Dlouhá bílá noc

Dlouhá bílá noc https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109971/dlouha-bila-noc-109971.jpg 4 8 2

Dívčí román, hlavní hrdinka je čtrnáctiletá Priska Varmalová.

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Priska , 1966


více info...

Přidat komentář

Nofar197
16.11.2022 4 z 5

Kdysi jsem se k ní dostala čistě náhodou, musím říci, že se mi líbila a pokud bych ji měla po ruce, zase bych si ji ráda přečetla. Priska musela překonat svůj strach z neúspěchu v činnosti, na které ji velmi záleželo - psaní a přestat se srovnávat se zdánlivě úspěšnější sestřenicí. Mimochodem Priska mi byla velmi blízká i svým negativním vztahem k matematice.

Znedla
08.02.2019 2 z 5

Čtrnáctiletá Priska Varmanová je obyčejná Švédská školačka žijící s matkou, otcem a pomocnicí v domácnosti Siiri v Helsinkách.
V jejich domě je ještě její sestřenice, vysokoškolačka Marke a teď ještě přijel i bratranec Jyri, který se Prisce líbí, ale veškerý svůj volný čas tráví jen s Marke - a Priska by mu toho chtěla tolik říct....
Poznáme i všechny Prisčiny spolužáky a prožijeme s nimi nejedno dobrodružství...

Kniha pro dospívající dívky, bohužel mě moc neoslovila. Jediné co jsem ocenila, byl pohled na některé spolužáky očima Prisky a pohled na sebe samé jejich vlastníma očima.

...Prisku napadlo, že přesně takový, jako je tohle neutěšené místo, je i její život. Neurovnaný, neuspořádaný. Chtěla by z toho nešťastného místa utéci, ale neví kam. Je jako poutník, který ztratil směr své pouti...


Autorovy další knížky

Merja Otava
finská, 1935
1980  78%Dlouhá bílá noc
1966  80%Od leta do leta

Kniha Dlouhá bílá noc je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x