Diabol v prestrojení

Diabol v prestrojení https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500598/bmid_diabol-v-prestrojeni-zxq-500598.jpg 4 185 40

Lady Merritt Sterlingová nie je nijaká krehká kvetinka. Riadi prepravnú spoločnosť po zosnulom manželovi a snaží sa vyhýbať škandálom. Neprajná londýnska smotánka totiž čaká len na to, kedy zlyhá. Úspech sa neodpúšťa, a ak ho navyše dosiahne sebavedomá a svetaskúsená žena, spoločnosť sa môže zblázniť. No keď Merritt vtrhne do života svojrázny výrobca whisky Keir McRae, jej odhodlanie čelí skúške. Keir má po príchode do Londýna len dva ciele. Nedať sa zabiť a odolať čaru lady Sterlingovej. V oboch prípadoch je jeho budúcnosť neistá. Netuší, kto a prečo sa ho usiluje zbaviť, no Merritt je ¬jediná, komu môže veriť. Zdá sa, že vzájomná príťažlivosť je silnejšia než rozdiely medzi nimi. Nebezpečenstvo sa stupňuje a Merritt je pripravená ochrániť milovaného muža za každú cenu. Dokonca aj keď sa ukáže, že by mohol byť tým pravým diablom v prestrojení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Devil in Disguise , 2021


více info...

liletka_a
liletka_a
04.03.2024 4 z 5

První polovina knihy, božská. Chemie mezi Merritt a Keirem fungovala, jiskření, vtípky, sbližování. Hltala jsem jednu stránku za druhou. Bohužel, jakmile se kniha blížila ke konci, děj se táhnul, přistihla jsem se, že přeskakuji odstavce, kvůli tomu jedna hvězda dolu.. Velké plus za mě dialogy Sebastian & Markus & Evie & Lillian - moje srdcovky

haWranka
haWranka
25.01.2024 4 z 5

Moc hezké a milé čtení. Na začátku to tedy opravdu jiskřilo, bylo to i vtipné (některé dialogy jsem si ohromně užívala). Pak to trochu ztrácelo dech a bylo to na můj vkus malinko přeslazené. Ale ty 4 hvězdy dám, protože série Čekanky je moje srdcovka a tady jsem si užila to krásné pokračování po X letech.


Damonka12
Damonka12
25.12.2023 4 z 5

Autorku mám moc ráda, její knihy se čtou velmi dobře a příběhy mě také dost baví.

Senza Jenka
Senza Jenka
07.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Anotace je jako obvykle zavádějící - podle ní to vypadá, že Merritt má kličkování veřejným míněním jako cílený koníček a Keir přijel do Londýna s vědomím, že po něm někdo jde. Ani jedno z toho není pravda.
Ve skutečnosti se v kanceláři sejdou spíš trochu náhodně - její přepravní společnost nesplnila tak úplně zakázku, i když ne z vlastní viny. Merritt udělá pořádek. Keir - naštvaný a promočený se nechá uchlácholit. Navzájem se jeden druhému líbí a tak se Merritt rozhodne trochu riskovat a pozve ho k sobě na večeři. Cestou se ho někdo pokusí zabít a pak znovu...
Knihu bych zařadila spíše k Čekankám, s Ravenelovými má společného pramálo. Sebastian vévoda Kingston je očividně autorčin oblíbenec ;) - příběh se hodně točí právě kolem něj. S Ormondem se to vyřešilo trapně jednoduše, ale nakonec to vlastně nevadí. Moc se mi líbila ta záležistos se ztrátou paměti.

kacenka6144
kacenka6144
09.06.2023 5 z 5

Super završení sérii "Čekanky" a "Ravenelovi". Ústřední dvojice Vás baví, děj je přiměřeně dramatický a nechybí samozřejmě ani romantická linka. Příjemné čtení. A dovolené se nám blíží...

jana1874
jana1874
04.06.2023 4 z 5

Trochu změna oproti ostatním příběhům, zde se hlavní hrdinové dali dohromady celkem brzy, a pak přišly události, které je na chvíli rozdělily.
Ale nerozumím tomu, proč je kniha v sérii o rodině Ravenelových, ani jeden z hlavních hrdinů z této rodiny není. Spíš se tam více objevují rodiny hlavních hrdinů že série čekanek, tak by se spíš řeklo, že to patří do téhle série. Každopádně jsem si ráda o hrdinech že série čekanek (je to jedna z mých oblíbených sérií od autorky) četla a o tom jak se jim žije dál - o několik let později. Bylo to příjemné vrátit se k nim.

moudivlacek
moudivlacek
02.05.2023 5 z 5

Miluji sérii Čekanky a miluji i tuhle sérii, která ji skvěle doplňuje. Čekanky jsou již vdané, mají svoji rodinu a jejich děti jim připraví ne jednu těžkou chvíli, ale i radost, jak se umí v životě postavit ke všemu čelem, a jak stejně jako ony, touží po lásce.
Zde je dcera Lillian - Merritt vdova, která se pracovně setká s drsným Skotem Keirem. A od první chvíle zde lítají jiskry, bohužel nejen zamilované. Kdo přečte, pochopí. Každopádně se ukáže, že Keir není jen tak někdo, velice brzy jsem to zjistila, a měla radost, kolik známých hrdinů tu nakonec "vystupuje".
Děj vystihuje asi tento citát z knihy: "Život se dá pochopit, jen když se podíváte za sebe, ale žít se dá, jen když hledíte dopředu."
Dalšímu příběhu bych se rozhodně nebránila.

evismaior
evismaior
24.04.2023 3 z 5

60% - úplně přesně nechápu to začlenění do série Ravenelovi, protože z téhle rodiny se tam neobjeví za celou dobu nikdo, snad kromě Phoebe (manželky Westa) a ještě bych mohla počítat doktorku Gibsonovou, když dojde na nevyhnutelná zranění (protože péče hrdinky o hlavního hrdinu je vždy dobrým prostředkem ke sblížení) a jejího manžela Ethana Ransoma (neboť zase pátrání v rámci nevyhnutelného nebezpečí). Naopak hodně společného to má se sérií Čekanky, neboť se dají dohromady Merritt, dcera páru z Kouzelného podzimu, a Keir, nemanželský syn hrdiny Zimní naděje. Přišlo mi čtenářsky zajímavější sledovat právě spíš další osudy rodičů, protože Merritt a Keir po sobě jeli tak nějak od začátku do konce a až na jednu-dvě komplikace, které se rychle vyřešily, tam nic moc poutavějšího nebylo. A o výrobě whisky jsme se toho taky moc nedozvěděli, snad až na to, že velmi dobře hoří. Tenhle příběh mi asi z hlavy vyšumí rychleji než ostatní, když srovnám s ostatními knihami z této série, kterou obecně hodnotím poměrně vysoko, tak bych řekla, že je asi nejslabší.

jarkaska
jarkaska
20.04.2023 5 z 5

Další příběh ze série Ravenelovi. Tentokrát to byl příběh Merritt Sterlingové a Keira MacRaea. Ona řídí dopravní společnost, on je výrobce skotské whisky. Příběh se mi líbil, pěkně se četl. Je pěkné, že zde i vystupovali představitelé ze série Čekanky, která se také moc líbila.

Barbara182
Barbara182
04.12.2022 3 z 5

Další díl série Ravenelovi sice ve skutečnosti nemá žádného hlavního hrdinu z téhle rodiny, spíš by se dala kniha zařadit k sérii Čekanky, ale nestěžuju si :-) Sebastian St. Vincent je i s léty pořád okouzlující, stejně jako jeho manželka Evie, v knize nechyběl humor (hlavně u toho holení Keira "omylem" nebo hledání skotských předků :-), byť zápletka hlavní dvojice místy trochu drhla a připadala mi malinko přitažená za vlasy, bohatě to vynahrazovaly ostatní postavy (ale chápu, že udržet vysokou laťku předchozích šesti dílů není jednoduché), ve výsledku je to další oddychová klasika, která je na dlouhé zimní večery jako dělaná :-)

Monik91
Monik91
16.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Takže toto malo rýchly spád u hlavných hrdinov. Začalo to zaujímavo, ale rýchlo to stratilo šťavu . Ono úprimne to skôr bolo o ich rodičoch (hrdinoch z o série Čakanky). Časti kde boli, boli zaujímavejšie. Zas je tu dosť vtipných rozhovorov, ktoré sa mi páčili. A ako vždy zaujímavé poznatky o danej dobe. Kniha sa čítala ľahko. Ako som spomínala jediné mínus nedostatočný príbeh hlavných postáv.

PREZRADZAM -osobne sa mi nepáčilo, že nosná téma bola, že Kair je synom Sebastiana. Sebastian má kopec detí a tak musela vymyslieť nemanželské dieťa, aby spojila kamarátov. Kľudne mohla spraviť z ich deti pár a nepísat ako sú všetci ako rodina.

PerlaZP
PerlaZP
20.09.2022 4 z 5

Sebastian St. Vincent patří mezi moje nejoblíbenější postavy - Celá série Čekanek patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy od L. Kleypas zatím četla...

Příběh se celkem dobře četl a líbila se mi i zápletka i když jsem od samého začátku tušila, kam Keir vlastně patří...

Knížce dávám čtyři hvězdičky a doufám, že se autorka zase brzy o Čekankách v některém svém dalším dílku, alespoň trochu zmíní...

Datr1
Datr1
19.09.2022 3 z 5

Klasická červená knihovna, čtivé, erotické. Půjčila jsem si jí spíš omylem, ale dalo se.

Radka1727
Radka1727
11.09.2022 3 z 5

Dějově sice slabší, ale byla to krásná nostalgie s návratem známých postav
z "čekanek" a jejich další generací.

Lofda
Lofda
08.09.2022 4 z 5

Můj první historický román od této autorky (i když ne první knížka od ní).. No, vzala jsem to pěkně odzadu, jak jsem pak zjistila, ale nevadí, časem se jistě propracuji i k předchozím dílům.. ;-) Tak zase někdy, paní Liso, budu se těšit.

janqa410
janqa410
26.07.2022 5 z 5

Další příběh z pera mnou milované Lisy Kleypas. To ona mě přivedla k četbě jako takové, díky ní, jsem propadla knihomolství. Její příběhy mě učarovaly a tento, o Merritt a Keirovi nebyl výjimkou. Merritt mě velmi mile překvapila. Žena z vyšších vrstev, podnikatelka, přesto s nohama pevně na zemi. A o Keirovi nemůže být ani řeč, už typický hezoun, drsňák se zlatým srdcem i charakterem, ale komu by to vadilo. Líbilo se mi jak to mezi nimi jiskřilo a krásně fungovalo. Moc se těším na další tvorbu!

Dellphi
Dellphi
15.07.2022 3 z 5

Kniha vůbec nebyla špatná, ale pravdou je, že mě zkrátka nebavila tak, jako knihy ze série Čekanky. Jenomže tohle přebít bude opravdu těžké… A i já se těšila na trochu dobrodružnější a snad i o něco napínavější příběh. Bohužel se tak nestalo, a i když příběh plynul a kniha celkově byla čtivá něco tomu chybělo.

Nejlepší z celé knihy byl epilog! Westcliff a Kingston byli (a stále jsou) těmi nejlepšími postavami Lisy Kleypas, snad se jí to podaří časem překonat….

alnahu
alnahu
30.06.2022 4 z 5

Další čtivá historická romance ze série Ravenelovi.Tentokrát se vydáme v příběhu do Londýna roku 1880,kde vlastní dopravní firmu lady Merritt Sterlingová, vede si dobře, dokud ji nezkříží cestu ošlehaný,drsný skot-pro Merrit je to přímo ďábel v přestrojení.Samozřejmě v knize nechybí ani smyslné erotické scény, tak jak to umí napsat právě jen paní Lisa.

havrmoni
havrmoni
14.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Miluju Sebastiena ze všech nejvíc od první zmínky v Čekankách. Takže propojení s touto sérii mě nadchlo. Tak nějak jsem tajně doufala i v propojejí s Marcusovou rodinou a když jsemv jedné knize četla, že se jejich děti berou jako sourozenci, byla jsem zklamaná. A ejhle autorka to vyřešila takto. Sice bych očekávala a ocenila více akce, zápletka přímo vybízela k dobrodružnějšímu příběhu, ale i tak to bylo opět moc pěkné čtení. Přišlo mi to sice nějak více erotičtější než bývají od Lisy, ale co už, vždyť hlavní hrdina je Skot a syn svého otce

lucie3944
lucie3944
14.06.2022 5 z 5

I kdybych nebyla spokojená, stejně dám 5*. Protože Lisa Kleypas! U ní si vždycky vzpomenu na své začátky s historickou romancí a taky je fakt, že k ní se, jako k jedné z mála, vracím. A tohle se mi líbilo, takže proč ne.