Dívka jako ty

Dívka jako ty https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71088/bmid_divka-jako-ty-6AL-71088.jpg 4 6 5

Román o současných mladých dívkách a jejich životních problémech. Hrdinka dostane práci mistrové a zároveň prožívá první vážnější citový vztah. Zápasí s problémy, ale i se vztahy mezi lidmi na pracovišti. Přes všechny potíže dokáže své schopnosti a naučí se oceňovat lidské charaktery.

Přidat komentář

Psímáma
07.02.2024 5 z 5

Příjemné, lidské - (drobné) radosti a starosti běžného života. Já jsem si při čtení úplně lebedila, protože to bylo plus-mínus z doby mého mládí, kdy ještě z každého netryskalo přehnané sebevědomí na všechny strany.

Nofar197
26.01.2024 5 z 5

Osmnáctileta Daniela po absolutoriu keramické průmyslovky odmítne nabídku pracovat ve výzkumném ústavu a místo toho přijímá místo mistrove porcelance v pohraničí, aby mohla zůstat nablízku svému příteli Ctiradovi. Její začátky nejsou nijak lehké : Předchozí mistrova Blažena byla jednak velmi oblíbená mezi zamestsnankyneni dílny, jednak nejen Danieliny podřízené ji vnímají jako protekční dítko. Nebude pro ni nikterak snadné dokázat, že se mýlí.
"Pořád jen vychvalujete tu vaši Blazenku, ale abyste věděly, tak za měsíc červen, kdy tady s vámi ještě byla, jste splnily plán jen na devadesát procent, to zboží pořád ještě chybí. Proto chci, abyste dělaly přesčas, ale vy si zkrátka myslíte, že ja to prostě neumím, když jsem tady nová...... "
Daniele neulehci situaci ani Ctirad, který se v rozhodující chvíli projeví jako ukázkový egoista.
" Jestli chcete kryt Smoliga, Danielo, tak to šeredně odskacete. "
Hezký příběh o přechodu studentky do pozice zaměstnance, o vyrovnávání se se zklamanimi, které přináší život, i o názorovem zrání jedné mladé ženy.


JancaMia
21.05.2020 4 z 5

nález v knihobudce a neuvěřitelně hezký dívčí román

Jája92
05.01.2018 5 z 5

První kniha, kterou jsem si zvolila do Čtenářské výzvy 2018, kvůli postavě Jany (jmenovkyně).
Přestože kniha je napsaná před dávnými lety, její námět zůstává stále aktuální. A to především díky mezilidským vztahům na pracovišti, protekce na pracovní místa, naivnosti hlavní protagonistky Daniely a sbírání životních zkušeností.

Znedla
12.11.2016 3 z 5

Příběh dívky Daniely, která i přes odpor rodičů, nastoupí na místo mistrové v pohraniční porcelánce. Místo jí domluvil její přítel Ctirad, který také v porcelánce pracuje. Hned zpočátku se Daniela musí potýkat s nevraživostí děvčat, které má na starosti. Nastoupila totiž za oblíbenou Bohunku, která odešla na mateřskou dovolenou a také v ostatním provozu ji lidé vnímají spíše jako protekční děvče. Nakonec se však vše upraví a i když Danielu čekají opravdu těžké zkoušky jak při pochybení v práci tak hlavně v soukromém životě - co se mužů týče, nakonec se vše v dobré obrátí....
Kniha je poutavá, někdy trochu rozvláčná, ale nakonec nabere na obrátkách. I já se v ní někdy ztotožnila, hlavně v její slepé důvěře k ostatním lidem...

Štítky knihy

pro dívky pracovní vztahy dívčí romány

Autorovy další knížky

Eva Schmidtová
česká, 1940 - 1999
1972  87%Dívka jako ty
1995  84%Pro lásku se džbánem
1994  60%Julie umírá dvakrát
1986  60%Když kvete voda
1993  60%Odpusťte, že je mi šestnáct

Kniha Dívka jako ty je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x