Znamení půlměsíce

Znamení půlměsíce https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89610/bmid_znameni-pulmesice-FgH-89610.jpg 4 40 7

Dirk Pitt série

< 21. díl >

V roce 327 př. n. l. unikne pirátskému útoku římská galéra s neobyčejným nákladem. V roce 1916 uprostřed Severního moře záhadně vybuchne britská válečná loď. V současnosti zničí exploze několik důležitých mešit v Turecku a Egyptě. Co tyto tři události spojuje? To zjistí ředitel NUMA Dirk Pitt a jeho tým, když římské artefakty objevené v Turecku a Izraeli nebezpečně napomohou k vzestupu fundamentalistického hnutí vedeného zlosynem Ozdenem Aktanem Celikem a jeho sestrou Marií, jež má za cíl znovu nastolit slavnou vládu Otomanského impéria. Artefakty, po nichž Dirk Pitt i sourozenci Celikovi pátrají, souvisejí se životem Ježíše Krista a jejich objevení by mohlo být velice nepříjemné pro anglikánskou církev. Dirk Pitt cestuje z Washingtonu do Londýna a dál na zrádné břehy Blízkého východu, čelí mocným nepřátelům a hlavně tomu, co představuje největší nebezpečí: údajné existenci záhadného, dávno ztraceného „Manifestu“, který, bude-li znovu objeven, může změnit dějiny světa.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Crescent Dawn , 2010


více info...

Přidat komentář

Luigi1
23.09.2023 5 z 5

Moc se mi to líbilo

ludek.n
30.05.2022 3 z 5

Fundamentalistické hnutí v Turecku nabývá na síle. Vinu na tom nese Ozden Aktan Celik, který řadou útoků a náboženských provokací podněcuje nespokojenost lidu. Muž, který sám sebe považuje za potomka osmanských sultánů, chce svrhnout vládu a na jejích troskách vybudovat novou mocnou říši. To by ale nesměl narazit na Dirka Pitta a jeho přátele. Cusslerovi se ve Znamení půlměsíce pustili hned do několika zdánlivě nesouvisejících dějových linií: Dirk Pitt junior jde po zlodějích historických artefaktů, jeho sestra Summer pátrá po tajemném Manifestu a jejich otec společně s nerozlučným Alem Giordinem vzdorují sourozencům Celikovým a snaží se překazit jejich vražedné plány. Vše samozřejmě směřuje k velkému třesku, který dá všechny události do patřičných souvislostí. Měl jsem nicméně pocit, že se to tentokráte tak trochu nepovedlo, že Cusslerovi museli použít hever a vynaložit více síly, než by bylo zdrávo, aby jim ozubená kola zapadla do sebe. Rozháranost a spletitost, která postrádala opodstatnění, podkopaly účinkujícím půdu pod nohama a nechaly je v tom plácat se z Dardanel až téměř k Bosporu, o Kypru, Orknejích a dalších místech ani nemluvě.


hana4834
16.11.2019 4 z 5

Jako vždy skvělí příběh

balu
06.07.2015

typicky c.c. kniha člověk se nenudi a přitom si odpočine od různých trilleru přečetl jsem ji během dvou dnu a myslím že po dlouhe době mě něco opět přimělo číst .

MartyJKM
14.03.2014 4 z 5

Pobavilo

Patapuf
21.10.2013 4 z 5

Další parádní příběh.... Sice má pokaždé Dirk hrozně moc štěstí, ale stejně ho mám rád a tenhle příběh s ním je parádní...

čef
03.06.2012 5 z 5

Kniha plná akcí, při kterých se nemusíte bát o život hlavních hrdinů. Všechno dobře dopadne a něco se přitom dozvíte o mořích a oceánech a tentokráte i něco o historii středomoří.

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Dirk Cussler
americká, 1961

Kniha Znamení půlměsíce je v

Právě čtených1x
Přečtených74x
Doporučených1x
Knihotéce97x
Chystám se číst18x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x