Do světa bez cestovky

Do světa bez cestovky https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443835/do-sveta-bez-cestovky-MZQ-443835.png 4 14 9

Plánujete dovolenou na vlastní pěst? Čtete rádi cestovatelské příběhy? Hledáte originální dárek pro někoho, kdo má rád cestování? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ano, jste na správném místě. Kniha přináší kompletní instrukce, jak si naplánovat dovolenou bez cestovky a jak ji zrealizovat. Kapitoly jsou doplněny zážitky z cest, rozšířenými o konkrétní tipy a triky. Navíc v knížce najdete cestovní itineráře do Japonska, Izraele, Vietnamu a Íránu a také dvanáct dobrodružných příběhů, které se skutečně staly.... celý text

Přidat komentář

Damonka12
28.12.2023 4 z 5

Kniha rozhodně obsahuje spoustu zajímavých a užitečných rad a informací. Pokud ale někdo už sám v zahraničí někdy byl, tak většinu věcí zná. I tak mi ale kniha přijde fajn a jsem ráda, že vznikla. Itineráře cest byly zajímavé a ráda jsem si je přečetla.

Annicka
05.11.2023 3 z 5

Jak už tu asi zaznělo... Rady na cestu fajn, ale spíše pro začínající cestovatele. Kdo již někde byl sám, již ví... Itineráře za mě super, obzvlášť že se nyní chystám do Japonska, navíc krásné obrázky. Naopak mě nenadchly příběhy na konci, přišly mi příliš kostrbaté a občas ploché. Ale čest výjimkám, kupříkladu příběh z Mongolska zaujal.


Sarka1987
08.08.2023 4 z 5

Pro ty, kdo nikdy nikde nebyli, super kniha se základní tipy, jak se zařídit a na co si dát pozor. Pokud jste již někam cestovali na vlastní pěst, většinu rad asi budete znát. Ale zase jsem uvítala praktické itineráře. A krátké příběhy ostatních cestovatelů taky pobaví, inspirují.

zelda7
07.03.2022 3 z 5

Určitě zajímavý počin, jelikož kniha tohoto typu na trhu dle mého chyběla. Kniha je rozdělena do tří částí, první dvě části, jež zahrnují tipy na cesty a cestovní itineráře se mi moc líbili, myslím si, že kdybych narazila na knihu před pár lety, kdy jsem ještě neměla tolik zkušeností s plánováním cesty, ocenila bych rady ještě o to více. Jako nejlepší rady beru kapitolu zabývající se autopůjčovnami, protože, kdo si už někdy půjcoval auto v cizině ví, že je to poměrně složitá džungle pravidel a výjimek a na konci to vypadá, že stojíte vy s prázdnou peněženkou. Takže tuto část opravdu oceňuji, myslím si, že by celkově rady mohli být klidně podrobnější. :) např. Mě u půjčeného auta od rental cars v Itálii rozbili okénko a pokusili se ho vykrást, kdyby mi někdo tehdy poradil tipy na tento styl, tedy, jak postupovat, na co si dát pozor, líbala bych mu ruce. :D Jako slabší část knihy hodnotím cestovatelské příběhy, které se mi úplně nedostaly pod kůži a někdy byly takové nemastné, neslané. Zajímavý byl příběh ze Zimbabwe nebo z Aljašky. Knihu jako celek ale hodnotím pozitivně, zejména jako pomocník pro lidi, kteří ještě nemají tolik zkušeností s cestováním.

HanaStrnadová
08.10.2020 5 z 5

Kniha je velmi čtivá, líbila se mi. Zaujaly mě itineráře a cestovatelské příběhy. Půjčila jsem ji dceři, ta je taktéž nadšená. Rády dle knihy někam vyrazíme.

Harimina
08.10.2020 5 z 5

Kniha je dobře napsaná určitě zní použiji rady i napady na výlety. Doporučuji

Romana698
07.10.2020 5 z 5

Objednáno na doporučení kolegyně z práce. Pro mě jako cestovatelku super čtení.
První část určena spíše pro začínající cestovatele, další dvě části knihy jsou i pro zkušené. Doporučím dále.

Depe
06.10.2020 5 z 5

Dobré čtení, doporučuji. Super jsou cestovní itineráře.

PetrNovotný
06.10.2020 5 z 5

Koupeno naslepo. Příjemné překvapení, hezky se čte. Něco mezi radami, tipy, triky a příhodami z cest.

Autorovy knížky

2020  86%Do světa bez cestovky

Kniha Do světa bez cestovky je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst12x
Chci si koupit10x