Dobrá práce, Jeevesi

Dobrá práce, Jeevesi https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27840/bmid_dobra-prace-jeevesi-7cp-27840.jpg 4 49 6

Jeeves série

< 4. díl >

Pohromy v podobě bláznivých nápadů přátel a příbuzných, jež Bertieho Woostera zbavují klidu, není lehké odvrátit, ať už se však jedná o náhlá citová vzplanutí jeho přítele Tuppyho či strýce George, nezbednosti bratránka Thomase, myšlenku přítelkyně Bobbie Wickhamové darovat psíka tety Agáty synkovi amerického impresária nebo srdeční záležitosti Bertieho samého, na jednu životní jistotu se může Bertie bez výjimky spolehnout: důvtip a invence jeho nedostižného sluhy Jeevese si dříve či později poradí i s tím nejspletitějším problémem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor

Vydáno: , Paseka
Originální název:

Very Good, Jeeves , 1930


více info...

Přidat komentář

Ivan F
01.05.2022 5 z 5

Presne tak, je to kniha na vylepšenie nálady - teda za predpokladu, že za á: máte radi suchý humor, za bé: máte radi anglický humor, za cé: nevadí vám šablónovitá schéma jednotlivých poviedok, za dé: vonku prší alebo máte splín, no a za é: máte v ruke jemne hrejivý nápoj (alko aj nealko, to podľa chuti). Ak sa zíde dohromady všetko vyššie menované, tak Jeevesove príhody vás zaručene pobavia. Ak niektorá ingrediencia chýba, tak ohodnotíte o hviezdičku alebo dve menej. V každom prípade je to oddychová literatúra a svoj účel vrchovatou mierou spĺňa.

Jaruš7
11.03.2022 3 z 5

Tak na dobrou, po předešlé knize "Kohout" mi tento anglický humor přijde saharský.
Komorník Jeeves je činorodý v nápadech jak přetočit úkoly svého pána, tak aby se mu dostalo řádného ponaučení, či pomsty v jeho rozmařilých kouscích.
Jeho stoické "Ano pane" je jeho mantrou, ze které nelze slevit, takže jeho činy v důsledku mají vypovídající hodnotu jeho mentorského záměru.
Jeho cennost si rodina uzurpuje, neboť nápaditostí přečnívá ty panské.

Takový studený anglický rosbif dobře ochucený, ale bez šťávy.
Audiokniha, kde "Ano pane" je bezemoční, robotí mluvou.


Laza27
16.11.2020 3 z 5

Dosti monotónní, ale dobrý

85098211
11.06.2020 4 z 5

Knihu jsem si jako obvykle zvolila na vylepšení nálady, ale bohužel to tentokrát nefungovalo tak, jak bych si přála. Samozřejmě to bylo hlavně mnou, protože momentálně nemám zrovna nejlepší období... Ale nebudu odbočovat od Jeevese ;-). Příběhy jsou zase povětšinou skvělé, napsané lehkým perem a doslova dýchají suchým anglickým humorem. Konkrétně v této knize se mi ale zdálo, že ne všechny jsou stejně vyrovnané a tak dobré, jak jsem si u autora zvykla. Poslouchala jsem audio a interpretace Radka Valenty je naprosto dokonalá a podle mého názoru i přínosná. A protože nechci být nespravedlivá, ke knize se určitě časem zase vrátím a pevně věřím, že se mi bude líbit stejně jako předchozí příhody Jeevese a jeho pána ;-).

mrkvivit
11.11.2016 4 z 5

Z vychytralých sluhů mám sice nejradši Saturnina, ale Jeeves taky není špatný. Povídky v této sbírce jsou vtipné a dobře vypointované. Biotop britských snobů zaručuje nepřeberné množství výchozích situací pro nejrůznější humorné patálie.
Příjemná odpočinková literatura.

Merlinit
18.03.2014 5 z 5

Bez ní by moje sbírka Wodehouse nebyla úplná.