Dítě lásky

Dítě lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171501/dite-lasky-171501.jpg 4 13 2

Věčná sbírka série

< 167. díl >

Camfield série

112. díl

Lady Marcia Woode, krásná dcera hraběte z Grateswood se silnou vůlí. Její přímé způsoby a zamítnutí nápadníků mohou vyústit ve skandál sezony v Londýně. Její otec navrhl cestu do zahraničí - návštěvu Chateau de Roux, vychytralá debutantka si uvědomí manželskou past. Naštěstí Armond, vévoda de Roux - pohledný muž - se také nechce ženit. Vše změní projížďka a zraněné dítě a smrtící spiknutí...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Born of Love , 1993


více info...

Přidat komentář

reader.007
07.02.2020 2 z 5

(SPOILER) Lady Marcia se nechce vdávat. Ne, že by neměla nabídky, ale v druhé sezóně už je v Londýně prakticky stará panna i když nepřekročila dvacítku a navíc je ze všech holek „na trhu“ nejhezčí, takže lidi to prostě hněte. A nejvíc ze všech hraběcího tatíka. Ten, když se dozví, že místo jásavého „ANO! vezmu si tě!“ dala snožku do fontány i nejzazobanějšímu vévodovi v Anglii, raději sbalí dcerku a kufry a jede se zašít za Lamanche. Tam má totiž ještě jedno želízko v ohni…
Neříkám, že je kniha nudná, ale není to, pravda, ani žádná extratřída, avšak do historie tu má rozhodně tesáno jedno prvenství: Dát na vybranou ženě svého srdce v podstatě „Buď si mně ještě dneska vezmeš, nebo ti tady a teď udělám dítě, abych měl dědice, jsem totiž zoufalý“ je skutečně tím nejoriginálnějším počinem v kategorii nabídek k sňatku, co jsem v knihách BC zatím našla. Hrdinku to pochopitelně tak konsternovalo, že mu úplně zapomněla dát lekci jiu-jitsu jako tomu předchozímu… Není divu že jsou francouzští milovníci tak proslulí. Kdo by odolal, že?
Mimochodem název je velmi zavádějící, nevím co se překladateli nelíbilo na Zrození lásky, o dítě tam skoro nezakopnete. Teda vy ne ;-)

modranka
16.01.2014 4 z 5

Názov je trochu zavádzajúci, ale príbeh pekný. Trochu romantiky, trochu dobrodružstva, len ma mrzí, že tak nejako skončil rýchlo, ako keby časť z príbehu chýbala. V jeden deň sa nenávideli a nechceli, druhý deň sa milovali neskonalou láskou. Príbeh hodnotím len ako poviedku, takže sa nebojím dať 4 hviezdičky.