Dívka jménem Willow

Dívka jménem Willow https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454755/bmid_divka-jmenem-willow-EsP-454755.jpg 4 48 15

Neodolatelná atmosféra magického dobrodružství a půvabných ilustrací. Co jen si má Willow počít s lesem, který zdědila po své tetě Alwině? Tetička jí zanechala také malý polorozbořený domek, ale hlavně – svou čarodějnou moc! Má Willow vůbec chuť přijmout toto dědictví i se vším, co obnáší? A k tomu všemu musí ještě nalézt další tři dívky, které v sobě stejně jako ona ukrývají čarodějnické nadání. Jenže kde je má hledat? A jak? Naštěstí na to Willow není sama – věrně ji doprovází tajemný lišák Rufus.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

Ein Mädchen namens Willow , 2020


více info...

Přidat komentář

Kee
08.03.2024 5 z 5

Po dlouhé době dětská knížka, která mě opravdu vzala za srdce a pohladila po duši. :-)

Oceňuji provázanost s přírodou, téma holčičího přátelství a přítomnost kouzel - příběh pozvedají i půvabné ilustrace. Bavily mě veršovánky, poměrně zdařile přeložené a slovní hříčky zejména Markéty, kreativita Valentýny. V knížce je přítomná velká hravost a hřejivost, myslím, že cílová skupina dívenek se nechá velmi snadno vtáhnout.

Vřele doporučuji a určitě se poohlédnu i po autorčině další tvorbě.

Dana764
29.01.2024 5 z 5

Nádherná půvabná knížka. Líbila se mi moc. Milý něžný příběh, který i dospělého vtáhne do kouzelného lesa


Josh
13.03.2023 5 z 5

ČVd 7 zahraniční autor. Krásný a kouzelný, i doslova příběh. Holky se moc hezky doplňují, takže se díky jejich odlišným charakterům a hlavně smyslu pro humor čtenář nenudí. Stejně tak jejich okolí, ať rodiče, učitelé nebo sousedi. Co kromě kouzelné knihy považuji za super je role přírody, která je velká a je zastoupena vším co si vzpomenete - zvířátka, ptáci, les, květy, voda, vítr... Nevěříte? Nevím jak vy, ale já se těším jak to bude pokračovat!

V.Lenka
30.01.2023 4 z 5

Nikdy by mne nenapadlo předčítat knihu s výhradně dívčími hrdinkami svým synům, ale když ten šestiletý trval na tom, že ji chce přečíst, tak jsem si řekla, proč ne. Šestiletému milovníkovi přírody se líbilo, osmiletý milovník techniky knize takovou pozornost nevěnoval. Já jako dospělý čtenář řadím k lepšímu průměru, ale knížka (mladší) čtenářky-dívky určitě zaujme. Mám dosud mezeru ve vzdělání a nečetla jsem Harryho Pottera a zajímalo by mne srovnání této knihy s HP, v knize o Willow se nachází jedna přímá narážka na HP.
Příběh 7 z 10, kresby 10 z 10.

IVANA0123
20.01.2023 4 z 5

Dětské knížky mám jako oddechovky a tato se povedla. Je v ní všechno, co tam má u takové knížky být - přátelství, zvířata, dobrodružství a tady i kouzla. Knížka o malých čarodějkách, které se snaží zachránit svůj kouzelný les, je spíš pro holky, věkově tak 8 až 10 let. Aspoň můj syn by asi úplně nadšený nebyl, ale třeba se pletu.. Možná bych mohla škarohlídsky poznamenat, že některé motivy jsem už někde četla nebo viděla, ale knížka je napsaná čtivě a mile, tak to autorce ráda odpustím. Ostatně vzhledem ke kategorii jsou jiní čtenáři pro posouzení jistě povolanejší. A ráda si přečtu i další díl. Za mě tedy 4*
(1/23)

Stázka007
25.07.2022 5 z 5

Velice se mi líbilo. Dostala jsem jí k vánocům, každý večer mi to mamka četla. Abych řekla pravdu musela jsem jí dlouho přemlouvat ale nakonec to dopadlo. Takže jsem každý večer usínala s willow.

Lajka2012
18.07.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem dostala od Ježíška. Je o čarování, nejistotě, strachu, kamarádství a podpoře. Rozhodně doporčuji malým čarodějkám.

lucakuca
21.06.2022 4 z 5

Krásné, čarodějné a láskyplně něžné. Bylo by příjemné číst další díly :-)

popeluška
30.03.2022 5 z 5

Krásné, milé, oddechové čtení, co víc si přát :-) A nádherné ilustrace k tomu. Prostě pohlazení po duši ....

kopeceli
08.08.2021 5 z 5

Kluci mají Willa, hraničářského učně a dívky zase Willow, začínající čarodějku. Poezie a dobrodružství, kouzla a kamarádství, útěcha pro ty, kdo nesnadno navazují vztahy. Třeba proto, že mají bohatou duši nebo možná překonávají problémy domácího násilí. Kouzelný les, zvířata, čarodějky vytvoří ve fantazii místo, kde je hezky. Četla jsem jedním dechem a to už mám mladá léta dávno za sebou.

Knižní střípky
11.06.2021 3 z 5

DÍVKA JMÉNEM WILLOW je nádherný příběh pro mladší čtenáře, který ovšem zaujal i mě. Vypráví nám osud Willow, která zdědila po své tetě magický les a zároveň čarodějnou moc. Dívenka z tohoto dědictví zpočátku není moc nadšená a my sledujeme její cestu za sebepoznáním a velký úkol – najít další tři mladé čarodějky.

To bylo něco tak moc hezkého - čarodějnice, magický les, spousta kouzel, napětí a úžasné dobrodružství. A to vše je doplněné nádhernými ilustracemi.

Ditules
18.03.2021 3 z 5

Milá knížka o mladých čarodějkách s kouzelnými ilustracemi.

kolacky
24.02.2021 5 z 5

Hezké čtení pro malé čarodějky... A krásné ilustrace.

Aniday
03.01.2021 5 z 5

knížku jsem koupila kvůli mé milé neteřince, která nemá zatím ani šest měsíců... jednou si ji ale přečteme spolu jako správné čarodějky 8)

Irsaf
19.12.2020 5 z 5

Tuhle knihu můžu doporučit malým i velkým čtenářkám, ale i čtenářům...
Příběh o čtyřech malých začínajících čarodějkách nás zavede do kouzelného lesa, plného zajímavých věcí a zvířat...