Do pekel

Do pekel https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495189/bmid_do-pekel-63ee79f2c0407.jpg 4 22 8

Do pekel série

1. díl >

Více než dvě století poté, co třetí světová válka otrávila planetu, žije poslední bašta lidstva na mohutných levitujících lodích kroužících kolem zeměkoule a hledajících obyvatelnou oblast, kterou by mohli nazývat domovem. Stárnoucí a zastaralé lodě se z většiny už dávno zřítily zpět na Zemi. Jediné, co drží poslední dvě lodě na obloze, jsou Pekelní potápěči – muži a ženy, kteří riskují své životy seskoky padákem na povrch, aby sehnali součástky, které lodě zoufale potřebují. Když je jedna z dvojice posledních lodí poškozena elektrickou bouří, je tým Pekelných potápěčů vyslán do nepřátelské zóny zvané Hádes. Tam dole je však něco mnohem horšího než dávno zmutovaní tvorové objevení při minulých ponorech – něco, co zásadně ohrožuje křehčí než křehkou budoucnost lidstva…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Hell Divers , 2016


více info...

dobroslav9182
dobroslav9182
18.12.2023 3 z 5

Slušné tři hvězdy zdobí postapokalyptický příběh ve kterém je poslední nadějí lidstva skupina paragánů, která pro zásoby a náhradní díly i do pekla skočí. Knížka odsýpá rychlostí střemhlavého pádu i navzdory již zmíněným nelogičnostem, ale celou dobu jsem nemohl dostat z hlavy jméno Kristýna Sněgoňová a její trilogii Města, která je imho o několik řádů výš. Téma je obdobné, jen namísto vzducholodí má Kristýna města na sloupech a místo Helldiverů průzkumníky využívající výtahy. Tak jako tak první díl série se dobře četl a druhý už je na cestě.

icezero
icezero
01.10.2023 3 z 5

V rámci toho, co už jsem v tomto šálku kávy přečetl jde o poměrně čtivý a příjemný průměr. Stránky ubíhaly a pak byl najednou konec.
Že jsou některé části trošku nelogické, viz poznámky přede mnou, mi vlastně ani nevadilo... je to přece sci-fi a přišlo mi lepší řídit se heslem skáčete pro budoucnost lidstva, než to že by lidstvo muselo být dávno v lepším případě poněkud zdegenerované, nebo ve stavu zombíků.
Takže třeba vyjde pokračování


Slůník
Slůník
10.08.2023 4 z 5

Souhlasím s kokrokr v otázce logiky, našlo by se toho víc. Autor však dodržuje čistotu žánru, postavy jsou životné, a to doslova - rvou se v té pochmurné pustině o život tak, že s nimi musíte sympatizovat. Přesto na další seskok do těchto pekel budu muset sbírat odvahu.

Klilad
Klilad
02.07.2023 4 z 5

Velmi zajímavé a zábavné post apo. Sice některé, zde již zmíněné věci mírně vadily (výdrž lodí 200 let? Trochu přepal, ale což.) Nicméně, já se bavil a těším se na další díl. Doufám, že v češtině vyjdou.

Antivirus0-0
Antivirus0-0
24.06.2023 odpad!

Vazne obdivujem ludi ktori knihu docitali do konca... ja som to nedokazal..

kokrokr
kokrokr
14.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Zajímavý nápad, ale moje logika dostávala zabrat. Autor nám tvrdí, že generace lidí přežívají již 250 let na palubě vzducholodi. No, za podmínek nastavených v knize, by asi nepřežil nikdo. V podpalubí je 400 podvyživených lidí z poloviny prolezlých rakovinou a řádí tu také chřipka. Troufnu si tvrdit, že obyvatelé podpalubí by vymřely nejpozději do 20 let. Také ženy by za daných podmínek nedokázaly otěhotnět a pokud ano, tak by to skončilo nejspíš potratem. Bez dostatku kvalitní stravy by si chřipka s oslabeným organizmem osazenstva podpalubí rychle poradila. Oslabení lidé by také stěží podávali dobré pracovní výkony. Dále tu žije asi 140 lidí na horních palubách, a ti již mají dostatek stravy a pečují o vzducholoď. Musí zajistit ostrahu, péči o strojovnu, část běžné údržby, část prací na polích, výuku dětí, lékařskou službu atd. Také tu žije asi 15 zásobovačů - skokanů a velící důstojníci. Značnou část obyvatelstva horních palub by měly také tvořit děti, jako náhrada za všechny profese nutné pro chod lodi. Zejména parašutisté rychle ubývají a je třeba jejich počty doplňovat. Ty čísla pak nesedí a na horních palubách by bylo potřeba mnohem více lidí než udávaných 140 na splnění všech úkolů. Na zemi pak zásobovače napadají a požírají Sirény, což jsou obludy živící se energií. Pokud je tělo Sirény uzpůsobeno pro příjem energií, nemůže přece mít normální trávící ústrojí a maso tedy nepotřebuje. Škoda, že autor nedomyslel některé své nápady lépe. Stačilo snížit počet lidí na spodní palubě a zvýšit na horní a rozdíl ve stravování vyjádřit jinak, dolní paluby buřtguláš a horní biftek. To extenzivní zemědělství na lodi bych přeměnil na intenzivní. Místo lánů kukuřice bych dal rychle rostoucí řasy a houby, chov hmyzu a maso z laborky. Také těch 250 let života zbytku lidstva na vzducholodích bych snížil na 20 - 25 let a to už by bylo mnohem blíže realitě.

mareksevc
mareksevc
06.04.2023 4 z 5

na toto som sa tešil a nesklamalo - super prostredie a nápad , knihu je kategoricky skor young adult , dufam v dalšie diely !

KAREL6725
KAREL6725
05.04.2023 5 z 5

Dneska skáčem , aby jsme přežili. Vítejte v postapokalyptické serii Hell Divers. Ve dvou obřích lodich, kroužicí kolem radioktivní Země , přeživají poslední lidé. Pekelný potapěči vyskakují na povrch , aby našli zásoby a poslali je zpět nahoru. Úvodní díl vás hned vrhne do akce . Za mě absolutní spokojenost. Velké poděkování Laser - books , že tuhle serii začala vydavát. Doufám , že vyjdou i další díly , jak se mi podařilo zjistit zatím jich je deset.Hell Divers v roce 2016 patřila k nejprodavanější serii. Autor posbíral řadu cen a ocenění na poli scifi a v současné době patří k nejuspěšnějším autorum. Tím chci říct , že bych uvítal , kdyby od autora vyšli i další serie a knihy. Věřím , že své čtenáře najde i u nás. Za mě Top , plný počet hvězd. A prosím další díl.

Autorovy další knížky

2023  79%Do pekel
2023  92%Duchové
2024  80%Vykoupení
2024  0%Vlci

Kniha Do pekel je v

Právě čtených3x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce44x
Chystám se číst32x
Chci si koupit23x