Digitální fotografie 1

Digitální fotografie 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85639/bmid_digitalni-fotografie-1-4qW-85639.jpg 4 21 8

Scott Kelby je jedním z nejznámějších autorů píšících o Photoshopu a také o digitální fotografii. Je známý svým specifickým, pro někoho obtížně stravitelným, humorem. Staví před čtenáře fakta, informace i postupy bez ohledu na autority a jinými respektovaná klišé. V jeho podání ztrácí mnohé "digitální tajnosti" své tajemno a zůstává stravitelné jádro. Na rozdíl od jiných – skvělých – autorů se Kelby příliš netrápí vysvětlováním, řídí se spíše heslem: „Chceš vytvořit tohle? Udělej to tak a tak.“ Podobné je to i v této knize. Sám Kelby v ní říká: „...kdybychom spolu byli fotit a vy se mě zeptali: Scotte, jak bych měl vyfotit tamtu kytku, aby byla ostrá na rozostřeném pozadí? – neodkašlal bych si a nezačal s přednáškou o obecných principech fotografování. Prostě bych řekl: Použij teleobjektiv, clonu nastav co nejnižší, zaostři na kytku a zmáčkni spoušť“. Jedná se většinou o jednoduché rady, v rozsahu, který se vejde vždy na jednu stránku. Vždy jde ale o rady veskrze praktické, řešící s předstihem řadu problémů, do kterých se může začínající fotograf dostat. Scott Kelby se nesnaží hledat složité pokyny, jeho rady jsou přímé: chcete ostré fotografie krajiny – nespekulujte a pořiďte si stativ. Chcete se vyhnout problémům u portrétu – pracujte s co nejjednodušším pozadím. Většina věcí je v jeho podání jednoduchá a pokud budete po zvládnutí základů chtít pokračovat dále – na trhu najdete dost další literatury, která vás zavede dál a hlouběji do tajů fotografování. S touto knihou Scotta Kelbyho ale možná překonáte ty první překážky, které stojí mezi vámi, novým majitelem nového fotoaparátu a fotografováním.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Hobby

Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

The Digital Photography Book , 2006


více info...

Přidat komentář

angloumene
22.07.2018 4 z 5

Určitě zajímavá kniha. Už nějakou dobu pro zábavu fotím, ale i tak mi Kelby nabídl řadu zajímavých typů a triků (třeba jak lépe držet foťák z ruky). Navíc je vše napsáno lehkým, "americky" humorným stylem. Doporučuji každému foto nadšenci.

jitka7
17.10.2016 5 z 5

Nejlepší pro začátečníky. Vše jednodušše popsané, žádné odborné názvy.


Jekysek
25.09.2015 5 z 5

Moc příjemná kniha pro všechny nadšence do focení.
Jednoduché popisy jednotlivých situací, nastavení, i vybavení a jeho výhod. Scottův přístup "jako bychom spolu byli venku fotit" je moc příjemný, snadno pochopitelný, bez spousty odborných výrazů. Zato občas doplněna vtipnými připomínkami a zkušenostmi.
Pár nových tipů co s foťáčkem vyzkoušíme jsem tam našla =)

DuncanIdaho
20.07.2015 4 z 5

Lechce a místy i vtipně psaná kniha o digitálním fotografování. Jsou tam jednoduché návody, triky a tipy. Naštěstí tam nejsou odborné kecy.

DonFilipson
13.04.2015 5 z 5

..........

pfa
04.01.2015 4 z 5

Skutečně zajímavá a užitečná publikace sestavená z věcných poznatků a poznámek, tipů a triků jak zachytit konkrétní situaci (i když se hlavně bavíme o fotografování se stativem), bez zbytečného omílání teorie fotografování (což je v tomto případě žádoucí, neboť potom si můžete rovnou zajít na FAMU, obor kamera a fotografování) a hlavně bez zbytečných barevných a velkých fotografií, kterými jsou zaplaveny jiné podobné publikace a zabírají tak v podstatě celý obsah knihy a skutek utek'. Takže doporučuji všem domácím fotografům pročíst a nastudovat rady ve stylu "chceš vyfotit tohle?, udělej to takhle..."

(Tento první díl jest opravdu vhodný obecně pro každého domácího fotografa, další díly této zajímavé série jsou totiž již složitější, respektive pokročilejší, a to zejména ve smyslu již konkrétních postupů a práce s portréty, respektive ateliérového fotografování a dalších specifických oblastí, ke kterým chtě nechtě potřebujete další vybavení krom samotného fotoaparátu.)

[8/10] Naučná literatura; Hobby, Fotografie

littlebookfox
08.07.2013 5 z 5

Mnoho ukázek a zajímavé rady, člověk se opravdu začte a rád vše vyzkouší :) Na mých začátcích mi to určitě pomohlo.

vhumanik
22.03.2012 5 z 5

Velmi zajímavá kniha pro fotoamatéry. Je napsaná čtivě a s humorem a celkově je dobře strukturovaná. Lokalizace některých rad a doporučení do místních podmínek také přidává na hodnotě. Začínajícím fotografům, kteří používají k focení pokročilejší aparátky lze jen doporučit.

Štítky knihy

digitální fotografie

Kniha Digitální fotografie 1 je v

Přečtených37x
Doporučených3x
Knihotéce34x
Chystám se číst3x
Chci si koupit6x