Do Vladivostoku na zmrzlinu na kole
kniha od: Jan Tomšíček
KoupitKoupit eknihu
Tomšíčkova pátá kniha o cestování po různých kontinentech pochopitelně ne jinak něž na kole. Tentokrát se očima autora podíváme do Volgogradu, na Ural, Sibiř, abychom letmo zahlédli Omsk a Novosibirsk, překonáme mnoho potoků a řek, z těch největších Ob, Jenisej a Lenu. Po mizerných cestách se dostaneme k Bajkalu a pak přes Dálný východ do Komsomolska na Amuru a podél řeky Ussuri až do Vladivostoku. Během sedmi měsíců celkově strávených na této bezesporu velkolepé cestě autor našlapal na svém 30 let starém favoritu asi 22 000 kilometrů, a ještě se k tomu svezl asi 3000 kilometrů vlaky....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26088/do-vladivostoku-na-zmrzlinu-na-kole-26088.jpg 4.528Žánr | Literatura naučná, Cestopisy a místopisy |
Vydáno | 2008, Oftis |
více informací... |
Komentáře (14)
Kniha Do Vladivostoku na zmrzlinu na kole

Není lehké uvěřit. Přečetl jsem již spoustu (cyklo)cestopisů a hodně jsem o různých výkonech i slyšel, ale myslím, že takováto výprava i s ohledem na okolnosti (výbava, rozpočet, zdravotní potíže..) je ojedinělá (snad výjimkou dalšího českého cyklocestovatele Mirka Pavelky).

Výborná kniha. Odpočal jsem si u ní a zároveň jsem spolu s autorem procestoval 22 000 kilometrů napříč východní Evropou a Asií, potkal zajímavé lidi, zažil neskutečné zažitky, viděl jak tvrdě se žije nejen na Sibiři, ale i v dalších částech Ruska. Smekám před panem Tomšíčkem, že tuto náročnou cestu zvládl a děkuji, že nám ji předal v knížní podobě.

Paráda! Tento člověk má můj obrovský obdiv za to, co dokázal (a s jakým vybavením). Je to Borec.

Tato kniha se mi moc líbila. Čtivá, vtipná, z knihy se dá dozvědět hodně zajímavostí. Je to moje první kniha, kterou jsem od pana Tomšíčka četl, rád bych si přečetl i jeho další knihy, protože u této jsem maximálně spokojený! Takže pět hvězdiček, jinak to ani nejde! :-)

Každýho svéráze uctívám a ač je na mě Tomšíček možná trochu levicový, tak je to prostě tulák a turista jako já a to nás spojuje...
Autor a jeho další knihy
- V Jihoafrické republice na kole 2010
- Do Vladivostoku na zmrzlinu na kole 2008