Do vody

Do vody https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344669/bmid_do-vody-C64-344669.jpg 3 2569 808

Vyhýbajte sa tichým vodám. Neviete, čo skrývajú. Na dne rieky sa nájde telo slobodnej matky. V lete v tom istom roku stretol rovnaký osud aj mladé dospievajúce dievča. Nie sú to však prvé ženy, ktoré zmizli v tých temných vodách, a ich smrť rozčerí nielen pokojnú hladinu rieky, ale aj pokojné dni obyvateľov malého mestečka. Na svetlo sa začnú vyplavovať dlho zamlčiavané tajomstvá.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Into the Water , 2017


více info...

Přidat komentář

Firstovka
01.04.2024 3 z 5

Kniha na mě čekala v knihovně 2 roky. Kdysi jsem ji začala číst ale nechytila mě a odložila jsem ji.
Teď napodruhé se mi zalíbila a vytáhla mě do děje a závěr jsem teda nečekala. Moc smutné čtení o smutných osudech, chvílemi mi to vehnalo i nějakou tu slzu do očí. 4*

Nikollka
15.02.2024 4 z 5

Knihu jsem měla dlouho v knihovně, a po dlouhém uvažovat i jsem po ní sáhla a nezklamala.
První byl dej zamotaný hlavně s postavami, nakonec se kniha pěkné rozjela a dokonce jsem vůbec netipovala člověka, který měl vše na svědomí.
Dohromady jsem v knize napočítala cca 30 postav.
Knize se četla rychle, měla spád a dej mě zaujmul.


Mortisha
08.02.2024 3 z 5

více postav, více osudů, více zmařených životů, každý si opět nese svou temnou minulost a nikdo není čistý. Zapletka prědvídatelná ale děj přesto napínavý a plynulý. U této autorky mě více baví psychologie a realistické postavy, než samotná krimi zápletka. Nic není nikdy černobílé.

marrie5227
19.01.2024 3 z 5

Rok 2024 už je nějaký ten pátek tady a já bych vám dnes ráda přinesla knihu, se kterou jsem do nového roku vstoupila. A i když to nebylo perfektní, naštěstí neplatí “Jak na nový rok, tak po celý rok a já touto cestou moc děkuji @stafety.rachel.roo.

Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou.

Na dně řeky v malém městečku Beckford se najde tělo svobodné matky – a zrovna na místě, kde bylo toho léta objevena mrtvola mladého děvčete. Avšak v historii místa to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy místních obyvatel.

Pro mě šlo o první setkání s autorkou a s největší pravděpodobností taky poslední. Kniha, na to jak drobně působí, obsahovala 416 stran hustě pospaného textu, ale svým způsobem o ničem.

Už v nějaké 5. kapitole jsem se začala ztrácet ve jménech postav, kterých bylo na můj vkus požehnaně a možná tím autorka chtěla zmást čtenáře v honbě za pachatelem.

Příběhy obyvatel se zajímavě prolínaly, ale některé pasáže byly dle mého zbytečné nebo naopak přehnané. Konec poměrně předvídatelný.

Zujala mě však moc hezká obálka a i když se rozhodně nejednalo o thriller roku, byla to milá zkušenost. Od autorky už toho ale víc číst nepotřebuji.

Twoo
03.01.2024 4 z 5

Na Divku ve vlaku to nema. Tady uz je slabsi dej, na zacatku zmatek v postavach, musela jsem se fakt soustredit a i vracet. Ale autorka umi velmi hezky vytvorit atmosferu, diky tomu me bavila i jeji dalsi knizka Pomalu horici ohen. Urcite bych si od ni precetla i dalsi vec.

JaniMa
03.01.2024 4 z 5

Překvapilo mě nízké hodnocení této knihy. Osobně jsem váhala mezi 4 a 5 hvězdičkami. Nahlíženo zpětně, kniha sice nebyla naditá zvraty, přesto velmi napínavým způsobem pozvolna vykreslovala děsivé okolnosti smrti několika žen a odkrývala souvislosti mezi různými událostmi skrze pohledy různých osob.
Nic v ní není, jak se na první pohled zdá.
Postavy mi v úvodu přišly studené a podivné a dění jako vykousnuté z deníku šíleného pisatele. Trvalo to pár stran, ale příběh se slibně rozvinul a zaujal. Závěr odvyprávěný z pohledu mnoha postav byl překvapivý a vnesl do jinak ponurého příběhu jiskřičku světla.

mila2411
09.11.2023 3 z 5

Kdyby tam bylo bývalo tak o polovinu méně postav, možná by to bylo i na plný počet hvězd. Takhle je to takové trošku "nepohodlné" čtení, kde je těžké se neztratit a zde dne na den udržet vše v paměti...

snimcibdim
04.11.2023 3 z 5

Opět velmi komplikovaný příběh s různými časovými skoky a množstvím postav. Což nepovažuji za zápor, ale nuto říct, že sledovat několik provázaných situací z různých úhlů pohledu různých postav už vyžaduje opravdu soustředění. Kniha má silnou atmosféru, celé to prostředí a vodní živel, všechno to v člověku doznívá, ale je to stísňující. Některé věci napravit nejdou. Rozuzlení bylo nečekané.
Poslouchala jsem jako audio a tentokrát si nejsem jistá, zda by četba nebyla lepší. Audio mělo až příliš výraznou (ambiciózní) režii a podání některých postav mi nesedělo.

Pletynka
01.11.2023 3 z 5

Kniha se četla celkem dobře. Možná jsem od ní čekala trošku více, některé pasáže se mi zdály příliš natažené, ale závěr byl nakonec překvapivý.

princesse
19.10.2023 2 z 5

Tak nevím, dala jsem Paule všechny šance, které mohla využít a opět NE. A opravdu už si další knihu nepřečtu. Myslím, že to stačilo. Opět jsem se ztrácela, jak v ději, tak v postavách, nepřehledné a neuspořádané čtení, nesympatické a naprosto "divné" postavy. Ať už, dle popisu, vzezřením, tak povahově. Díky, ale už ne, stačilo.

Alisce
12.07.2023 4 z 5

Štěstí, že jsem nedala na hodnocení, protože mě kniha opravdu bavila. Četla jsem Dívku ve vlaku a tak jsem se po letech pustila do další knihy od Pauly Hawkins. Ze začátku jsem byla lehce zmatená z velkého množství postav, ale po chvilce jsem se zorientovala. Několikrát jsem měla pocit, že už je všechno naprosto jasné, ale kniha byla plná překvapení až do úplného konce.

Hvězdinka
26.04.2023 2 z 5

Tak rozvleklé, tak nudné, tak o ničem...

maryska09
23.04.2023 4 z 5

Dlouhý rozjezd a množství postav by mohlo od knihy odradit. K závěru jí však už neodložíte a konec překvapí. Díky za knihu

PosPol
21.04.2023

Hvězdičky dávat nebudu, protože jsem knihu vydržela číst jen do strany 130 a bylo by to nefér. Odkládám, protože trpím na každé stránce.... Změť nahodilých postav, neuvěřitelné množství tajemství, místo jejich postupného odkrývání ale jen přibývají další a další... Naprosto jsem se nudila a do čtení nutila. Třeba se kniha ještě rozjede, ale můj život je příliš krátký na to, abych dočítala knihy, které mě nechytnou do 100 strany....

Nofar197
01.03.2023 4 z 5

Ne tak dechberoucí jako fenomenální Dívka ve vlaku, ale jinak velmi dobrá krimi, která zaujme.

Aquagirl
21.01.2023 4 z 5

Líbilo, ale ve srovnání s Dívkou ve vlaku kterou považuju za bravurní, mi to přišlo trochu překombinované. A zvláštní styl vyprávění, ale ten mě vlastně bavil. Ještě pořád je P. Hawkins mojí hodně oblíbenou autorkou.

Lejdus
20.01.2023 4 z 5

Zpočátku mne kniha vůbec nebavila. Postavy se mi pletly, nevěděla jsem, oč zrovna jde. Ale ve výsledku se mi příběh zalíbil. Rozuzlení celého příběhu je až v druhé části knihy, kdy se jednotlivé příběhy doplňují a čtenář tak konečně vše pochopí. Zde je krásně popsáno, jak jedna situace může v každém člověku vyvolat jiné domněnky a až když se vše odkryje, zjistí se pravda.

LuckaDea
20.01.2023 3 z 5

Kniha má hezkou a zajímavou obálku. V příběhu nechybí napětí a tajemno. Bohužel kniha občas působí docela zmateně a místy se trochu vlekla. Nebylo to nijak špatné čtení, ale rozhodně jsem už četla i lepší knihy. Po úspěchu Dívky ve vlaku jsem ale ráda, že jsem si i tuto knihu mohla přečíst.

pige
11.01.2023 4 z 5

Zvláštní způsob vypravování, odosobněný vypravěč byl příjemným ozvláštněním.
Vyústění příběhu nebylo žádným překvapením, ale oceňuji vykreslení ponuré nálady, prostředí a zmatku, který se odehrával některým postavám v hlavě.

Heliandílci
27.12.2022 5 z 5

Kniha byla psána srozumitelně, ale moc mě dej nebavil
Něco mi vůbec nedávalo smysl....