Dny, které změnily svět

nehodnoceno
Dny, které změnily svět https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101830/dny-ktere-zmenily-sv-101830.jpg 0 0 1

Dějiny lidstva zahrnují vojenské triumfy i porážky, náboženská zjevení i intelektuální spory, sociální i politické revoluce, vraždy i spiknutí. Některé události znamenaly počátek nové historické epochy, nebo naopak ohlašovaly konec jedné éry. Dějiny jsou plné i méně dramatických událostí i procesů, jejichž význam se ukáže teprve později. Padesát dnů, které změnily svět, mimo jiné vybral autor s ohledem na jejich mimořádný význam a globální důsledky. Přinášejí bezpočet příkladů krutosti lidských tragédií, násilných činů a přetrvávajících předsudků. Ukazují také nezdolnost lidského ducha a jeho touhy po spravedlnosti. Byl to skutečně dny, které změnily svět.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Víkend
Originální název:

Days that changed the world , 2005


více info...

Přidat komentář

Mr.Fox
20.03.2015

Tak tohle se moc nepovedlo.. Postrádal jsem klasické knižní zarovnání do bloku (nechápu, koho to napadlo tisknout jinak?!), čeho jsem měl naopak dostatek, byly textové chyby - časování, názvy událostí ad., do očí tak často bijící, které přičítám vině překladatele. Vině autora pak přikládám splašené přeskakování textu a nedodržení chronologické linky jednotlivých kapitol - naprostá nepřehlednost a těžká orientace v textu.

Co se publikace samotné týče, obsahuje 50 světových událostí od roku 480 př.n.l. až po 11. září 2001. Ale to je asi tak vše, co je na této knize zajímavé.. Výběr historických událostí je postaven zejména na válečných konfliktech a atentátech, doprovázených technickým pokrokem a vědeckými poznatky. "Den" je zde pouze záchytným bodem, od kterého se autor dále odrazí a začne popisovat události několika let i desetiletí. Nového není téměř nic, spíše opakování x-krát naservírovaných faktů, doplněných o příliš mnoho datovaných informací.

Zkazilo se toho mnoho, 200 protrpěných stran, které teprve ke konci knihy začaly být svým obsahem a aktuálností trochu zajímavé.

Štítky knihy

politické události dějiny lidstva biblické události mimořádné události

Autorovy další knížky

2010  90%Králové slunce
2008  0%Dny, které změnily svět

Kniha Dny, které změnily svět je v

Přečtených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x