Dneska půjdu spát až zítra

Dneska půjdu spát až zítra https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446673/bmid_dneska-pujdu-spat-az-zitra-bM3-446673.jpg 4 51 21

I za malou chybu se platí vysoká cena. Příběh české studentky, inspirovaný skutečnými událostmi, ukazuje, jak málo stačí k tomu, aby se z vysněné cesty za oceán stala noční můra. Marina si chce přes léto v USA vydělat „easy money“ – jenomže načerno. Z amerického snu se probudí do bludného kruhu strachu, který odstartovalo zatčení na bostonském letišti. Ano, podvádět se nemá, ale bylo tohle všechno opravdu nutné?... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Motto
více info...

Přidat komentář

KerrKnock
23.10.2023 3 z 5

Já moc nevím, co vlastně napsat. Asi knihu nečtěte, pokud nejste v pohodovým rozpoložení, ze kterýho vás jen tak nic nevytrhne. Já jsem se necítila úplně ok a po dočtení knihy to nebylo o moc lepší. Knížku přečtete během jednoho večera, má poměrně velká písmena a rychle se čte, je napsaná celkem pěkně. Téma pěkné není, hlavní postava se tam dostává do situací, ze kterých se sama nemůže dostat, je bezradná, zoufalá, je to hrozné a rozhodně bych se do této situace dostat nechtěla. Za mě fakt takové neutrální. Nedokážu říct, jestli se mi to vlastně líbilo, nebo ne.

Opatov
30.07.2023 3 z 5

Myslím, že námět se dal zpracovat líp. No a co se týká námětu, každý cestuje na vlastní riziko.....


Han-nah
09.02.2022 3 z 5

Jak je psáno na přebalu knihy "Ano, podvádět se nemá", ale kolika lidem to vyjde a to i v případě, kdy něco pašují. Česká studentka s kamarády již v Americe byla loňský rok s pracovním povolením. Teď se tam zase celá parta chystají o prázdninách. V Americe pracuje načerno fůra lidí, někteří se tam drží i několik let. Vydělají peníze, zdokonalí řeč, poznávají jinou kulturu. Marině to ale zkrátka nevyšlo. Události na letišti dostaly spád a Marině se změní celý dosavadní život a pobyt tam ovlivní i její budoucnost.

orinka3
21.05.2021 2 z 5

Smutná zkušenost. Chtěli jet na vlastní pěst a ušetřit, což se velmi nevyplatilo. Jestli autorce pomohlo se z toho vypsat, je dobře. Literární hodnota nic moc, ale vědět, jak se věci mají a čemu se vyhnout, je hodně užitečné.

Verising
13.05.2021 5 z 5

Hodně napínavý a zajímavý příběh,který přečtete za 2 dny...rozhodně doporučuji!

advik
23.03.2021

Uprimne? Des bes... nemelo to zadnou stavu a pritom by se z toho tematu dalo tolik vytriskat! A kdyz uz to vypadalo, ze to zacne byt aspon trosku napinavy, autorka to zabila nejakym proflaklym slovnim obratem, kterymi se hemzi cela knizka a ktere me uz od zacatku vylozene iritovaly, nebo slovy jako cácorka a napucnout se... Jako dovedu si predstavit, ze vezenkyne s jidlem delaji ruzny veci, ale pouzit v tomto prostredi obrat 'napucly se", to prosim fakt ne, to zabilo vsechno... A hlavni postava me stvala taky, az jsem si chvilemi rikala dobre ti tak! Vlastne me na te knizce stvalo skoro vsechno a nejvic ty vyhozeny penize za ni:)

DreamerX9
26.02.2021 1 z 5

Nic moc.
Taková knížka typu: jen tak něco si přečíst. Situace do které se Marina dostala byla hrozná a zajímavá ale knížka je dost mimo realitu. Nedivím se, že jí četlo tak málo lidí..

Hema
01.02.2021 5 z 5

Příjemna oddychovka, která mě ani chvíli nenudila, zasmála jsem se, což jsem od knihy chtěla a očekávala, a tak ji s čistým svědomÝm mohu všem doporučit.

mynamail
31.01.2021 2 z 5

No asi takhle: každý aspoň trochu inteligentní člověk ví (slyšel, četl, zaslechl), jak probíhá vstup do země nekonečných možností, do USA. Může jet celá rodina skutečně i jen tak na dovolenou, a prostě když se někdo imigračnímu úředníkovi nelíbí, tak se mu prostě nelíbí a basta a konec a neshledanou. Takže beru-li knížku jako skutečný příběh, tak si klepu na čelo, do čeho se to ti mladí vlastně pustili. A samozřejmě souhra náhod a motýlí efekt fungují, takže když se má něco pos...t tak pak dokonale. Beru-li knihu jako literární dílo, tak to je velmi slušná maturitní práce v nadstandardním rozsahu.

HermioneMalfoy
02.01.2021 5 z 5

Kniha s nečekaným zvratem. Jak se z dokonalých prázdnin s prací může stát noční můra? To se dozvíte v této knize...

Áňa 998
23.12.2020 4 z 5

Skvělá kniha od české autorky, která mě příjemně překvapila. Příběh je napsán bez zbytečných kudrlinek, drsně a realisticky.

milena8281
23.11.2020 4 z 5

Hodně drsné vyprávění o tom, že i země snů a neomezených možností se může stát doživotní noční můrou.

MedvidekS
08.11.2020 3 z 5

Tak to byl drsný příběh, který přečtěte za víkend, protože budete chtít vědět, jak to dopadne.

bagel
03.11.2020 4 z 5

To bylo drsné... ale i hodně poučné, že obcházet zákony se nemusí vyplatit.

Jana283
18.10.2020 1 z 5

Jedna hvězda za snahu něco sdělit. Forma, jazyk katastrofa.Podvádět se nemá. Prostě nemá. Někdo za to nezaplatí, jiný mnohonásobně...

Eva03
16.10.2020 5 z 5

Neskutečný příběh, jak se slušná holka může díky pár úředníkům dostat na úplné dno. Od prvního setkání s americkým úředníkem má člověk pocit, že se dostal mezi bandu paranoidních psychopatů. Výborně napsáno, přečteno za jeden den.

gargamelka
20.09.2020 5 z 5

Příběh, který by nikdo nechtěl zažít. Začíná sny a touhami, najednou střih a úplně jiný svět, jiná pravidla, zvláštní lidé.. Jakási lidskost a své "já" dostává na zadek, díky nové životní etapě. A jak z toho? Kdo pomůže? Ve výsledku se člověk může spolehnout a věřit jen sobě, pár nejbližším... Tato zkušenost bude člověkem nasáklá a bude jím rezonovat celoživotně...

babyboar
14.09.2020 5 z 5

Wow! Tohle nechcete zažít, ale nemůžete přestat, když o tom začnete číst. Skvělá kniha o tom, že Amerika není jen země splněných snů, o tom, že do vězení se může dostat kdokoliv z nás, o tom, že není vězení jako vězení a především o tom, jak taková zkušenost člověka ovlivní na zbytek života.

Kytiii
27.08.2020 5 z 5

Tak jsem to vdechla! Smekám. Výborně vystavěný příběh. Syrová atmosféra. Bezútěšnost a zoufalství. Čtivé. Chytré. Napínavé. A ten boj s úředním šimlem, vůči kterému jsi úplně bezbranná... S klidným svědomím doporučuji všem.

Early1
27.08.2020 5 z 5

Knihu jsem ještě nepřečetl, ale určitě je fantastická.

Štítky knihy

vězení, věznice cestování Amerika

Autorovy knížky

2020  75%Dneska půjdu spát až zítra

Kniha Dneska půjdu spát až zítra je v

Právě čtených1x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce7x
Chystám se číst59x
Chci si koupit25x
dalších seznamech1x