Dnes ještě ne

Dnes ještě ne https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492287/bmid_dnes-jeste-ne-fER-492287.jpg 3 69 13

Radomír nemá pocit, že by mu v životě něco scházelo, dokud na šachovém fóru nepotká Jarmilu. Kdežto Milan je na tom přesně naopak – Gábinu sice miluje, ale jeden večer, ten dnešní večer by potřeboval strávit bez ní. Jarek by Annu a jejich dvě děti nejraději neopustil už ani na vteřinu – a nic by neměnil, zatímco rodinu Tomáše čeká úplně nový začátek a namísto života ve městě stará chalupa na venkově. Vypravěč povídky Markéty Pilátové nic měnit nehodlá, ale musí se při čekání na svou laçadoru obrní trpělivostí a také Věře se čekání vyplatí. Kamil jakožto vědec postupuje v milostném životě přísně exaktně, Zuzana překvapuje sama sebe a Viky si odmítá vybírat mezi Jerrym a Vaškem. Dnes ještě ne.... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Listen
více info...

Přidat komentář
janina66
janina66
23.12.2023 4 z 5

Mně se všechny povídky líbily. Asi nejvíce Koktejl lásky od M. Epsteina a 20let od Ondřeje Neffa.
Vše jsem vyslechla audio při vaření.

jiri77
jiri77
27.09.2023 3 z 5

Něco se mi líbilo a něco méně. Celkově je to průměrná povídková kniha. Přesto mě tahle edice : ''Česká povídka'' baví a určitě si ještě něco přečtu.


Předčítačka
Předčítačka
24.08.2023 2 z 5

"Časopisy nejvyšších impaktů už dávno nejsou čtením pro zasvěcené. Editoři lpí nejen na exkluzivitě objevu, ale stejně upjatě trvají na příběhu, který výzkum musí doprovázet. Hollywood ve vědě, který se mi upřímně hnusí. Na druhou stranu je v tomto ohledu svým objevem jistě nezklamu..."
(Marek Epstein: Koktejl lásky)
#letnicteni #3K #Klubklatovskychknihomolu #knihomolove #2

Christeene
Christeene
21.04.2023 4 z 5

Nebylo to vubec spatne. Jedna povidka byt nemusela, ale nekomu se zase mohla libit. Za me takove cteni do mhd nebo na vecer, kdy v tv nic nejde. Sbirka ukazuje, ze i cesti autori maji co nabidnout. Nekde by z dane povidky nebyla k zahozeni i cela kniha.

Christie2020
Christie2020
10.03.2023 5 z 5

Mně se tenhle styl psaní prostě líbístránky krásně ubývají, slova plynou. Možná je špatně, že v tom nehledám nic hlubšíhojen relax a odpočinek.

Jirikk
Jirikk
21.12.2022 3 z 5

Nakonec to nebylo vubec špatný, většina povídek se mi líbila.
Nejzábavnější byla povídka - Zaskorovat, ta se holkám moc líbit nebude...

Jinak dále doporučuji povídky:
Příliš malá rošáda
Koktejl lásky
Domeček
Jednou za čas člověk potřebuje trvalou

U poslední povídky - Dnes večer ne miláčku, budete napnuty, koho si nakonec hrdinka vybere..

Doporucuji poslechnout jako audioknihu...

Janadvorackova
Janadvorackova
03.12.2022 2 z 5

Asi je to tématem, moc mě to nebavilo.
"Koktejl lásky" byl nejlepší, zbytek střídavě následoval.

myryjam
myryjam
12.10.2022 4 z 5

Mám ráda povídky, tentokráte ntakové průměrnější. Nebyla tu naopak žádná, kterou bych chtěla přeskočit. Audiokniha, velmi pěkně namluvená. Wau - sametový hlas Jitky Ježkové (ostatní byli taky dobří, ale Jitka je Jitka.)

WaN635
WaN635
12.08.2022 2 z 5

Zklamání, bohužel nemohu dát lepší hodnocení. Většina povídek mě nudila, nebavila, nedokázala jsem se začíst, pouze jedna jediná se mi líbila. Největší zklamání bylo od spisovatelek, na jejichž povídky jsem se nejvíce těšila (Mornštajnová a Dvořáková).

lucakuca
lucakuca
24.06.2022 4 z 5

Zajímavé.
Dobré i horší, výborná i přeskočená.
To je kouzlo povídek, takové nakusovaní dobrot.

veronika9761
veronika9761
07.06.2022 3 z 5

Nektere povidky super, jine min. Muj zanr to teda uplne neni.

Prey
Prey
30.05.2022 3 z 5

Není to zázrak, ale plní to funkci sesbírat a přinést současné české povídky. Hlavně vztahové. Jako jednohubka všude tam, kde se vám hodí kratší texty - proč ne.

KatChiss
KatChiss
09.05.2022 4 z 5

Dnes ještě ne je sbírka povídek českých autorů z edice Česká povídka. Musím se přiznat, že povídky moc nečtu, jelikož mi tato forma přijde příliš krátká a občas mě mrzí, že se autoři*autorky nemohli*y více rozepsat. Jindy si zase říkám, že mi pár stran bohatě stačilo. Tato sbírka řeší mezilidské (převážně milostné) vztahy a všední problémy, se kterými se mnohdy vypořádáváme také. Proto je snadné se do některé z postav vcítit.
.
S barvou ven, těšila jsem se hlavně na povídku od Aleny Mornštajnové a Petry Dvořákové, ale bohužel mě tolik neoslovily. Milým překvapením pro mě ale byly povídky všech mužských spisovatelů, které mě bavily mnohem více a klidně bych jim přidala na rozsahu.
.
Myslím si, že největším plusem povídek je, že se můžeme seznámit s novými autory, zjistit, jestli nám sedí jejich styl vyprávění a když bude odpověď ano, můžeme sáhnout po jejich rozsáhlejších dílech, které si pak více vychutnáme. Já bych si ráda přečetla něco od Marka Epsteina, který napsal scénář k Šarlatánovi a povídkovou sbírku Nerez.