Dítě z Apulie

Dítě z Apulie https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75154/dite-z-apulie-75154.jpg 4 42 5

Zrození království série

< 4. díl >

Nový historický román zachycuje významné události v českých zemích i Evropě za císaře Fridricha II., nazývaného Dítě z Apulie. Při budování své středomořské říše měl za Alpami silného a věrného spojence v českém králi Přemyslovi a velice si přál získat ruku jeho dcery Anežky České. Ale ani obnovení Jeruzalémského království, ovládnutí Itálie a vybudování velkého loďstva nezmohly nic proti zlým intrikám, které sňatek zmařily a Anežku přivedly na cestu světice.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
24.12.2020 5 z 5

další povedená kniha.

IvaKo
14.05.2019 4 z 5

Knihy L. Vaňkové jsem vždycky četla ráda a moc si jí vážím za systematické mapování naší dávné historie. Tentokrát jsem ale poprvé málem knihu odložila hned na začátku, když jsem se naprosto ztrácela v postavách a jejich spletitých vztazích. Postupně jsem se v tom poněkud zorientovala a příběh mě začal bavit. Ani panovníci to v té době plné válek, intrik a mocenských ambicí neměli jednoduché. Zaujal mě Anežčin osud a překvapilo mě vyprávění o jejím dvojčeti Blažence, o které jsem nikdy neslyšela, ale možná je to jen literární postava.


Mirka2778
05.02.2019 5 z 5

Dítětem z Apulie je zván sicilský a pak i římský král a císař Fridrich. Tento panovník ze všeho nejvíc toužil spravovat svou Sicílii.
Spíše shodou okolností se stal králem jeruzalémským a díky své prozíravosti, moudrosti i ochotě riskovat dosáhl vítězství o jakém se předchozím křižákům ani nesnilo.
Také Přemyslovi děti z druhého manželství dospívají a začínají hrát své úlohy v politické hře. Václav je korunovaný mladší král a snoubenka císařova syna Jindřicha Anežka, se vydává "na vychování" do Vídně.
Opět je to román plný intrik a lásky, rytířů a trubadúrů. A můžeme uvažovat zda princezna Anežka byla od dětství tolik zbožná, nebo ji do kláštera zahnalo zlomené srdce či zraněná hrdost a strach před dalším ponížením.
I s těmi vztahovými a manželskými šmodrchanci si tyhle romány vždycky užívám!

Adéla K
22.11.2013 5 z 5

Moc se mi líbila, jen jsem se občas ztrácela ve jménech :-)

Pet007
07.04.2013

Dobrá kniha, ale od autorky jsem četla mnohem lepší.