří se mu pomocí znalostí z historie a bystré mysli zvítězit v turnaji, zachránit krále a dobýt hrad? Jestli někdy zaváhá, nevadí, příběh ho přivede zpátky tam, kam bude třeba. Rozvíjeno je následující: využívání znalostí z oblasti středověké historie Benefity: slovníček základních pojmů na konci knihy vtipné ilustrace... celý text

Gamebooky Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Rebo
Originální název:

Medieval Mayhem , 2014


více info...

Přidat komentář

kate9326
21.11.2022 5 z 5

Je to spíše pro menší děti, přečteno během chvilky

cucik14
24.10.2022 4 z 5

Byl to první gamebook, který jsme se synem četli. Moc se mu líbil styl čtení, který dosud neznal.
Mě ale mrzí, že správná odpověď byla jen jedna, jiná vás dál nepustila, to je rozdíl oproti dospěláckým knihám podobného rázu.


Narissa
16.08.2021 5 z 5

Ve službách krále je knižní hra zasazená do středověku. Vy, jakožto králův rytíř plníte nejrůznější úkoly, a tak se seznamujete s historickými pojmy i životem ve středověku. Vzhledem k příběhu si musíte projít všemožnými odvětvími tehdejšího života, ať už se jedná o klání na koni, stolování, obléhání hradu nebo třeba písemnictví.
Nejvíc si na knize cením toho, že čtenáři vždy dává na výběr více zdánlivě smysluplných variant a zvolíte-li špatně, je velice pěkně vysvětleno proč jste zrovna s tímhle výběrem neuspěli ve svém snažení pomoci králi.
Navíc jsou v knize moc pěkné ilustrace, fonty jsou čitelné a orientace v příběhu i ve volbách je jednoduchá a jasná. Už se těším na další knihu ze série. Přestože jsem ji koupila synovi, s chutí si ji vyzkoušeli i ostatní členové rodiny a můžu vám říct, že zatím nikdo neprošel bez chyby...

Luigi1
27.06.2020 5 z 5

A je tu konec.Dětem jsem nemohl vysvětlit,že děj už nepokračuje.Byli jsme rádi,že jsme toto vyprávění četli a objasnili si mezery v těchto dějinách.Dopručuji

haki34
28.01.2020 4 z 5

dětmi hodnocena ještě lépe než Ave, Caesar (asiže máme doma malého rytíře...:D) ..opět velmi dobré i za mně, ilustrace se mi líbili...a opět jsem začla suverénně, ale místy jsem musela kapitulovat a podučit se něčemu novému..doporučuji.

fajka
10.10.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila. Už jsem jich v podobném stylu četla hodně. Ale u téhle mi to rychleji ubíhalo. Styl čtení se mi zamlouval a líbí se mi, že se to vypráví v první osobě (já). Bylo to pěkné a originální.