Do nitra dětských emocí

Do nitra dětských emocí https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128651/do-nitra-detskych-emoci-128651.jpg 5 8 3

Tato kniha vám, rodičům, pomůže porozumět světu dětských emocí, potřeb a přání. Pochopíte příčiny dětského chování, naučíte se na svět dívat dětskýma očima, zjistíte, že často jste příčinou dětského zlobení vy sami, aniž byste si to uvědomovali. Autorka je vynikající francouzská psycholožka, a tato kniha je již mnoho let jedním z největších bestsellerů o výchově.... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Au coeur des émotions de l´enfant , 2011


více info...

Přidat komentář

mataaskorice
23.02.2023 5 z 5

Skvělá knížka. Čtivá, snadno pochopitelná, jednoduchá a přehledná záležitost určená především rodičům jako návod na pochopení emocí dítěte, přinášející informace o tom, kam spěje nevyslyšení emočních potřeb jedince. Publikace je určena laické veřejnosti, proto je srozumitelná, zbavená nadbytečných odborných termínů, externích odkazů, s minimem poznámek pod čarou. Doporučuji. Snad se čtenářská (nejen) rodičovská základna značně rozšíří.

muchomurka
27.03.2021 3 z 5

Knížka, na kterou jsem byla hodně zvědavá. A mám z ní smíšené pocity. S některými věcmi absolutně souhlasím a knížka mi poradila, s některými jsem měla trošku problém. Také nemám ráda klasické pohádky a prďolce je vůbec nečtu, nelíbí se mi a je mi to okolím vytýkáno. Ale teď jsem se ve svém přesvědčení utvrdila, že jdu dobrou cestou. Knížek má hodně a hodně čteme, jen ne klasiku.
Co naopak bylo pro mě těžké přijmout, že děti odráží naše hluboce skryté, z dětství uzamčené, emoce. Popř. prožitky jejich předků. Tohle mi nějak nesedí.
Také jsem doufala, že dostanu trošku víc návod k tomu "pomoc dítěti emoci zvládnout". Potřebovala bych konkrétnější vysvětlení, příklady. Takto si pod tím moc nepředstavím.
I přes tyto výtky byla kniha velmi zajímavá a poučná a mnoho mi dala, jen jsem si v tom musela vybrat.


asperula
23.07.2012 5 z 5

kniha je hezky napsaná, dobře se čte a je v ní popsané jak děti cítí a jak na ně mluvit.

Štítky knihy

vývoj a výchova dětí emoce, pocity

Kniha Do nitra dětských emocí je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce5x
Chystám se číst20x
Chci si koupit12x