Dobré manželství

Dobré manželství https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501572/bmid_dobre-manzelstvi-0Qk-501572.jpg 3 4 1

Jak spolu vydržet co nejdéle? Co dělat, aby se naše manželství nerozpadlo a bylo dobré? Čemu se naopak vyhnout? Jak přijmout obavy z budoucnosti? Jak odpustit a zapomenout? Jak se ubránit manipulaci a jak nastavit vlastní hranice? Jak se zbavit tyranů a domácích násilníků? Odpovědi na tyto i další otázky najdete v nové knize rodinné advokátky a spisovatelky Daniely Kovářové spolu s množstvím příkladů, cvičení a doporučení. Kniha Dobré manželství: 10 + 1 užitečných rad volně navazuje na úspěšnou autorčinu knihu Vztahy: 7+1 osudových omylů.... celý text

Přidat komentář

knihyKeMne
17.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Nijak složitá oddechovka pro ty, kdo si přejí udržet dobré manželství a nechce se jim prokousávat haldami textu. Autorka se snaží především o čtivost a zajímavost svého dílka, hýří vtipem, komunikuje se čtenářem, jako by spolu vedli rozhovor. Osobně mi tento styl trochu vadí, zavání pak tím, že jde jen o takové vtipkování. V podobném duchu jsou i rady na šťastné manželství od různých osobností, kterými zakončuje každou kapitolu. Proto i tak trochu od věci působí poslední a skutečně vážně psaná kapitola o domácím násilí.

A nyní trochu toho spoileru: receptem na dobré manželství je podle autorky především pečovat o své duševní zdraví a pohodu, nenechat si do toho od nikoho kecat a totéž dopřát i své polovičce. Zda to stačí, nedovedu posoudit, ale pro hledajícího čtenáře je to jistě schůdný tip, který stojí za to vyzkoušet, pokud to tak doma ještě nemá.