Dievča z Brooklynu

Dievča z Brooklynu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353756/bmid_dievca-z-brooklynu-R3s-353756.jpg 4 144 40

Závratný psychologický triler s prekvapujúcim záverom! Anna bola žena môjho života. O tri týždne sme sa mali brať. Samozrejme, že by som ju miloval bez ohľadu na to, čo by urobila. Prinajmenšom som si to myslel, no ona sa horúčkovito prehŕňala v taške a podala mi fotografiu. „Toto som spravila ja.“ Pozrel som sa na jej tajomstvo, absolútne omráčený, a v tej chvíli mi bolo jasné, že naše svety sa otriasli v základoch. Šok, ktorý som utrpel, mi nedovolil premýšľať. Jednoducho som vstal a bez slova som odišiel. Keď som sa vrátil, bolo príliš neskoro: Anna zmizla.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Motto
Originální název:

La fille de Brooklyn , 2016


více info...

regulax
regulax
12.03.2024 5 z 5

Přečteno jedním vrzem. Hledá se Claire! Od první kapitoly se hledá Claire. Ani jsem nepostřehla, kdy se našla. Množství postav, dějová chobotnice a nečekané rozuzlení v závěru. Jemná napínavá detektivka.

Kaja1
Kaja1
08.07.2023 3 z 5

Ze začátku se mi kniha četla dobře, ale konec se mi strašně vlekl. Nevím, bylo to celé takové nereálné, ani detektivka ani politický thriller. Zda byli viníci potrestáni se nedovíme. To si jako fakt, může kdokoliv, kohokoliv, kdekoliv, jen tak zabít a nic se mu nestane?


Marcela52
Marcela52
07.06.2023 5 z 5

Velmi čtivé, napínavé, takže se určitě nebudete nudit. Děj je trochu překombinovaný, ale autor dokáže bravurně všechny dějové zvraty vybalancovat. Já jsem si hlavně ráda početla o Paříži i New Yorku, a ocenila zajímavý milostný příběh s kriminálním pozadím. Už jsem od tohoto autora četla Byt v Paříži, takže žádné velké překvapení se nekonalo. Určitě mohu doporučit jako dobrou oddechovou četbu.

Kopretinka784
Kopretinka784
26.03.2023 3 z 5

První kniha od tohoto autora a prošla. Pravda, místy se mi děj zdál překombinovaný, ale celkově se četla dobře. Určitě sáhnu po další knize tohoto autora.

Mandlevest
Mandlevest
17.02.2022 5 z 5

Moc se mi kniha líbila. Od autora jsem četla před časem knihu Dívka a noc a ta na mě působila trochu jinak. Styl tohoto napinavého románu mně trochu připomínal některé tituly Harlana Cobena. Kniha se rozjede od prvních stránek a nedá Vám vydechnout. G. Musso Vám nachystá cestu plnou překvapení a napětí, a to bez brutálních scén a moc se mi líbil i konec, který je nečekaný. Výborně vypointovano! Svižné čtení, které mě bavilo, hodnotím vysoko.

niknikita
niknikita
10.01.2022 4 z 5

Dívka z Brooklynu patří do kategorie knih, které se čtou samy i přesto, že je v ní velké množství postav a dějových zvratů. Myslím, že se k autorovi v blízké době ještě vrátím...

Cituji:
"Život je vážně svině. Někdo dostane takové karty, že se s nimi skoro nedá hrát."

"Všichni mocní potřebují někoho, kdo by si místo nich špinil ruce."

akdar72
akdar72
07.09.2021 5 z 5

Pravda je vynikající v matematice a chemii, ale ne v životě...
Od jistého věku se člověk už nebojí ničeho kromě vlastních vzpomínek...

soukroma
soukroma
29.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Plné klišé a emocí: moderní thriller pro ženy, napsaný citlivým Francouzem, který už ví, čím naplnit své knihy, aby šly na odbyt... Autorovo - doteď nepřekonané - Budeš tam?, bylo zcela jiné, originální, "uvěřitelné" (jak jen dramatický příběh s podstatným prvkem sci-fi může být) a ne tak rozpatlané jako autorovy poslední knihy psané stejnou šablonou, umisťované na stejná místa, s výrazným prvkem romantiky a přebujelých emocí. Ale zase se mu musí přiznat, že opravdu v základu píše o tom, co zná, včetně spisovatelského života a jemu blízkých míst (Paříž, Azurové pobřeží a Manhattan).
Tady ještě autor ovšem zapojil americkou volební kampaň, politiky a jejich ochranku (!), únosy a pedofilii, krádež identity, záludnosti důkazních možností DNA a vcelku náhodná setkání s potenciálně fatálními následky. Bylo to čtivé, napínavé, ale zdlouhavé a na můj vkus plné přehnaného afektu, melodramatu a ohraných témat zápletky. A i když mám ráda poučení a oživení v textu, na připomínky filmů, hudby ba i knih u autora už začínám být poněkud alergická, včetně výběru citátů známých osobností, protože jejich uplatnění v textu mi skoro vždy připadá značně vyumělkované a nucené. 55% (ovšem pro mne o hodně lepší než Dívka a noc).

"Knihy nejsou děti. Knihy ale mají jednu zvláštnost, která téměř hraničí s kouzlem: jsou jako cestovní pas, který vám umožní dostat se jinam, takový velký únik. Mohou fungovat i jako podpora, když je třeba postavit se životním zkouškám. Jak tvrdí i Paul Auster, jsou 'jediným místem na světě, kde mohou dva cizinci navázat důvěrný vztah'. Ale nejsou to děti, dětem se nic nevyrovná."

tyna14
tyna14
15.08.2021 4 z 5

Kniha, která mě chytla a nepustila. S každou kapitolou chcete číst dál a odkrýt tajemství, které stojí za Anniným zmizením, které stejně vypluje na povrch až na samotném konci. Vytkla bych akorát to, že jsem se občas ztrácela v množství postav, se kterými se Raphael setkával během svého pátrání.

ctenarkaEva
ctenarkaEva
29.04.2021 4 z 5

Krásná obálka, podle které bych spíše tipovala romantickou literaturu, ale opak je pravdou. Zamotaný, napínavý příběh, ve kterém se přítomnost prolíná s minulostí. Kniha se mi líbila, je to má první od tohoto autora a přemýšlím, že si ještě nějakou přečtu.

renakr
renakr
02.12.2020 5 z 5

Výborná, jako vždy..... A ten konec...

knihomolkaL
knihomolkaL
22.11.2020 5 z 5

Můj další román od Mussa, další skvělé hodnocení. Zápletka opět dobrá, napínavý děj. Konec mě dostal, smutný, ale nádherně poetický. Ale tentokrát mi po přečtení zůstalo hodně otázek. Dost mě mrzí, že zlo nebylo potrestáno, nedovedu si představit - spoiler - že vrah a spol. stanou v čele státu. Tohle bylo stejně takové nedořešené nebo nedořečené. Nedovedu si ani představit, že novinář Alan, když věděl, co věděl, by to nechal být. A co Marc, částečně dobrý, pak už vlastně vrah, zaslouží si potrestat nebo je mu trestem už jeho utrpení?

kniha
kniha
12.09.2020 5 z 5

Výborná, žádná hluchá místa. Přečteno jedním dechem.

Elapheg
Elapheg
11.09.2020 5 z 5

Je to moje první kniha od tohoto autora, ačkoliv mám od něj téměř vše, takže jsem si řekl, že je načase se s tímto autorem seznámit. Jedná se o velice čtivý thriller. Naštěstí pro mne, autor nijak zdlouhavě nepopisuje ostřejší scény a to mi vyhovuje. Ze začátku se jednalo pouze o to, kam vlastně a hlavně proč Anna zmizela, poté co Raphaelovi ukázala fotku, co udělala. Ale autor umně dávkuje s každou další kapitolou napětí a příběh tak nabírá grády. Co se původně ze začátku zdálo jako banalita, či snadno řešitelný případ, s každou další kapitolou nabírá na obratu, do příběhu je zainteresováno stále více postav a příběh se tak mění v jízdu, kde se člověk chce dozvědět, jak to vlastně vše původně bylo a jak to dopadne. Chci podotknout, že jsem si s přibývajícím čtením myslel, že vím, kdo už asi za čím stojí a kdo je viník. Vše ale dopadlo jinak. Ten konec mě naprosto dostal. Kniha se mi velmi líbila a dávám plný počet hvězd a doporučuji k přečtení. Zápletka byla opravdu brilantní a mi velmi sympatická tím, že se obešla bez brutalit. Určitě zkusím i další knihy autora. :-)

konicekbily
konicekbily
20.08.2020 4 z 5

Špičková, možná trochu moc zamotaná zápletka s velice dobrým provedením, chvílemi možná trochu zbytečně natahovaným, mi přinesla pohodu příjemného odpočinkového počteníčka. Další autorovy knihy si přečtu rád.

Amazonka72
Amazonka72
24.05.2020 4 z 5

Mně se Dívka z Brooklynu líbila. Příjemné čtení, pokud venku skoro celý den prší a nikam se Vám nechce. Přečetla jsem ji za 2,5 dne, kniha splnila přesně ten účel, který má mít - pobavila a vyplnila den.
Musela jsem se smát, když jsem zjistila, že s odstupem týdne čtu opět knihu, která se tak trochu dotýká prezidentských voleb v Americe. Ano, i zde je naprosto stejně popisováno, jak je celá kampaň v rukou "schopných a chladnokrevných poradců", a že "moc" je tak silná, že odstraňuje všechny morální zásady.
Ano, příběh je místy trochu překombinovaný, zpočátku jsem měla problém se ve všech těch jménech a osobách, které se v knize postuplně objevovaly, orientovat, ale nakonec se vše propojilo.
Jednu hvězdičku ubírám, protože kniha na 5 hvězd musí mít "něco navíc", nějakou přidanou hodnotu. Toto byl, dle mého názoru, povedený příběh, který měl spád a bylo příjemné u něj trávit volný čas.
A ještě jedna vsuvka - ráda bych ocenila nové přebaly knih od tohoto autora - moc se mi líbí, jak nakladatelsví Motto vkusně pracuje s obálkami knih. Když se podívám na první vydání knih G. Mussa, tak doufám, že doba "vyzývavých fotografií" je snad již za námi. Mnohdy mě tyto "komerční" obálky, a la červená knihovna, od koupi knihy odrazují.

L.Helena
L.Helena
12.05.2020 4 z 5

Docela zamotaný příběh, občas vyprávění pozbývalo na napětí, ale četlo se to poměrně dobře. Nakonec se sice vše odhalí a vysvětlí, ale chybí mi tam, jak jednotlivé postavy dopadly - kladné, záporné i ty, které měly úplně jiný charakter, než se zdálo ;-)

Venny345
Venny345
05.05.2020 2 z 5

Tato kniha mě vůbec neoslnila, podle recenzí jsem čekala daleko více.
Sáhla jsem po ní v nouzi karanténní, poněvadž zásoba z knihovny došla. Holt, stává se, že člověk sáhne vedle.
Oceňuji ale spád děje, který se spisovateli povedl vygradovat, avšak těsně před koncem jakoby gradace spadla do propasti.

zdenaR
zdenaR
20.04.2020 4 z 5

Velmi čtivý thriller, ale chvílemi trochu překombinované. I tak vás drží v napětí a snaze rychle dočíst a dozvědět se, kdo je kdo a jak to vše dopadne.
Určitě zase sáhnu po další knížce autora.

Kakajko
Kakajko
14.04.2020 5 z 5

Po trochu slabší knize "Dívka a noc" opět další skvělá kniha.