Dívka na kolejích

Dívka na kolejích https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445731/bmid_divka-na-kolejich-1G9-445731.jpg 4 180 59

Pro dvanáctiletou Coru Landryovou a její kamarádky Violet a Jordyn mělo jít o vcelku obyčejný večer, během něhož by si pouštěly filmy a povídaly si o klucích. Když se však dívky uprostřed noci rozhodnou vydat k opuštěnému železničnímu depu na předměstí, netuší, že jejich nevinné hry budou mít nebezpečné následky. Později té noci najdou Coru Landryovou v kolejišti, zkrvavenou a sotva při životě, a po jejích kamarádkách jako by se slehla zem. Netrvá dlouho a venkovské městečko se ocitá vzhůru nohama. Kdo by chtěl ublížit dvanáctileté dívce a proč? Ve vyšetřování, které neponechává nic náhodě a nikoho nešetří, je každý podezřelý a nikomu není možné věřit – dokonce ani Cořiným nejbližším…... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Before She Was Found , 2019


více info...

Přidat komentář

schvomis
07.02.2024 4 z 5

Kniha mě bavila. Doporučuji.

Janaves
26.10.2023 5 z 5

Pěkný thriller, napínavý, líbil se mi styl vyprávění. Konec překvapující, nečekala jsem takový závěr.


Pavlína2019
25.10.2023 5 z 5

Smutné čtení.
Napínavé, zajímavé , velmi čtivě napsané.

Různí vypravěči se střídají v krátkých kapitolách s deníkovými zápisky.

Sonda do strastiplného života dětí a mladých.

Kruté a temné čtení, které však musíte dočíst na jeden zátah.

Daenerys
23.09.2023 4 z 5

Moc zajímavé a čtivé provedení... rychlé střídání krátkých kapitol ve formě zápisků z deníku, vyšetřovacích spisů či výměny textových zpráv. Čtenář si postupně dělal obrázek o celé situaci pohledem hned několika postav. Silný zážitek.

KKK
16.08.2023 5 z 5

Tak to bylo dobrý, zajímavý styl vyprávění, doporučuji!!!

KnihoSny
28.06.2023 5 z 5

Toto bylo super sem vubec netušila kdo co a jak:) a konec mě taky dostal:)

ZuzanaZ83
22.06.2023 4 z 5

Moc dobře napsaný thriller, který je vyprávěn z pohledu různých aktérů.
Napínavý příběh o napadení malé Cory a o tom, co tahle akce rozplete a odhalí.

ELENtheKNIHOMOL
14.02.2023 4 z 5

Zajímavý psychologický thriller.
Tato kniha je psaná v různých formách: krátké kapitoly postav, Corin deník, policejní výslechy, dialogy v chatovací místnosti a textové zprávy. Autorka nás nechává nahlížet i zpět do minulosti, abychom pochopili co se stalo předtím a zároveň aby nám dívky představila. Takže nám díky tomu příběh krásně plyne. Dívky tu představují různé typy dětí, které to nemají doma jednoduché.
Cora je plachá a osamělá holka, kterou psychicky týrá její starší sestra.
Violet je ve městě nová a usiluje o přijetí, vychovává ji svobodná matka, která na ni kvůli své práci nemá čas.
Jordyn je divoká dívka, kterou opustili oba rodiče a vychovávají ji děda s babičkou, kteří ji ale fyzicky nezvládají.
Spisovatelka tu dokonale vyjadřuje pocity těchto nezralých a ovlivnitelných mladých slečen.
Je to varovný a aktuální příběh o pokušeních,kterým malé děti každý den čelí, a o tom, jak těžké je pro rodiče mít přehled o všem,co se v životě jejich dětí děje. Autorka nám také nastíní situace, které poukazují na to, co vše je rodič či prarodič schopen udělat nebo ututlat, aby ochránil svého potomka. Závěr byl pro mě naprostým překvapením, neměla jsem ponětí co se stalo, dokud jsem nedosáhla předposlední stránky. Přestože se mi kniha líbila, dle anotace jsem od ní očekávala něco jiného, proto jedna hvězda dolů.

Ája373
17.01.2023 4 z 5

Nejdřív to, co se mi na knize líbilo. Styl, jakým autorka píše, je to čtivé a chytlavé. Minimum zbytečných pasáží. Líbí se mi, jak dokázala popsat pohled na svět očima náctiletých dívek, včetně vztahů s kamarády a sourozenci. Jako kdybych se sama vrátila do dětských let. Příběh má zajímavou zápletku a do konce knihy vám přesně není jasné, co se stalo a kdo vlastně Coře ublížil. Měla jsem své tipy, ale byla jsem mimo, což se mi většinou nestává.
Co se mi nelíbilo? Popsaný způsob vyšetřování - nejsem policista, ale čekala bych, že teda lépe zajistí mésto činu (najdou věci, které jim mohly pomoc rozluštit, co se stalo), zjistí otisky prstů z nože... Chápu, že se to vše odehrávalo na malém městě, ale i tak bych nečekala takový amatérismus.
A naštval mě i závěr, protože tahle pointa je natolik ohraná, až to není zábavné a naštve mě v každé dobré knížce.
Nicméně za přečtení kniha určitě stojí, nenudila jsem se u ní ani chviličku, od začátku to má dobrý spád.

Obelix15
18.09.2022 2 z 5

Kdybych měl popsat knihu jednou větou, byla by to nejspíš: Příběh a situace ze všedního, reálného života třech mladých dívek a jejich rodin či přátel, který skončí tragicky. Autorka zde popisuje nástrahy, které na mladé adolescenty číhají na internetu i v jejich vlastním okolí. Nástrahy, jež mohou změnit či zničit život všem. Závěrečné rozuzlení jsem čekal, ale i tak mě trochu zklamalo. Závěr, kterému svým jednáním dopomohl více než jeden "člověk". Nutnou chvíli mi trvalo než jsem se do knihy začetl. Tento styl psaní mi úplně nesedí. Někdy až zbytečně dlouhé dialogy, které nás mílovými kroky přibližují ke konci. Potenciál tato autorka určitě má a stejně jako u dalších autorů jsem si jistý, že nás ještě má čím překvapit.

Belanna
06.09.2022 4 z 5

U této knížky jsem se chvilku srovnávala se stylem psaní, ale nakonec se mi střídání deníku a skutečnosti zalíbilo a zjistila jsem, že je to opravdu napínavé a na nervy brnkající dílo. Jedna lež tu střídá druhou. Konec byl pro mě naprosto nečekaný.
Zaujalo mě vykreslení tři diametrálně odlišných rodin a zjištění, že v tomto případě není jen jeden konkrétní viník.

anája
31.08.2022 5 z 5

Opravdu napinava kniha, nedala se odložit.

poník654
19.08.2022 4 z 5

Kniha plná napětí a záhad. Přelétla jsem ji rychlostí světla. Bylo mi trochu líto Cory. Zajímavé vyšetřování z pohledů různých lidí.

micha-ella
04.08.2022 4 z 5

Pro mne skoro akorát, četla jsem s napětím, jak to dopadne, bavilo mě to. Výborně popsané vztahy mezi dvanáctiletými kamarádkami, jejich rodinami i atmosféra malého města. Trochu se mi nezdál způsob vyšetřování ani závěrečné vysvětlení těch hrozných zranění.

-knihomolka-
13.05.2022 3 z 5

Příběh se moc neshoduje s anotací, čekala jsem něco úplně jiného, ale nakonec mě to celkem chytlo a ačkoliv jsem některé pasáže musela říct z donucení - na mě to bylo celkem zdlouhavé - tak jsem byla zvědavá, kdo za tím stojí a nenapadlo mě, že je to vlastně jinak, než jak jsem předpokládala. Zajímavé dílo, je tam skvěle vykreslená psychologie postav, šikana a i "nevinný" žert se může hodně zvrtnout, když je narušená psychika.

Pepina19
12.05.2022 4 z 5

Drastický začátek a potom plno lží a mnoho podezřelých. Dobrý příběh o dětech zobrazující šikanu, osamělost a rádoby přátelství po netu. Závěr jsem ke konci tak trochu předpokládala, ale líbil se mi.

Marluksa
24.04.2022 5 z 5

Uf! Doslova.
Naprosto famózní dílko s neočekávaným finišem (což mě teda trošičku zklamalo), ale v tomto případě je to jen detail.
Kupodivu mně nevadilo ani retrospektivní pojetí ani kapitolování, protože se pořád něco dělo. Tak jednoduché a tak skvěle napsané.
Barvitost vět. Žádná zbytečná omáčka. Perfektní vykreslení postav. Děj.
Určitě doporučuji.

Haduwig
15.04.2022 2 z 5

(SPOILER) Jak tak koukám, tak budu hodnotit proti proudu, ale mě kniha vůbec nezaujala - přiběhem, postavami, vztahy, ani atmosférou.

Co mi vadí asi nejvíc je, že je to celé přiliš roztříštěné a uměle natahované - domnívám se, že vyšetřování by bylo normálně poměrně rychlé (kamera v depu, otisky na noži, síla a směr úderů, elektronická konverzace...) a tady se z toho stane kolotoč střípků opakujících se výslechů, vedlejších postav a podivného vyšetřování, které nikam nevede. Navíc je to překombinované až hrůza. Když to shrnu, tak většinu knihy mi bylo úplně jedno, kdo to udělal a když jsem to zjistila, tak cítím jen úlevu, že to mám za sebou a můžu číst něco jiného.

Šárka88
03.03.2022 5 z 5

Začátek této knížky nebyl moc slavný, spíše jsem nepochopila to, co se stalo. Jenže pak se to rozjelo a bylo to napínavé, až dokonce. Myslela jsem, že vím, kdo za tím stojí, kdo tu hrůzou věc udělal. Jenže před koncem mi to došlo. Fakt super knížka a vřele doporučuji k přečtení. Bohužel ve světě náctiletých se to občas stane.

Johny_H.
27.02.2022 4 z 5

Moc pěkná knížka. Napínavá po celou dobu četby stránky ubíhaly a v hlavě se mi rodila teorie za teorií. Mohu říci, že část konce jsem odhalil nic méně je škoda, že na poslední stránkách se nevysvětlí výpověď Violet proč říkala to co říkala. To je opravdu trochu divné.

Štítky knihy

thrillery venkov krimi zmizení lidí kriminální thrillery zmizení dětí

Autorovy další knížky

2020  82%Dívka na kolejích
2021  81%Mé lži
2023  84%Noční host

Kniha Dívka na kolejích je v

Právě čtených2x
Přečtených232x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených8x
Knihotéce196x
Chystám se číst172x
Chci si koupit49x
dalších seznamech3x