Dievča v hmle

Dievča v hmle https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456945/bmid_dievca-v-hmle-U9u-456945.jpg 4 143 37

V skorých ranných hodinách je kapitán Dávid Meizner privolaný na miesto činu. Obeť nájdená v chatovej oblasti neďaleko Košíc bola brutálnym spôsobom dobitá, znásilnená a uškrtená. Stopy privedú Dávida a jeho kolegyňu Emu do malej dediny pod Tatrami, kde sa mladá žena narodila. Prečo obeť pred rokmi odišla do hlavného mesta a čo ju prinútilo vrátiť sa na východ Slovenska? Aby vyšetrovatelia zistili identitu páchateľa, musia rozmotať pavučinu tajomstiev ukrytú v minulosti. Pátranie po vrahovi však komplikuje nielen nový nadriadený, ale aj Dávidova povaha. Je to svojrázny detektív, nevrlý a nepríjemný, večný sukničkár, ktorý ľudí nemá príliš v láske. Teda až na jednu výnimku...... celý text

Přidat komentář

majanka
07.04.2024 3 z 5

Námet dobrý, ale nepáčilo sa mi spracovanie. Prekombinované, nerealistické.
Veľa postáv. Postava kapitána mi bola veľmi nesympatická, autorka niektoré veci prehnala.
Záver ma prekvapil, to som nečakala.

ctenarkaEva
02.03.2024 1 z 5

Těšila jsem se na napínavý thriller ze slovenského prostředí, ale nebyla jsem schopná knihu dočíst. Taková směs arogantního, vulgárního, sukničkářského detektiva, spousty popisů zneužívání dětí, prostituce, milion postav, to na mě bylo opravdu moc.


markulina711
10.02.2024 2 z 5

Námět je zajímavý,ale jeho zpracování mě nenadchlo. Příliš mnoho potenciálních pachatelů. Zbytečně protahovaný příběh ztrácel tempo. Přiznám se, že jsem to doskákala nakonec, jen abych se utvrdila v tom, co jsem si myslela. Dávid Maizner mi byl nesympatický od prvních stran,nevím, jestli to bylo tím, že žena napíše knihu, kde posouvá děj prostřednictvím muže. Lidé jsou různí, ale opravdu jsou chlapi chtíčem poháněné kreatury bez morálních zásad? Protože v tomto díle, tak vystupovali téměř všichni.

LucyEcstasy
27.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Dívka v mlze - Barbora Bernátová

Pokud chcete kriminalistu, který vám bude pít krev, tak sáhněte po tomto titulu. :D

V chatové oblasti dva mladíci najdou zavražděnou ženu. Pomalu se tu rozplétá pavučina tajemství z minulosti. A tento případ dostala na starost dvojice detektivů - David a Ema.

Nejvýraznějším prvkem v této knize jsou rozhodně postavy. David vám poleze na nervy. Je arogantní, sukničkář, lhář, egoista, jednoduše bych ho označila sprostým slovem. Ale paradoxně jsem si ho na konci oblíbila. Ema působí jako křehká květinka, ale je svérázná a umí se ohnat lokty.

Věřím, že pro mnohé milovníky thrillerů, bude Dívka v mlze zklamáním. Mimo psychologii postav se tu klade důraz i na vztahovou linku. Vyšetřování tu sice probíhá taky a o zvraty tu není nouze, ale silněji vystupují již zmíněné věci výše.

Jelikož jsem věděla, co očekávat, tak mi to nijak nevadilo. Štval mě ze začátku akorát David. Byla to jednoduchá oddechová kniha, která nenadchne, ale ani neurazí. Do dalšího dílu se ale pustím, protože mne zajímá, jak se určité věci vyvinou dál.

cornetka
27.01.2024 3 z 5

Líbil se mi námět a vše kolem vraždy. Ale vyšetřovatel David mi nějak vadil svým chováním - možná je to tím, že autorka je žena a vypravěč muž. A taky jsem nerozuměla jeho chování - miluje Emu, ale rozdá si to s několika dalšími ženami. Dějová linka týkající se Davida a Emy (myšleno jejich vztah v soukromí) mi celý dojem z knihy spíš kazila.

Ratatka
19.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Na knížce se mi líbilo prostředí, samotný případ, ale několik věcí mě výrazně vadilo. Především charakter hlavního vyšetřovatele, mám ráda výrazné typy, ale tenhle nezralý fracek mi nesmírně lezl na nervy, zejména chování na svatbě, ale vlastně celou dobu. Příběh s dvojčaty mi přišel naprosto nevěrohodný a překombinovaný - otci alkoholikovi projde vražda, letité zneužívání včetně další osoby, následná jeho vražda a žhářství a nikdo si nevšimne, že bezdětná netěhotná žena na vesnici najednou vychovává novorozeně a nikomu v dětství, ani jí samotné nedojde, že má jednovaječné dvojče.

hlenicka
11.01.2024 5 z 5

Výborný krimi román,který člověka nepustí dokud ho nemá přečtený do poslední stránky. Mladá autorka,která to s perem rozhodně umí a bude ještě hodně známá. Držím ji pěsti a těším se,až k nám do čech dorazí knihy i v češtině!

Marekh
08.01.2024 4 z 5

Autorka se narodila v Košicích. Náměty na knihy čerpá ze snů, jména svých postav nachází na náhrobních kamenech.

Dvojice mladých kriminalistů objasňuje brutální vraždu mladé ženy HANY. Příběh se odehrává v Košících, které jsem navštívil. V knize nalezneme deníkové záznamy Hany, prolíná se přítomnost s minulostí. Hana neměla šťastné dětství a prožila si peklo. Kniha obsahuje pasáže popisující násilí na dětech.

Hlavní postavou je detektiv DAVID MEIZNER, který je sukničkář, často se vyjadřuje vulgárně, nedělá mu problém lhát a věci řeší svým způsobem. Pije alkohol, kouří hromadu cigaret a má psa – vlčáka. Jeho parťačkou je EMA KOPECKÁ, která je k lidem vstřícná. David si s Emou rozumí, i když někdy to mezi nimi také skřípe.

Vyšetřovatelé krůček po krůčku vyšetřují vraždu Hany. V knize se nachází hodně postav. Během četby jsem přemýšlel, kdo může být pachatelem vraždy, ale nepřišel jsem na něj. Závěr byl pro mě překvapivý.

Celkově se kniha četla dobře a časem si přečtu druhý díl z této série.

Kniha má pěknou obálku.

P3_tis
03.01.2024 5 z 5

Napínavé a čtivé od začátku do konce. Příběh zavražděné dívky se střídá s osobními životy hlavních detektivů, kteří jsou ohromně sympatičtí.
Určitě se těším na další díly!

Lorri
20.12.2023 4 z 5

Prý jde o brutální thriller. A helemese, oni nekecali. Ze začátku jsem se bala, ze pujde o průměrný příběh s nezajímavý postavami a ještě nudnejsim dějem, po par stránkách mi došlo, ze to tak nebude. David je mi svym způsobem sympaticky a jeho životní styl dodává příběhu pořádnou stavu, opravdu jsem se pobavila (občas i vzrusila), mam rada kdyz kromě vyšetřování se resi i život hlavních postav. Sex, chlast, zneužívání a podrobny popis nasili je třešničkou na dortu a to se mi na knížce libi. Pokud má někdo problémy se zneužíváním deti, tak nechapu proč si vybere takovou knihu (doporučuji spise Lapenu, ta je specialistka na nejlepsi ubulenou limonadu, kterou vyhledávají převážně vykojene maminky). Jinak je zde hodně pekne popsaných situaci, které v knížkách jen tak nenajdete:
“Pachatel ji několikrát udeřil do čelisti a vyrazil zuby. Před smrti ji ještě znásilnil, vaginalne i analne. Na jejím tele se našel ejakulat 2 osob myslím, ze víc není potreba říct, tvrdý a nekompromisní příběh, přesně tak, jak to mam rada

čef
05.12.2023 4 z 5

David Meisner je detektiv z rodu Harryho Holea, také má mnohé alkoholické úlety, ale navíc je samá dívka. Ovšem miluje jenom tu jednu – kolegyni. Na žhavé sexuální scény je tedy dobře zaděláno. Také se ovšem mimochodem pátrá po vrazích. Zde jsem našel jisté nedorazy, ale vcelku to ještě šlo.

alzbeta4340
23.11.2023 3 z 5

Ocenila jsem dějovou linku týkající se oběti - mladé ubité ženy. To bylo drsné venkovské fatální drama, které mě snadno vtáhlo do atmosféry bezútěšnosti a bezmocnosti. Na druhé straně výraznou roli v knize hraje policista, jeho soukromý život, střídání partnerek a romantické city ke kolegyni. Bylo toho tak moc, až jsem měla dojem určité mužské a policejní karikatury. Tyhle dvě linie vyprávění mi prostě k sobě moc neladily.
Přesto vnímám talent této mladé autorky, takže zkusím ještě i její další detektivní případ.

brabofka
13.11.2023 5 z 5

Velice povedená kriminálka od sousedů ze Slovenska. Davida budete chvíli milovat, chvíli nenávidět a celou dobu Vám poleze dost na nervy s těmi svými komentáři, prupovídkami nebo hodnocením všeho a všech. Ale nakonec spolu s Emou vše dotáhnou do (ne)překvapivého konce. Okruh je celkem úzký a každý měl nějaký důvod. Intermezzo ze střípků z minulosti je jen pro otrlé. Jen mě víc bavilo když David s Emou byli na kordy. Ale i tak se těším na další díly autorky.

malýčtenář
12.11.2023 4 z 5

První kniha od této autorky mě hned upoutala, ale přesto dávám o jednu hvězdičku mėně, pro násilí na dětech. I když zde bylo upozornění, přesto mi to nedalo a musela jsem číst s napětím celou knihu. Konec byl překvapivý a také milostný vztah mezi vyšetřovateli mi moc neseděl. Ale doporučuji.

Kopretina_aku
09.11.2023 4 z 5

Jako detektivka dobré. Ale proč musí poslední dobou autoři cpát do krimi příběhu i milostné pletky vyšetřovatelů?

JessieEx
05.11.2023 3 z 5

Nádherná, něžná obálka, poetický název...a tak odporný a brutální obsah... Já vím, že spoustě čtenářů to nevadí, ale já mezi ně nepatřím. Měla jsem problém strávit ty popisy zneužívání dítěte, týrání a sex v každé kapitole. (V knize je varování, ale já ho přehlídla...:)) Vůbec tomu nepomáhá hlavní vyšetřovatel David, odporný člověk, který taky nemá žádné zábrany.

Nutno však říct, že kniha byla i přes to všechno velmi, opravdu velmi čtivá. Přečetla jsem ji prakticky na dva zátahy. Pokud na to máte žaludek, běžte do toho... Já toto opravdu nedávám...

lucky_ideas
05.11.2023 3 z 5

Já jako velký milovník thrillerů jsem Dívce v mlze po přečtení anotace nemohla odolat.

Těšila jsem se na vyprávění z pohledu může, ale bohužel mi vyšetřovatel David byl vyloženě proti srsti. Jeho chování bylo neadekvátní a celkově jeho charakter mi nebyl sympatický.

Ačkoli jsem zvyklá na mrazivé příběhy, zneužívání dětí, které kniha odhaluje, bylo náročné číst. Takže je potřeba počítat s tím, že pro slabší povahy to může být až příliš.

Nicméně, autorčiny výstižné a skvěle napsané popisy mě udržely v příběhu až do samého konce. Postupné promyšlené odkrývání pravd mě dostalo a v tomto ohledu měla kniha jistě šmrnc.

Závěr byl velmi uspokojivý a ukázal, že autorka si na něm dala záležet.
Věřím, že Dívka v mlze je dobrým čtením pro thrillerové nadšence.

martineden
22.10.2023 4 z 5

Dobré to bylo! Sice ten milostný příběh hlavních hrdinů mě trochu rušil, ale těším se na další knihy autorky.

nikinikiniki
19.10.2023 4 z 5

Čtivé, napínavé, mělo to spád, zajímavé prolínání minulosti se současností. Doporučuji!

slamenka
17.10.2023 4 z 5

Tohle vlastně vůbec nebylo špatné. Kniha psaná s přeskakováním v čase, celkem s dobře vybudovaným napětím. Detektivní zápletka slušná, do konce netušíte jak se to vyvrbí. Arogantní sukničkář, který je jak nečekaně zamilovaný do své kolegyně, je za mě takové macho klišé a ten jediný mi tam vadil, i ty jeho zamilované vsuvky. Naopak zápisky syrové a nečetli se zrovna příjemně. Autorka má dle mě docela potenciál :-)