Diana - princezna Waleská

Diana - princezna Waleská https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41014/diana-princezna-wale-41014.jpg 5 7 2

96 stran fotografií ze života princezny Diany, velká obrazová publikace, kterou stvořil Tom Corby spolu s dvorním fotografem princezny Timem Grahamem

Literatura naučná Biografie a memoáry Obrazové publikace
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Tim Graham, Diana, Princess of Wales - a Tribute , 1995


více info...

Přidat komentář

4444913
11.09.2020 5 z 5

Fotografické knihy o Dianě hodnotím obvykle podstatně lépe než ostatní ať už mají představovat pokusy o životopis nebo rovnou je jejich cílem hodně prodat za jakoukoli cenu.U minimálního textu u fotografií se nedá až tak moc zkazit nikde ale v této knize se i s popisky a textíky zachází pečlivě a solidně,zatím bych řekla že nejlíp ze všech vzpomínkových knih s vydáním kolem její nehody.Fotky známé,občas byla z nějaké události vybrána méně publikovaná fotka která umožňuje najednou vidět všechno trochu v jiném světle a uplně změní náladu snímku.Příjemné překvapení.

DádazPrahy
20.06.2020 4 z 5

Tato kniha fotografií je zamýšlena je pocta princezně Dianě, čemuž odpovídá i její původní název: "Diana, Princess of Wales. A Tribute.(soudě podle obalu českého vydání, toto v českém překladu asi bohužel "uteklo" - nevím, mám originální anglickou verzi). Českou verzi a překlad si proto netroufám hodnotit. Oceňuji chronologický přehled událostí v životě princezny, i úvodní text. Fotografie Tima Grahama, který provázel členy britského královské rodiny po dvacet pět na různých cestách po celém světě, jsou jistě zajímavé. Nechybí ani slavná fotografie princezny na lavičce před indickým Tadž Mahalem. Knihu uzavírá několik snímků z princeznina pohřbu.
Ačkoliv nepatřím k až tak velkým fanynkám princezny Diany, považuji tuto knihu (pokud hodnotím anglický originál) za povedenou a jako pocta princezně určitě splňuje svůj záměr.


Štítky knihy

princezny královská rodina Diana, princezna z Walesu, 1961-1997

Autorovy knížky

Tom Corby
anglická
1997  97%Diana - princezna Waleská

Kniha Diana - princezna Waleská je v

Přečtených8x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x