Tělo novináře

Tělo novináře https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72685/dmz-telo-novinare-72685.jpg 4 39 4

DMZ série

< 2. díl >

Vítáme vás v nové americké občanské válce. Ve Spojených státech budoucnosti vypukl konflikt mezi vládou a odtrženeckými Svobodnými státy. Manhattan se změnil v cosi, čemu se eufemicky říká DMZ, demilitarizovaná zóna, ale co je spíš peklo na zemi pro každého, komu se odsud nepodařilo utéct nebo kdo sem přišel zvenčí a uvízl tu. To druhé platí pro mladého reportéra Mattyho Rotha. V prvním dílu jsme sledovali, jak se do DMZ dostal a začal se seznamovat s tamními podmínkami a obyvateli. Ve druhém svazku, Tělo novináře, musí Matty působit jako prostředník při vyjednávání, jehož cílem je propuštění jeho někdejšího šéfa, slavného novináře, který skončil jako zajatec Svobodné armády. A to je příležitost, aby nás autoři provedli další částí galerie barvitých prostředí a svérázných postav, které zabydlují svět jejich DMZ.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Body of a Journalist , 2006


více info...

Přidat komentář

jarynek
03.06.2018 5 z 5

Tento díl se mi líbil o něco mále více než první. Jedná se o kompaktnější příběh než v první knze, kde šlo částečně o útržkovité seznamování s terénem. Téma vypouštění falešných zpráv, ovlivňování veřejného mínění za účelem ospravedlnění svých kroků a cesta za cílem, kdy účel světí prostředky. Vše samozřejmě zjednodušené, ale autoři s těmito tématy dobře pracují, takže děj plný napětí rychle ubíhá. Už i na na kresbu jsem si oproti prvnímu dílu zvyknul, takže spokojenost.

B-artX
04.02.2018 5 z 5

Výborný komiks, zábavnější a napínavější než první díl. Děj se pořádně rozjel a jsem s celkovým světem velmi spokojený. Matty je sympatická hlavní postava a docela jsem se do něj vcítil. Komiks má krásnou kresbu, ze začátku se mi moc nelíbila, ale teď jsem z ní nadšený.


Disease
09.05.2017 5 z 5

Lepší než první díl, kompaktnější děj, ne jen takový úvod.

Kapis
23.05.2013 4 z 5

Pro mně je tento díl kapku slabší než jednička, ale na druhou stranu rozjíždí další linie a přednáší čtenáři další "praktiky" dnešních hegemonických vládců. na první pohled se může zdát, že je zde vláda USA prezentována jako ee a SSA mňam, mňam. Z mého subjektivního hlediska jde ze SSA mnohem větší strach a mám i pocit, že se povedlo Woodovi nastínit, že to jsou úplně stejní bezohlední hajzli. Že obě strany konfliktu jsou to samé jen v bleděrůžovém. Že je vedení USA ee je jasné, ale já cítím po přečtení to samé o "Svobodných".

Tak a teď zase pár vodítek pro ty, kdo v tom vidí jen líbivý komiks. Zaprvé mně hned zkraje moc zaujala stíhačka zaražená v Empire State building - to je divné, že to nespadlo:-D a zadruhé Leitmotiv celého tohoto booku a tím je vytváření falešné vylhané záminky k ospravedlnění svých jakkoli brutálních a neospraveditelných akcí. Akce pod falešnou vlaskou, takzvané "false flag". V tomto případě to mají být pouze dva mrtví novináři, nic moc velkého, ale jak vidno, stačilo by to k masivní invazi. Pokud někdo tápe, co všechno se pod falešnou vlajkou, událo/děje, případně připravovalo, ale nebylo uskutečněno (např. operace Northwoods, tak podobná 11.9.2001), ať trochu zapátrá na netu. Možná, že se nebude stačit divit. Začíná mě tento komiks i přes jeho kapku naivnost bavit a věřím, že dokáže pár lidem trochu pootevřít oči. Výtvarně odlišné prostřihy obálkami, novinami atd. jsou úžasné. Spokojenost.

Štítky knihy

komiksy Vertigo Comics

Autorovy další knížky

Brian Wood
americká, 1972
2009  82%Válečná zóna
2011  85%Tělo novináře
2013  74%Skrytá válka
2012  78%Palba do vlastních
2012  82%Veřejné práce

Kniha Tělo novináře je v

Právě čtených1x
Přečtených48x
Doporučených1x
Knihotéce30x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x