Do světa

Do světa https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400834/bmid_do-sveta-fSD-400834.jpg 3 35 14

Cestujte chytře, levně a často. Hana Machalová boří mýty o tom, že cestování je drahé, časově náročné a nebezpečné. I při zaměstnání, rodině a životě na vzdáleném venkově obletěla sedmkrát zeměkouli. Vede populární přednášky na téma levného cestování po celé České republice a dodává kuráž lidem, kterým brání překážky běžného života v plnění jejich cestovatelských snů. Na facebookových stránkách www.facebook.com/snadnodosveta inspiruje svými cestami tisíce sledovatelů. Přitom sama autorka ideální podmínky pro cestování rozhodně nemá – stejně jako většina z nás. Rozhodně si ale nemyslí, že cestování po světě je určeno výhradně mladým, svobodným bez závazků, kteří mají spoustu času a/nebo peněz. Přesvědčí vás, že cestování je tu pro všechny bez rozdílu. Není třeba se podceňovat, že to vyžaduje zvláštní dovednosti a vybavení. Svět je pro Hanu Machalovou fascinujícím místem, které stojí za objevování po celý život. Všem, kteří otálejí s nákupem letenek a jízdenek, ukazuje, že jedinými skutečnými limitujícími faktory jsou ty v našich hlavách… Své cestovatelské know-how nyní přenesla do knižní podoby. Cestujte chytře, levně a často vám bude optimistickým rádcem a silnou motivací své cesty už dál neodkládat a vyrazit. Vyměňte své běžné dovolené za cesty na vlastní pěst a vydejte se vstříc dobrodružství, které může zvládnout skutečně každý. Hana Machalová ví, jak na to.... celý text

Přidat komentář

Snapeova
13.11.2023 4 z 5

Od knihy jsem neměla žádná očekávání, jelikož jsem si ji sama nevybrala. Dostala jsem ji jako dárek k nákupu, ale byla celkem příjemným překvapením. Není to nic světoborného, ale je psaná velmi optimisticky. Začínající cestovatele může skvěle nakopnout, aby se konečně někam podívali a přestali váhat. Četlo se to dobře. Autorka by to mohla ještě vylepšit, kdyby přihodila více konkrétních zážitků ze svých cest.

luc_hru
26.08.2023 3 z 5

Po přečtení mám hodně rozporuplné názory. Kniha je určitě pro cestovatele začátečníky, těm co už na vlastní pěst cestují zase tolik nedá. Autorka je mi hodně sympatická a z celé knihy čiší její nadšení pro cestování. Líbí se mi taky to, že v knize propaguje cestování na vlastní pěst a k němu zároveň nabízí hodně užitečných rad. Bohužel na druhé straně je tyto rady třeba v knize hodně lovit mezi neustále se opakujícími tématy: nenechte se odradit a ušetřete co nejvíce. Občas jsem z knihy měla dojem, že cestování je něco jako slevový leták v Lidlu a vy zněj máte vyzobávat jen věci v akci, což mi úplně s životním stylem cestování na vlastní pěst nesedí. Věřím, že kdyby autora tyto dvě poučky napsala pouze jednou, zkrátil by se obsah tak na polovinu a zbylo by na více povídání o jejich cestách, které vypadají opravdu zajímavě.


luciefeix
26.02.2023 2 z 5

kniha pro lidi co začínají cestovat , aby je motivovala pro zkušené cestovatele nic přínostného , žádné velké popisy jednotlivých cest

Vikuška185
09.08.2022

Hezký den všem,
nechci se opakovat, z knihy je opravdu psaná s nadšením a mě osobně se líbila. Asi tím, že nejsem příliš zcestovalá:-) Nicméně vy všichni, kteří jste měli smůlu na vadné výtisky, tak se stačí ozvat vydavateli nebo s účtenkou tomu, kde jste nakupovali. Byla jedna série, kde tato chyba nastala. Mě vydavatel zaslal novou na jejich náklady.

frantisek6180
19.08.2021 4 z 5

Knihu lze doporučit zejména začínajícím nadšencům do cestování. Autorka si předsevzala těmto lidem ukázat, že cestování je v možnostech každého z nás a většina našich problémů je obecně pouze v naší hlavě. Ruku v ruce s tím jde boření nejčastějších mýtů spojených s cestováním. V tomto kniha plní svou funkci na výbornou a upřímně bych jí doporučil i řadě lidí ve svém okolí, kteří přesně těmto mýtům podléhají. Vytknul bych pouze to, co je zde zmiňováno už vícekrát přede mnou. Některé pasáže se opakují, konkrétnější věci pak mohly být rozebrány víc podrobně. Ale jako celek 4*.

Pozn. kdo by chtěl něco podrobnějšího ražení a ještě o tom neslyšel, tak doporučuji rovněž Travel bibli.

sasetka007
02.01.2021 2 z 5

Knížka je čtivá, hodně motivační. Je ale určená spíše pro lidi, co necestují a sní o tom, že by začali. Zcestovalí tam těžko najdou nějaký tip navíc. Oceňuji velké nadšení autorky, které se jednoduše přenese na čtenáře. Škoda, že tam není více konkrétních tipů z jednotlivých destinací. Hodně pasáží se opakuje a obecně knížka působí bez struktury, ale to se nespisovatelce dá prominout. Co je ovšem horší, že nějaké stránky navíc a některé naopak chyběly. Obecně fajn, oddechové čtení, ale bohužel jsem se netrefila do cílovky.

tonysojka
05.12.2020 3 z 5

Rady na levnou dovolenou, prošpikovány chválou internetu, sociálních sítí a Schengenu.
Nábádání k postavení se strachu cestovat sama (sám).
Některé stránky jsou dvakrát.

cori
23.05.2020 3 z 5

Kniha je rozdělena do kapitol O mně, moje zážitky, moje limity, Proč lidé necestují a jen o tom sní, Jak cestovat chytře, levně a často.
Bohužel jsem četla vadný výtisk, v němž byly strany 113 až 128 dvakrát a stránky 129 až 144 chyběly úplně.
Autorka mě navnadila někam si vyrazit, což však v dnešní koronavirové době nebude tak snadné.
Zaujalo mě pět rad, které zlevní cestování
1. Střídejte drahý Západ a levný Východ (udělejte si kolem svého bydliště na mapě kružnici o poloměru 500 km a navštivte blízké metropole - Vratislav, Katovice, Lipsko, Salcburk, Norimberk, Budapešť,..)
2. Mimosezóna od podzimu do jara
3. Cestujte všechny generace
4. Sdílejte náklady
5. Jezděte podle ceny

Nenechte se unést myšlenkami na nějaká příště a jindy, každé odkládání cest znamená, že nepojedete nikdy!

Lofda
13.05.2020 5 z 5

Asi přeháním, ale dávám plný počet.. Nečekejte konkrétní cestovatelské rady, to si otevřete raději počítač a pročítejte blogy a diskusní fóra. Takhle knížka je o chuti a nadšení z cestování, o objevování světa a radosti z toho, když se podíváte Někam. Miluji toulání, cestování a poznávání, proto v současné zvláštní situaci, kdy nelze jen tak vyjet ani tady kousek za hranice třeba jen na nákupy, bylo čtení velkou radostí. Na spoustu věcí mám jiný pohled než autorka, nemůžu říct, že bych s ní našla shodu na 100%, ale nadchl mě její optimismus, z celé knížky je prostě znát její nadšení pro to co dělá, to oceňuji. A nemůžu se dočkat, až zase koupíme jízdenku/letenku Někam a vyrazíme.. Plus i za moc pěkné provedení a grafické zpracování.

bagel
02.03.2020 3 z 5

Kniha určitě povzbudí váhavce jako já k cestování. Ocenila bych více praktických rad a méně opakovaných pasáží.

KariK
30.12.2019 odpad!

V dnešní době, kdy low cost cestuje vpodstatě každý je opravdu složité najít kvalitní literaturu zabývající se daným tématem. Kniha je určena pouze pro lidi, kteří s cestováním zkušenost nemají žádnou, popř. z něj mají obavy. Kámen úrazu je hlavně to jakým způsobem se autorka neustále opakuje, tudíž druhá část knihy už je spíše jenom repete té první. Dozvíte se tedy jak a kam si sehnat levnou letenku a jak co nejvíce ušetřit, destinace (natož ty více exotické, ikdyž velmi levné) jsou zmíněny jen okrajově. Nejvíce zarážející, je bohužel absence jakýchkoliv citací - přestože autorka neustále zmiňuje konkrétní statistiky, ani u jedné neuvedla zdroj! Je vidět, že knihu psal sice laik, ovšem s velkým zapálením pro věc a snahou své know how sdílet:)

Sova15
11.06.2019 1 z 5

Nemám na knihu ucelený názor. Na začátek musím napsat, že cestuji převážně bez cestovních kanceláří a už jsem to zkusila i sama. Pár rad bych využila, ale každý je jiný. Neberu paní Machalové její způsob cestování, ale já mám raději pohodu. Vím, někdy se musí vstát brzy, když se chce na výlet, ale raději zvolím delší cestu a jedeme "na pohodu". Spousta věcí se v knize opakuje. Ale jestli někoho zvedne z gauče a pojede za dobrodružstvím - Hurá! Splnilo by to to poslání.

zuzana4587
29.03.2019 4 z 5

Kniha je určená úplným začátečníkům se zájmem o cestování, ba přímo těm, kteří nikdy nevyjeli na vlastní pěst. Jedná se spíš o motivační knihu proč a jak vyjet, odstranění strachu, výmluv a odkládání, než o praktické návody, kde najít levné letenky apod. Pro lidi zvyklé sami cestovat autorka nic nového nepřináší. Plusové body jsou za nádhernou grafiku, která pohladí na duši. Za mě 3,5* :-)

marhoul
09.03.2019 4 z 5

Knížka mě velmi potěšila! Dostala jsem ji jako dáreček a jsem z ní nadšená. A to předesílám, že si na motivační literaturu nepotrpím. Ale tato, ryze praktická knížka je ideální pro cestovatelky, které se nechtějí na nikoho vázat a rády by toho na cestách viděly co nejvíc. Nic pro: "placatím se převelice ráda a výhradně jen na přeplněné pláži, kam jsem přirazila s cestovkou..." Autorku chválím za sympatický přístup ke čtenářům, jednoduché, stručné a přitom výborné návody, které vytáhnou z gauče snad každou znuděnou "pecku".

Autorovy knížky

2019  69%Do světa

Kniha Do světa je v

Právě čtených2x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených2x
Knihotéce15x
Chystám se číst37x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x