Dítě a mateřská škola - Co by měli rodiče znát, učitelé respektovat a rozvíjet

Dítě a mateřská škola - Co by měli rodiče znát, učitelé respektovat a rozvíjet https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355945/bmid_dite-a-materska-skola-co-by-meli-ro-wNN-355945.jpg 4 5 5

Autorka se nejdříve věnuje období dítěte od jednoho do čtyř let, jeho vývoji, vnímání a reakcím na své okolí a následně věku pěti až šesti let. Za velmi důležitý považuje jak výběr vhodné školky, který by rodiče neměli rozhodně podceňovat, tak "domácí" přípravu, aby první velký krok dítěte směrem "od rodiny k ostatní společnosti" byl co nejsnažší. Podstatnými částmi knihy jsou kapitoly: o současné podobě mateřských škol - o co se snaží, jaké mají vlastní programy, jak co nejvíc dětem usnadnit přestup na základní školu - a o pohledu do obsahu předškolního vzdělávání - jaké jsou jeho různé okruhy, zaměření či jaká je nabídka alternativních předškolních zařízení. Toto vše by mělo směřovat k co nejkomplexnějšímu rozvoji dětí. K tomu je také velmi podstatná aktivní spolupráce rodiny a učitelek a učitelů mateřských a základních škol.... celý text

Přidat komentář

Péťa Z.
14.07.2022 5 z 5

Paní Koťátková nám přednášela na fakultě. Ty nejdůležitější myšlenky jsou zachyceny v této publikaci, kterou si snad přečte každý, kdo se chce věnovat práci s předškolními dětmi. :-)

IvonaK
15.04.2019 3 z 5

Učebnice pro potencionální vychovatele v mateřské škole. Napsáno velmi nezáživným způsobem, takže studenti: Vzít si zvýrazňovač a podtrhnout to nejdůležitější.


Petucelli
25.11.2018

Skvělá kniha jak pro rodiče, tak pro učitele i studenty.

Mája01
08.01.2017 5 z 5

Perfektní pro rodiče, kteří chtějí vědět, do čeho jdou, pokud chtějí dát své dítě poprvé do mateřské školy. Stejně tak přínosné pro paní učitelky. Je příjemné se dozvědět, co má člověk od mateřské školy čekat a co by měla mateřká škola jemu a jeho dítěti nabídnout.

dark.ma93
07.08.2014 4 z 5

Hodně užitečné, i po čase se k ní vrátím :)

Štítky knihy

pedagogika předškolní výchova mateřské školy

Kniha Dítě a mateřská škola - Co by měli rodiče znát, učitelé respektovat a rozvíjet je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x