Prodloužený víkend

Prodloužený víkend https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502981/bmid_prodlouzeny-vikend-LSz-502981.jpg 3 63 19

Nový psychologický thriller od autorky bestsellerů Spálená obloha, Dokonalá či Chůva. Tři páry. Dvě těla. Jedno tajemství. Dark Fell je dokonale izolované místo a pro Jayne a její přátele přesně to, co potřebují. Ženy dorazí na dámskou jízdu dříve než jejich manželé. Ale to, v co doufaly, že bude pohodovým odpočinkem, se brzy změní v horor. Po příjezdu najdou děsivý vzkaz, v němž se tvrdí, že jeden z jejich manželů bude zavražděn. Nejsou zde žádné telefony ani signál, aby ženy mohly své muže zkontrolovat. Jak se situace začíná vymykat kontrole, v jejich přátelství se objevují trhliny. Protože zrada může mít mnoho podob. Protože tajemství se skrývala už příliš dlouho...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Long Weekend , 2022


více info...

Přidat komentář

cleopatra11
včera 2 z 5

Za mě ne...chaos v lidech už od začátku, chyběli mě kapitoly, vše slité v jednom...

BlueTer
včera 4 z 5

Celkem fajn thriller. Autorka čtenáře neustále drží v napětí, až do konce opravdu nevíte, kdo umřel a kdo je vrah. Jednu hvězdu ale dávám dolů, kvůli tomu, že místy je příběh překombinovaný.


85098211
19.02.2024 5 z 5

Řeknu vám upřímně, že takový prodloužený víkend, jak ho v této knize vymyslela autorka, bych prožít nechtěla - ani za nic! Byla to moje první kniha od ní a navzdory pomalejšímu rozjezdu se mi ve finále moc líbila. Zhruba v první polovině se čtenář seznámí s partou přátel a hlavně s jejich ženami, které se víceméně nedobrovolně ocitnou samy bez nich na místě, kam by později (snad) měly dorazit i jejich drahé polovičky. Jinak ovšem nemají společného vůbec nic. A kromě toho nejsou právě sympatické. Ale jak se příběh postupně posunuje dál, je pomalu, ale jistě jasné, proč jsou postavy takové, jaké jsou... Zhruba od poloviny kniha nabere na tempu a potom se už od ní nedá odtrhnout vůbec! Je opravdu výborně napsaná, autorka příběh popisuje z různých úhlů pohledu jednotlivých protagonistů. Samozřejmě zde dojde také k vraždám, jak je ostatně naznačeno již v anotaci. A závěr knihy, kdy dojde k odhalení pachatele (a nejen k tomu), je překvapivý a svým způsobem smutný, i když zároveň dává také určitou naději do budoucna - aspoň pro jednu z postav...

monika0356
28.01.2024 5 z 5

Mne se kniha libila, precetla sem ji za jeden den. Do posledni chvile sem si nebyla jista, kdo je hlavni padouch..

Aires
23.01.2024 2 z 5

Chůva možná měla grády, tady ale obvykle kreativní mysl autorky odplula doslova někam na prodloužený víkend...

Výsledek je knížka šíleně překombinovaná a přitažená za vlasy. Zvláštní styl bez kapitol mi nesedl. Charaktery postav jsou díky častému střídání ploché, jako když se koukáte na sbírku psychopatů na jevišti v divadle. Krátké odstavce vám ani neumožňují je nějak více chápat nebo si oblíbit. Vůbec to nesplňuje moji představu se do příběhu pořádně začíst.
Zkrátka tohle byla nuda, šílenost a mistrovství v rallye... pardon psaní na ploché dráze.

Ivuska.09
22.01.2024 4 z 5

Ano, děj je skutečně překombinovaný – těžko byste odhadovali, co všechno se stane v podstatě jen během dvou dnů... Ale napětí příběhu nechybí a právě to vás bude popohánět ve čtení.
Ačkoli vyprávění není rozděleno do kapitol, mně to nevadilo. Vždy jsem hned pochopila, kdo je momentálně vypravěčem, takže i když je to nezvyklé, stačí jen pozorně číst.

Renca.ch
21.01.2024 5 z 5

Kniha měla velký potenciál se zajímavou mrazivou psychologickou zápletkou. Ale vzhledem k tomu,že nebyla rozdělena žádnými kapitolami, špatně se mi četla a ztrácela jsem se občas v postavách. Byla jsem zvědavá na hlavního psychopata, děj byl napínavý, ale moc překombinovaný a vlastně žádná postava nebyla sympatická. I tak stála kniha za přečtení.

Januli
10.01.2024 3 z 5

Chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale pak už jsem se do knihy dostala a byla zvědavá, který je ten psychouš. Kniha asi úplně nenadchne, ale ani neurazí. Čekala jsem asi více dění na tom pobytu.

Leniiis
02.01.2024 3 z 5

Jeeej, tak to není úplně dobře vybraný čtení na začátek roku, ač mám tuto autorku normálně ráda.
Knížku hodnotím jak průměrnou knížku, o které už zítra nebudu vědět o čem byla. Děj nereálný a až moc překombinovaný. Škoda.

Pavlína2019
13.12.2023 2 z 5

Bohužel až tak nadšená nejsem. Zřejmě mi příliš nevyhovuje styl – žádné kapitoly, rozděleno pouze odstavci, kdo vlastně vypráví.
Rozhodně jsem byla hodně zvědavá, kdo je vlastně ten zloch, který otravuje Imogen, to zjistíme až opravdu na konci. Kdo je ten parádní psychopat.
Zápletka je ale zajímavá a překvapivá. Nabitý napětím je hlavně konec. Ale i celkově je kniha napínavá. To se nedá popřít. Na čtení se ale musíme asi trošku více soustředit. Je hodně komplikovaná.
Takže práce na ní musela být celkem složitá, vzhledem k tomu, jak je zpracovaná.
Ale budu se těšit na další dílo této autorky.

Michaellla
11.12.2023 3 z 5

Kniha se nečetla moc dobře. V postavách, ikdyž jich bylo jen pár, jsem se nemohla vůbec zorientovat. Těšila jsem se na napínavý víkend v krásném anglickém prostředí, ale vše bylo tak překombinované a chaotické, že to zkazilo dojem nad celým příběhem. Zajímavé byly odstavce s Imogen. Na ty jsem se těšila. A zjistila jsem, že kniha bez kapitol mně nevyhovuje :/ . Potenciál knížka měla, ale nebyl naplněn...

zuzana2599
16.11.2023 4 z 5

Thriller Prodloužený víkend mě hodně lákal ke čtení, nejenom hezkou obálkou, anotací, zejména však svou známou autorkou Gilly Macmillan. Příběh byl čtivý, ale dlouho mi trvalo než mě děj pohltil a vtáhl, možná bylo přátelské pouto tolika kamarádů příliš spletité a překombinované, prostě nevím, ale jisté je, že pro mne to až taková pecka nebyla. Brzy na příběh zapomenu, radost ze čtení byla menší než obvykle. Tomuto těžko uvěřitelnému thrilleru dávám 3,5 * !

martenkaaa
15.11.2023 3 z 5

Kniha vtáhla do děje, byla čtivá, ale zápletka byla hodne přitažená za vlasy.
Škoda, mělo to potenciál.

ArwenAragorn
12.11.2023 5 z 5

81%

Tento psychologický thriller se mi moc líbil. Je čtivý, napínavý tak akorát, abyste nechtěli od knihy odcházet, je tady hodně zneklidňujících a překvapivých okamžiků. Hlavní padouch je odkryt až na konci knihy.
Postav tady není moc, snadno se v nich zorientujete, jsou dobře vykresleny.
Podrobnější zhodnocení thrilleru napsala Della111, s ní se naprosto shodnu.
Já tuto poutavou knížku určitě doporučuji.

ela1972
01.11.2023 4 z 5

Já myslím, že to bylo čtivé.

sidonka
28.10.2023 4 z 5

Kniha se četla dost těžko, protože kapitola přes 100 stránek, kde se měnilo prostředí děje jednou odrážkou v textu, mě nutilo občas se vrátit, abych zjistila, kde vlastně jsem, jinak děj plný zvratů a napětí, kdy do poslední chvíle nevíte, kdo za těmi hrůzami stojí

kanitsuj
19.10.2023 3 z 5

Četla jsem většinu autorčiných knih, moje nejoblíbenější je Spálená obloha a Chůva, bohužel Prodloužený víkend nenaplnil má očekávání.
Příběh mi přišel překombinovaný, nemohu ani napsat, že by byl čtivý a napínavý. Přistihla jsem se, že týden po přečtení nevím, co bylo obsahem, takže za sebe thriller hodnotím jako naprostý průměr, který mne absolutně ničím nezaujal.

Tereziee
15.10.2023 3 z 5

Od autorky jsem četla jen Chůvu, ale ta mě moc bavila. Prodloužený víkend mě nalákal svojí anotací, ale musím říct že pro mě kniha byla hrozně zmatečná. Časté střídání postav a pohledů mě při čtení dost rušilo. Příběh byl napínavý, ale už hned někdy v první polovině jsem odhadla zápletku. Nebo alespoň její větší část. Takže škoda. Za mě takový průměrný thriller.

Dela111
07.10.2023 5 z 5

Po předchozích dvou slabších knihách přichází Gilly Macmillan s nápaditým thrillerem. Hlavní postavy tady tvoří skupina přátel, kteří se téměř všichni znají od školních let. Vědí o sobě vzájemně spoustu věcí, ale jak se ukáže o jednom víkendovém pobytu přece jen ne všechno.
Příběh začíná na jednom odlehlém místě na venkově, kde jsou první noc jen ženy. Hned s příchodem večera přichází pořádná bouře a první komplikace...
Děj je napínavý téměř od samého začátku, jsou tu mrazivé momenty a události, které jsou matoucí. Promyšlená zápletka je postupně odkrývána celkem svižným tempem. Výborný psychologický thriller, tohle je chytlavá jízda.
Hodnocení 4,5 *.

Autorovy další knížky

2016  79%Spálená obloha
2019  80%Chůva
2017  73%Dokonalá
2019  68%Vyvrhel
2021  70%Po pravdě

Kniha Prodloužený víkend je v

Právě čtených5x
Přečtených78x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce97x
Chystám se číst113x
Chci si koupit35x
dalších seznamech6x