Cizinka v Paříži

Cizinka v Paříži https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455621/bmid_cizinka-v-parizi-WZ0-455621.jpg 4 26 11

Dívka na útěku série

< 2. díl

Paříž, 1928 Po útěku z Londýna do kontinentální Evropy si Vita Caseyová zařídila nový život: nechce k sobě přitahovat pozornost, a tak pracuje jako garderobiérka v kabaretu, kde s frivolním tanečním souborem vystupuje její přítelkyně Nancy. Společně objevují vzrušující svět divokých večírků, jazzu a drog. Navzdory zábavnému, požitkářskému životnímu stylu však Vita touží po řádné profesionální dráze a návratu ke svému snu navrhovat spodní prádlo. Když se jí naskytne příležitost pracovat pro proslulou návrhářku Jenny Sacerdoteovou, Vita po ní bez rozmyslu skočí a setkává se se zcela jinou sortou pařížské společnosti... a zanedlouho na tom nejpřekvapivějším místě vykvete romantický vztah. Nancy, ponechaná sama sobě, však upadá do drogové závislosti a Vita musí svou kamarádku zachránit. Může ale opravdu věřit všem, kteří jí nabízejí pomoc? Vždyť doma v Anglii stále žijí lidé, kteří si přejí její krach, a chtějí, aby zaplatila za minulost, před níž utekla. A nezdráhají se ji pronásledovat i za do města světel... Cizinka v Paříži je 2. díl historické trilogie, volně navazující na román Dívka na útěku (Metafora 2020).... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Hidden Wife , 2020


více info...

Přidat komentář

podko_lenka
17.04.2023 2 z 5

Po prvních 100 stranách jsem chtěla knížku odložit. Podle mě se klidně mohla jmenovat Vzpomínky na Archieho. Děj žádný a stále jen návrat k minulosti, což pro někoho, kdo předchozí knihu četl, může být zbytečné, kdo ji nečetl, vlastně taktéž. Dala jsem jí ještě šanci a dostala se na stranu 250. Vzpomínky se stále opakují, alespoň v menší míře, dějově je to pro mě prázdné, neděje se tam nic. Takže odkládám nedočtenou.
Kdyby se nečetla tak snadno, odložila bych ji dřív.

intelektuálka
21.01.2022 4 z 5

To bylo pěkné toulání Paříží 30. tých let ....

S dívkou na útěku, která se stává cizinkou v Paříži a sní svůj sen o osamostatnění ....

A zatímco Vita se pomalu vypracovává, Nancy bojuje se svými démony ....

Ale v závěru se vše změní a Vita je opět dívkou na útěku - i s tajemstvím ....

A o tom nám zřejmě dá informace další pokračování .... doporučím,


soukroma
02.08.2021 2 z 5

Povrchní a dlouhé: příběh mne nezaujal, Paříž jako hlavní místo děje je v knize patrná především obecně známými místy uvedenými v titulcích kratičkých kapitol, doba patrná jasně není (o tom se upřímně zmiňuje i autorka v závěru) a množství odkazů na předchozí díl bylo úmorné.

bookcase
23.06.2021 5 z 5

Perfektní. Skvěle napsáno, dynamické čtení, které neztrácí jiskru ani napětí. Těším se na třetí díl.

Gibis
12.05.2021 4 z 5

Pokračování příběhu Vity a Nancy tentokrát z Paříže. Opět se mi moc líbila atmosféra třicátých let, prostředí módních salonů, obchodních domů, barů a tančíren, protože Nancy opět vířila z jednoho večírku na druhý a Vita, jako její věrná kamarádka ji všude musela následovat. Sice pořád nechápu, proč je Vita Nancy tak oddaná, když ta se k ní chová příšerně, ale Vita je vlastně celkově taková dobrosrdečná až naivně důvěřivá, což se jí nejednou vymstí. Ale moc jí fandím, aby nakonec našla to pravé pro sebe a těším se na pokračování, podle otevřeného konce tentokrát asi z Ameriky.

Szilvia1
11.05.2021 4 z 5

Začátek knížky je pomalejší ale skoro na konec se to rozjede a je to už i zajímavější.Budu zvědavá na pokračování,protože konec je zase otevřený.Doufám,že to bude brzy,aby jsem nezapomněla,jak to bylo v první a druhé části.

TheMelorry
30.01.2021 4 z 5

Stejně jako první díl i tento je skvělý. Zprvu pomalejší, plný poznávání nádherné Paříže 20. let 20. století a to jak prostředí kabaretů a divokých večírků plných drog a jazzu, tak vyšší společnosti (smetánky). Postupně příběh nabírá na obrátkách a děje se jeden zvrat za druhým. Nutno říct, že mnoho z nich je nečekaných. Opět se zde objevují dobře známé postavy, ale i mnoho nových, rozličných ve všech směrech.
Autorka dokáže skvěle propojit historii s popisy prostředí a dané doby spolu s napínavým zajímavým příběhem.
I tento díl končí velice otevřeně, kdy hrdina Vita prchá dál. Proto je jisté, že i další díl (opět z jiné metropole) bude stát za to.

Anie94
29.01.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha Cizinka v Paříži je druhým dílem série Dívka na útěku od úžasné autorky Joanny Rees. V tomto díle se znovu setkáváme s Vitou a Nancy, které se z Londýna přesunuly do Paříže. Jako vždycky zde autorka vykreslila úžasné prostředí, postavy byly uvěřitelné, sympatické s dobře vykreslenými charaktery. Krátké kapitoly a čtivý styl psaní vás nutily číst dál a dál a kniha byla opravdu bohatá na zvraty, až člověk kroutil hlavou co se může v jednom obyčejném lidském životě může stát. Je fakt, že co mě na knížce štvalo, bylo chování Vitiný kamarádky Nancy, která se v průběhu knihy dostala na scestí, ale naštěstí to autorka krásně vyřešila, takže jsem Nancy její chování odpustila. V knize se mi nejvíce líbilo to, že autorka nešetřila zvraty, ať už osobními nebo profesními a dokonale se jí podařilo zaznamenat prostředí pařížského módního průmyslu, kde se Vita začala pohybovat. Samozřejmě nás čekal otevřený konec, ale to se jistě vše vysvětlí ve třetím díle této série, na který už se strašně těším. Co teda musím říct, že obálka první knihy se mi líbila více, tahle nebyla tolik povedená. Jinak pokud máte rádi prostředí Paříže, historické romány nebo dobu 20. - 30. let minulého století, tak si příběh určitě zamilujete.

Markett
12.01.2021 5 z 5

Cizinka v Paříži byla moc krásným pokračováním úžasné Dívky na útěku. Napínavá kniha, kde se s Vitou a mou oblíbenou Nancy dostáváme do Paříže. Jr pravda, že chvílemi mě tady Nancy neskutečně štvala, ale během čtení jsem byla ráda, že autorka vše urovnala. A příběh Vity prostě decheroucí. Moc se mi líbilo, jak se konečně začala věnovat tomu, co milovala. A nesmím zapomenout na Paula, ten rošťák do děje krásně zapadal.
Konec mě samozřejmě dost překvapil. Jsem zvědavá, jak tohle všechno dopadne a už teď se těším na další díl.

stesti.s.knihou
06.01.2021 4 z 5

Až po začtení se do příběhu jsem si uvědomila, že mi k pochopení všeho jaksi chybí první díl knihy, Dívka na útěku. Nevadí, Paříž byla silnější a proto jsem tuto pětisetstránkovou bichličku přečetla i bez znalosti prvního dílu.
Pakliže jste také milovníky Paříže, jistě budete potěšeni. V nejromantičtějším městě na světě se ocitáme ve 20. letech spolu s hlavní hrdinkou Vitou, která působí jako švadlena ve známém večerním klubu Les Folies. Vita má za sebou špatné zážitky se svým bratrem, pokud jste však nečetli první díl, nezjistíte úplně přesně, o co šlo, pouze víte, že se před ním ukrývá. V knize sledujeme rozvoj Vitiny kariéry a osobního života a také to, jak jí pomalu ale jistě začíná dohánět minulost. Více prozrazovat nebudu, abych nezmínila nějaký spoiler.
A teď můj názor. I přes absenci předchozího dílu se mi Cizinka v Paříži líbila. Když pominu atmosféru Paříže, zaujalo mě také prostředí módního průmyslu a snahu Vity prosadit se v oblasti dámského spodního prádla, které v té době bylo v počátcích. Děj byl napínavý, postupná gradace nutí čtenáře číst dál a dál a v závěru knihy jsem se až divila, do jakých patálií se Vita ještě může dostat. Příběh mě dokonce zaujal natolik, že mám v plánu pořídit si první díl a doplnit si chybějící místa. A už teď se těším na pokračování, které jistě bude následovat :)

Knižní střípky
18.11.2020 5 z 5

Jsem moc ráda, že má očekávání tentokrát byla naplněna. I tento díl jsem si maximálně užila, měl opět svou úžasnou atmosféru, četl se jedním dechem. Krátké kapitoly mě nutily číst dál a dál, potřebovala jsem vědět, co osud zase Vitě připraví za překážky, co vše ještě bude muset překonat na cestě za splněním svých snů. Pokud máte rádi historické romány z tohoto období, pokud jste milovníky Velkého Gatsbyho, myslím si, že by se vám tato série mohla líbit. A mě nezbývá nic jiného než netrpělivě očekávat závěrečný 3.díl.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Autorovy další knížky

Joanna Rees
britská, 1969
2020  80%Dívka na útěku
2020  83%Cizinka v Paříži
2011  84%Láska, čest a prachy
2001  71%Znova v tom lietame
2004  80%Chlapec odvedľa

Kniha Cizinka v Paříži je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce100x
Chystám se číst49x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x