Divý plamen

Divý plamen https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46401/divy-plamen-46401.jpg 4 12 2

Lucy Bostilová žije se svým otcem v Bostilově Brodu a nadevše miluje jejich stádo závodních koní. Lovec divokých koní Lin Slone se snaží chytit divokého koně Divý plamen.Nakonec po velkém boji se mu to podaří,ale vyčerpáním omdlí.Lucy ho najde a .....

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné

Vydáno: , Českomoravské podniky tiskařské a vydavatelské
Originální název:

Wildfire,1917


více info...

Přidat komentář

Francoa
14.09.2012 4 z 5

Divý plamen je dějově průměrný román Zane Greye,ale těch 60 stránek pronásledování divokého hřebce Divý plamen lovcem divokých koní Lin Slonym na koni Nagger je vzrušující kouzelné čtení ke kterému se často vracím a někdy to končí tak,že se začtu a knihu přelouskám celou.Lucy Bostilová je svéhlavá a svérázná dívčina milující jejich dostihové koně,kromě Krále pustiny.Je odvážná při věčném boji s Joelem Kříčem z vedlejší usedlosti.Jako vždy strhující konec,tentokrát při posledním závodě Divého plamene.Zfilmováno dvakrát:v roce 1922 (filmové ilustrace jsou ve vyd. z r.1928) a v r.1949 western je barevný.

minirock
03.02.2011 4 z 5

V knize je vše co zdobí díla Zane Greye. Statečnost a přátelství odvážných můžu, láska ke krásné dívce a skvělý popis nádherné přírody a k tomu mnohastránkové líčení strastiplné cesty hlavního hrdiny, krotitele divokých koní Lina Slonyho po stopách báječného divokého mustanga - Divého Plamene.