Divoký kvet

Divoký kvet https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291999/mid_divoky-kvet-4zB-291999.jpg 4 64 15

Neuveriteľné príbehy slávnej hollywoodskej herečky! Herečku Drew Barrymorovú netreba nijako výnimočne predstavovať. Je dobre známa už z čias, keď si v detstve zahrala v slávnom filme E. T – Mimozemšťan, a tiež z mnohých ďalších filmov, prevažne rodinných komédií. Svoj sen napísať knihu príbehov zo svojho života dlho odkladala, ale ako sama poznamenala, tie príbehy stále tĺkli na dvere jej srdca a kričali: „Pusti nás von!“ A tak sú vonku. Veselé, dojemné aj vážne. Mnohé vám vyčaria úsmev na tvári a pri niektorých si zasa utriete slzu... Zistíte, že nie všetko v živote filmovej hviezdy je a bolo jednoduché, pretože aj ona má starosti a prežíva problémy, ako každý bežný človek. Dozviete sa, akým kurióznym spôsobom získala úlohu Gertie vo filme E. T. - Mimozemšťan, ako sa v štrnástich rokoch stala plnoletou a musela sa starať sama o seba, ako jej pranie bielizne možno zachránilo život alebo sa pobavíte nad príbehmi o skoku z lode, či o jej obytnom prívese, zaseknutom v streche benzínovej pumpy, keď cestovala po Amerike. Dočítate sa o jej bláznivých kúskoch a neuveriteľných dobrodružstvách s ďalšími známymi ľuďmi, ktorí jej často na ceste životom podali pomocnú ruku, pretože Drew si prežila naozaj zložité detstvo. Napriek tomu sa však dokázala postaviť na vlastné nohy a získať uznanie kritikov a srdcia fanúšikov vďaka filmom ako Pieseň pre nevestu, Večný príbeh, Charlieho anjeli, Jedovatý brečtan či Grey Gardens.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Wildflower , 2015


více info...

Přidat komentář

kikikrat
07.02.2024 4 z 5

Drew mám moc ráda. Především ve filmu 50x a stále poprvé! Ten film bych mohla vidět 50x a stále bych se smála jako poprvé! Jo přesně tak. Navíc kdo by neviděl E.T. nebo Charlieho andílky. Každá kapitola v knize je nějaký příběh z hereččina života, který je pro ni nějak důležitý. Dozvíte se něco o její rodině, o tom jak byla ve 14 zplnoletněna a našla si byt a práci. Potkáte pana Spielberga nebo Adama Sandlara a další

ka.dudk
31.07.2023 5 z 5

Když já mám Drew ráda :-). Hrozně hezky se to četlo, bylo to napsáno s humorem, který jsem si vždycky u téhle ženy představovala. Bylo milé nakouknout do jejího života. Moc jí fandím :-)


Guepp
21.08.2022

Podle mě kniha adekvátně odráží mou představu o herečce - okouzlující extrémistka s neobvyklým životním příběhem.

Čokoláda
06.02.2022 4 z 5

Nejvíce mě zaujala informace, že úřady autorku - tehdy čtrnáctiletou dívku - zplnoletnily.
Z důvodu, že její vlastní matka se o ni nedokázala postarat. To sice pro ni znamenalo zbavit se žití v domácnosti vlastní matky, ale na druhé straně si musela obstarat vlastní bydlení a práci, aby se uživila. Myslím, že v tomto případě se matka zbavila závazku, o který nestála, ale i stát se takto zbavil povinnosti se o nedospělou opuštěnou dívku lépe postarat.

Danago
26.05.2021 5 z 5

Knížka mě velice mile překvapila.Při čtení knihy jsem si musela pustit znovu film E.T. mimozeměťan a s informacemi z knihy na mě udělal ještě větí dojem. Drew měla velice zajímavý chvílemi až šokující život. Musím před ní jako před člověkem smeknout, všechna čest.

Tess.96
10.03.2021 4 z 5

Četla jsem spoustu biografií a na knihu od Drew Barrymore jsem se moc těšila.Upřímně, četla jsem daleko lepší knihy tohoto žánru, které mě uchvátili více. Nicméně je z toho cítit, že do toho dala Drew kus ze sebe a čtenář jí lépe pozná. Co mi ale vadilo bylo přeskakování v kapitolách v rámci jejího života. Nešla postupně, ale přeskakuje z jedné etapy života do druhé, to mi moc nesedělo.

petra3895
11.12.2020 4 z 5

príjemná knižka na prečítanie pri káve či na terase alebo zabalená v deke pred krbom :) Drew odhaluje svoje pekné ale aj nepekné stránky otvorene a zábavne :) Taktiež som sa dozvedela veci z jej súkromia, ktoré som nevedela a ktoré ma prekvapili :)) Taká pohodovka ;)

INCOGNITOREADER
05.10.2020 5 z 5

Kniha, o které jsem ani nevěděl , že u nás vyšla. Objevil jsem ji ve výprodeji a o to větší bylo moje překvapeni. Drew mám jako herečku a režisérku rad. Kniha vypráví důležité momenty z jejího života od natáčení filmu E. T. až po narození dcer. Dokáže jak rozesmat tak spustit slzy. Krásná.

claudiavas89
09.12.2019

tuhle herečku mám ráda , kniha byla čtivá i když jsem očekǘala víc detailu z dětství

janyska13
24.02.2019 1 z 5

Nemohu si pomoci, ale biografie jsem četla mnohem lepší a hodně mě rozčilovalo, že to nebylo chronologicky. V jedné kapitole bylo i několik životních okamžiků, které od sebe dělilo několik let.

Vakalik
25.12.2018 5 z 5

I když herečku nějak extra nevyhledávám, tak jsem si knihu přečetla velice ráda. Ideální dílo na dovolenou. Příjemné příběhy, někdy se zasměju a jindy si z toho něco vezmu. Jedno z mála povedených děl celebrit. A moc se mi líbí i obálka.

Veeria
23.02.2018 5 z 5

Kdo má rád tuto herečku, určitě ocení možnost přečíst si o jejím životě a dozvědět se její příběh. Kniha je napsána lehce, krásně a čtivě. Děkuji nakladatelství Motýl, že jsem si ji mohla přečíst! :-)

KateřinkaKulas
10.10.2017 5 z 5

Velmi zajímavé, nahlédnout do světa "jiného" člověka než jsme my obyčejní smrtelníci .

martinaandulka
15.06.2017 5 z 5

Krásná kniha,která herečka Drew píše sama.Popisuje nelehké dětství,dospívání a také svůj nynější život matky a manželky :-).

lusila
02.11.2016 5 z 5

Nekonvečný pohľad do života tejto herečky...