Divý pes dingo

Divý pes dingo https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255889/divy-pes-dingo-255889.jpg 4 31 8

Krehký, nežný, hlboko ľudský a trošku nostalgický je príbeh o prvej láske pätnásťročnej Tane, o jej citových zmätkoch, o jej vzťahu k najbližším i k okolitej prírode.

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Dikaja sobaka Dingo ili povesť o pervoj ľubvi , 1972


více info...

Přidat komentář

green-tea
08.08.2019 2 z 5

Knížku jsem si z naší školní knihovny odnášela s nadšeným očekáváním, ale doma mě čekalo veliké zklamání - nebyla totiž o žádném pejskovi, jak jsem se původně domnívala.

camelopardus
20.07.2019 5 z 5

Sice pro čtenáře od devíti let, ale já si ji moc užila právě teď. :-) Mile popisuje prostředí přírody města uprostřed sibiřské tajgy, každý v chladném prostředí vypiplaný květ zde získává vyšší hodnotu. A přátelství a moudrost prostého Filky, který je i přes socialistické trendy v silném propojení s přírodou, je pro mě velmi inspirující - kolika věcem se člověk může učit od dětí!


Adel153
02.03.2019 4 z 5

Pěkná oddychová kniha. Příběh je jednoduchý, ale mě se líbit. Má málo stránek takže byla i rychle přečtena.

ajsigirl
15.10.2015 2 z 5

Pěkná, maličká a hubená knížečka. Je to spíše takový příběh pro děti. Děj zasazený do zimního prostředí okolo lesů a skal. Táňa zde prožívá proměny svého srdíčka při dospívání, kde pomalu začíná chápat proč je tatínek opustil, a že její maminka ho stále má ráda. Táňa sama pak zde prožije i svoji první lásku. Pěkné, ale spíše pro mladší.

Nahnilaruka
26.03.2015 3 z 5

Pohodová dětská knížka. Velký dojem na mě sice neudělala, ale možná je to způsobené tím, že se jedná o dětskou četbu, možná taky, že ne. Každopádně autorův styl je prostý a velmi jednoduchý. Nic zajímavého ani nadčasového zde nevidím. O ději těžko mluvit, je rozvláčněný, velmi jednoduchý a lineární. Kromě závěru žádné dějové zvraty mimo výjimky, kdy děti uváznou ve vánici.

Příběh sám o sobě je ucelený a poskytuje náhled do duše mladé dospívající dívky, která přichází do puberty. V její hlavě nastávají mnohé změny a s tím i spousta zmatku. Od tohoto předpokladu se odvíjí téměř vše důležité.

Suma sumárum, existuje mnoho zajímavějších a poutavějších knížek pro děti, pouhých 65%.

Nofar
08.01.2014

Cetla jsem ji coby desetileta a dodnes si ji pamatuji. Nadcasove cteni.

Yarwen
22.07.2013 4 z 5

Krásný příběh dívky Táni, o chvílích štěstí, ztrát a hledání sama sebe. Četl jsem jako malý a pár slz uronil.

čertina
23.04.2013

Je to hezké čtení,protože si knihu pamatuji z dětství a že to je už hodně,hodně dlouho.