Dlouhý levandulový pohled

Dlouhý levandulový pohled https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373942/bmid_dlouhy-levandulovy-pohled-xfk-373942.jpg 4 30 4

Travis McGee série

< 12. díl >

Travis McGee a jeho přítel Meyer v noci na opuštěné dálnici sjedou do odvodňovací stoky, když jejich auto uhýbá mladé ženě oblečené jen v noční košili, která jim přeběhne přes cestu. Pěšky dojdou do servisu, kde jsou šerifem zatčeni pro úkladnou vraždu osoby, kterou vůbec neznají, a ocitnou se v okresním vězení, odkud je dostane advokát. Ten cítí příležitost výdělku při pozdějším zastupování pravých zločinců, proto zaplatí McGeeovi, aby po nich pátral.... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi

Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

The Long Lavender Look , 1970


více info...

carbici
carbici
17.07.2023 4 z 5

Ideální letní čtení při teplotách 34 °C a více. Žádné záludnosti a komplikovanosti.

CharlesWard
CharlesWard
23.06.2022 5 z 5

Minimálně o 2 třídy lepší než Tmavší než jantar.


StvN
StvN
01.01.2022 5 z 5

Hodnotím s ohledem na dobu, ve které kniha vznikla, takže přivírám oko nad tím, že žena byla v té době popisována v lepším případě jako naivní v tom horší jako hloupoučká, ale za všech okolností nadržená a hledající ochranu v silných mužových pažích. Ale McGee je sympťák, myslím, že je to utajený dědeček Jacka Reachera.

Jaruš7
Jaruš7
21.07.2020 4 z 5

Název je příhodný pro detektivní příběh z žargonu Hollywoodu, ve kterém se to neobejde bez "báječných kamarádů, báječných drahoušků, utajovaných báječných šlapek a policejních machrů honících se za pachateli loupežného zločinu s mrtvými svědky.
Dva "nejlepší přátelé" mají hold "perný den".
Je to jako biftek naložený ve stévii.
Škoda, že nelze použít jen ten dobrý základ a omáčku odstranit.
Citace:" Jestli si mě H. nechá prověřit, přijde na to, že žiju stylem, který se mu nebude vůbec zamlouvat. Jsem mnohem nápadnější, než by mi vyhovovalo, a lidí si mě snadno pamatují. V mém oboru ( havarijní poradce) je to na obtíž. Jestli se někdy ocitnul na titulních stránkách s fotografií a s barvitým vylíčením toho, jak si vydělávám na živobytí, bude to znamenat, že je s tím živobytím konec, drahoušku. Nikdy bych už neměl šanci dostat se ke kořisti tak blízko, abych něco získal zpátky, a zákon by na mě od toho okamžiku dohlížel bdělím okem. Takže díky, ale to neberu."
Audiokniha, u té se dají přivřít oči.